Laszlo Balint, pentru prima dată fericit în play-off. Antrenorul celor de la UTA, laude la adresa jucătorilor după victoria cu CS Mioveni: ”Au depășit un moment dificil”

Andrei PASCU 20 Jul. 2020, 20:09 Liga 2
Laszlo Balint, pentru prima dată fericit în play-off. Antrenorul celor de la UTA, laude la adresa jucătorilor după victoria cu CS Mioveni: ”Au depășit un moment dificil”

UTA a reușit prima victorie în play-off-ul Ligii 2, după două etape în care nu a arătat foarte bine și s-a pus problema că poate rata accederea în Liga 1. Arădenii s-au impus cu 2-0 în deplasarea cu CS Mioveni și au tras o gură sănătoasă de aer, care le permite să spere din nou că obiectivul nu e greu de realizat. Laszlo Balint, antrenorul liderului, a fost pentru prima dată fericit în acest play-off, iar la finalul confruntării cu Mioveni i-a felicitat, în primul rând, pe jucători.

  • Octavian Ursu, în minutul 4, și Ciprian Rus, în minutul 86, dintr-un penalty scor de Roumpoulakou în fața lui Dean Beța, au marcat cele două goluri ale meciului dintre CS Mioveni și UTA, scor 0-2, din etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 2.

Balint: ”E o victorie imensă. Vreau să îi felicit pe băieți, pentru că au depășit un moment dificil”

Totuși, a constatat și câteva momente în care jocul echipei nu a arătat așa cum își dorea. Au fost perioade în prima repriză, după ce UTA a deschis scorul, când i-a lăsat pe adversari să vină peste ea, aspect pe care Balint nu vrea să îl mai remarce în ultimele două etape. Aceeași situație, a spus antrenorul, a fost semnalată și la partida cu Petrolul, din meciul precedent.

”E o victorie imensă. Vreau să îi felicit pe băieți, pentru că au depășit un moment dificil. E un moment care arată puterea acestui grup, chiar dacă am suferit mult în acest meci, chiar dacă am fost nevoiți să cedăm inițiativa. Nu am făcut cel mai strălucit meci, dar ne bucurăm că am câștigat. În prima repriză am avut momente în care am arătat vulnerabilitate, însă, una peste alta, sunt trei puncte foarte mari. Mai sunt șase în joc și sper să ne îndeplinim obiectivul. Este a doua oară în acest play-off când începem foarte bine. Și cu Petrolul la fel. Am început bine repriza a doua, am marcat foarte repede și după parcă ne-am speriat un pic în momentul în care am marcat.

Am făcut pasul înapoi, deliberat, deși nu trebuia să se întâmple asta. Nu mai contează, importante sunt puctele. E foarte important să fii echilibrat în acest play-off. Am reușit să ne închidem destul de bine, am marcat și acel gol pe final, am mai avut și alte ocazii importante. Repet, chiar dacă am suferit, e o victorie imensă”, a declarat Balint la DigiSport, după CS Mioveni – UTA 0-2.

Balint: ”Punctele sunt extraordinar de importante, dar eu îmi doresc ca echipa să arate consistență și să arate că merită în Liga 1”

Laszlo Balint nu vrea să mai vorbească despre favorite la promovare, până nu se trage linia de final peste play-off-ul Ligii 2. Este conștient că UTA pare candidata numărul unu, pentru că este lider, dar jocul nu se ridică la nivelul arătat înaintea stopării campionatului, din pricina pandemiei de COVID-19.

”Dacă ne uităm la clasament, putem spune că suntem favoriți la promovare, dar dacă ne uităm la ce s-a întâmplat până acum, vreau să rămân echilibrat și să îmi țin jucătorii în priză. Urmează un joc extrem de important împotriva celor de la Rapid și vrem să tratăm serios și să îmbunătățim jocul. E adevărat că punctele sunt extraordinar de importante, dar eu îmi doresc ca echipa să arate consistență și să arate că merită în Liga 1”, a încheiat antrenorul arădenilor.

UTA a devenit, după meciul de la Mioveni, prima echipă din turneu care ajunge la trei partide jucate. Are 29 de puncte, înregistrând o victorie, un egal și o înfrângere. Următoarele clasate sunt Turris Oltul (24 puncte; două meciuri), Rapid (21 puncte; două meciuri), Petrolul (21 puncte; două meciuri), CS Mioveni (21 puncte; două meciuri), Campionii FC Argeș (20 puncte; un meci).

UTA mai are două partide în acest play-off, cu Rapid, pe teren propriu, și cu Campionii FC Argeș, în deplasare. Arădenii pot sărbători promovarea în Liga 1 din runda următoare.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aradenii-au-sansa-sa-arate-ca-merita-locul-1-in-play-off-cs-mioveni-uta-de-la-ora-1730-19139876

https://liga2.prosport.ro/seria-1/batrana-doamna-a-alimentat-cu-oxigen-in-orasul-daciilor-victorie-importanta-pentru-trupa-lui-laszlo-balint-care-bate-tot-mai-insistent-la-usa-ligii-1-19139969

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-vrea-trei-puncte-in-meciul-rapidului-cu-campionii-fc-arges-e-cea-mai-importanta-partida-de-pana-acum-antrenorul-se-teme-de-arbitraj-vreau-sa-cred-ca-la-ploiesti-19139896

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-doar-7-cluburi-din-20-au-obtinut-din-prima-certificarea-pentru-noul-sezon-de-liga-2-printre-echipele-cu-probleme-se-numara-u-cluj-asu-poli-sau-fc-u-cra-19139868

Andrei PASCU 20 Jul. 2020, 20:09 Liga 2
Pe aceeași temă