Leo Grozavu și-a testat jucătorii într-un amical cu Știința Miroslava. Poli Iași s-a impus la fel ca în Cupă

Narcis POHOAȚĂ 25 Oct. 2022, 18:46 Liga 2
Leo Grozavu și-a testat jucătorii într-un amical cu Știința Miroslava. Poli Iași s-a impus la fel ca în Cupă

Politehnica Iași și echipa din Liga 3 Știința Miroslava au reeditat astăzi, marți, în Copou, duelul recent din Cupa României, de această dată într-un meci amical.

Rezultatul a fost același ca în meciul oficial, 3-1 (2-1) pentru formația din Liga 2.

Doar șase jucători au evoluat la Slatina

Din dorința de a-i ține în priză și pe jucătorii care au evoluat mai puțin până acum, dar în special pentru a-i vedea la lucru și pe cei care nu au jucat la Slatina, în recentul meci din campionat, antrenorul Leo Grozavu a perfectat amicalul cu Știința Miroslava, la patru zile după eșecul din campionat.

Antrenorul a trimis pe teren doar șase jucători care au evoluat la Slatina, aceștia fiind Bujor (singurul titular în campionat), Kouadio, Cristea, Del Priore, Dumitru și Harrison.

Miroslava a condus în Copou

Ca și în precedentul amical, disputat tot în Copou, chiar înainte de startul campionatului ligii secunde, Știința Miroslava a opus o bună rezistență, multe dintre dueluri fiind demne de un meci oficial.

Condusă încă din minutul 18, după reușita lui Bordeianu (lovitură de cap din careu), Poli Iași a întors rezultatul până la pauză. Argentinianul Del Priore a restabilit egalitatea, în minutul 24, cu un șut din careu, iar Dumitru și-a adus echipa în avantaj, în minutul 31, cu un șut frumos, din afara careului, la colțul scurt. Două minute mai târziu, Del Priore a fost aproape de a reuși dubla, însă a trimis în transversală, de la 20 de metri.

Echipa lui Leo Grozavu a închis tabela în minutul 68, prin Hrib, cu un șut din careu, după o pasă primită de la Anton.

Intrat la pauză, în locul lui Harrison, polonezul Tomczyk a fost extrem de activ în partea secundă, a fost în prim-planul mai multor faze periculoase, dar tot nu s-a lipit la gol, ratând in toate pozițiile. Polonezul a ratat singur cu portarul în minutele 51 și 90, a mai irosit o bună ocazie în minutul 54, iar când a reușit să înscrie (88), a făcut-o din offside.

Miroslava a avut și ea câteva contre bune, cea mai clară șansă fiind irosită de Alima, în minutul 83, șut puțin pe lângă, după ce a scăpat singur cu portarul, pe partea stângă.

Pentru Poli au jucat Brînză (Knoflach 46) – Kouadio, Fosu Mensah, Tincu, Ciaun (Ștefanovici) – Tud. Telcean, Fr. Cristea (Hrib 65), Del Priore (Cracea 46) – Hunte (Bujor 22), Harrison (Tomczyk 46), Ant. Dumitru (Al. Anton 46).

De cealaltă parte, Tibi Selymes a început meciul în formula Ciofu – Popescu, Durell, Azoiței, Iurașcu, Alima, David Petrișor, Bordeianu, Ungheanu, Cazacu, Corobuță, iar după pauză au mai intrat Acatrinei, Nazare, Saizu, Mihăeș, Ntamak, Sonia și C. Traian.

Test util pentru ambele echipe ieșene, care sâmbătă vor disputa meciuri extrem de importante în campionat, pe teren propriu. Poli Iași va întâlni FK Miercurea Ciuc, de la ora 11.00, în timp ce Știința Miroslava se va confrunta cu Bucovina Rădăuți, de la ora 15:00.

Foto: Știința Miroslava

Narcis POHOAȚĂ 25 Oct. 2022, 18:46 Liga 2
Pe aceeași temă