Laszlo Balint nu concepe ca actualul sezon să se încheie cu play-off și puncte înjumătățite: ”Ar fi o variantă deplasată, s-ar încălca meritul sportiv.” Antrenorul liderului UTA e pentru disputarea tuturor meciurilor rămase

23 Apr. 2020, 14:59 Liga 2
Laszlo Balint nu concepe ca actualul sezon să se încheie cu play-off și puncte înjumătățite: ”Ar fi o variantă deplasată, s-ar încălca meritul sportiv.” Antrenorul liderului UTA e pentru disputarea tuturor meciurilor rămase

Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, 22 aprilie, că România va ieși din starea de urgență în care se află acum din cauza pandemiei de coronavirus începând cu 15 mai. Anumite restricții vor fi ridicate, printre care și cea de deplasare fără declarație pe propria răspundere, însă purtarea măștii de protecție va deveni obligatorie. Adunările sau evenimentele care au un număr mare de persoane vor rămâne în continuare interzise, iar această categorie s-ar încadra și competițiile sportive.

În acest moment, data la care se vor relua campionatele de fotbal din România este necunoscută, iar niciun oficial al statului n-a venit cu o clarificare dacă evenimentele sportive vor avea sau nu dreptul de a reîncepe.

Laszlo Balint: ”Înjumătățirea punctelor ar fi o variantă deplasată, s-ar încălca meritul sportiv, n-ar exista un argument logic”

Din campionatul Ligii 2 ar mai fi de disputat, în acest sezon, încă 14 etape, iar un plan clar pentru încheierea sa nu este stabilit în acest moment. Variante au tot fost lansate pe piață, însă niciuna oficială. Antrenorul liderului UTA, Laszlo Balint, a auzit și el despre un plan ca Liga 2 să se încheie cu play-off și play-out, însă în care să se intre nu cu toate punctele acumulate până în acest moment, ci cu jumătate dintre ele. Evident, echipa arădeană, care are un avans de 11 puncte în acest moment față de următoarele două clasate, ar fi principala dezavantajată în lupta pentru promovare, dacă se va merge pe această variantă.

”La nivel de zvon am auzit varianta ca în play-off să se înjumătățească punctele, ceea ce, din punctul meu de vedere și al clubului UTA, ar fi o variantă deplasată, s-ar încălca meritul sportiv, n-ar exista un argument logic. Chiar aș putea afirma că singura dezavantajată am fi noi. Și e normal că n-am fi mulțumiți. Tocmai de asta insist pentru meritul sportiv. Nimeni n-a împiedicat locurile 2-8 să strângă suficiente puncte pentru a fi mai aproape de noi. UTA a demonstrat constanță, a câștigat punctele astea pe teren, a jucat un fotbal frumos. A adus multă lume la stadion, aspect care a adus și sponsori. Această variantă ar fi deplasată și cred că încalcă meritul sportiv. N-ar exista niciun argument logic. Am încredere maximă în FRF că va lua o decizie corectă. Una care să nu dezavantajeze pe nimeni. E perfect normal ca dacă nu va exista timp pentru cele 14 etape să jucăm un play-off, ca o măsură de forță majoră, dar nu cred în varianta cu înjumătățirea punctelor. Am încredere în FRF că nu va lua în calcul așa ceva”, spune Balint, citat de gsp.ro.

Varianta cu înjumătățirea punctelor este însă puțin probabil a fi pusă în aplicare. Chiar zilele trecute, FRF anunța”în urma discuțiilor avute de administrația UEFA cu federațiile naționale, s-a decis că este necesară încheierea campionatelor pe teren pentru că meritul sportiv și spiritul de competiție sunt criteriile care trebuie să primeze”. Înjumătățirea punctelor ar anula meritul sportiv și spiritul de competiție cerute de UEFA, astfel că forul condus de Răzvan Burleanu nu are cum să ia o astfel de decizie care să dezavantajeze anumite cluburi, cum este cazul UTA-ei.

”Avem nevoie de trei-patru săptămâni pentru pregătire”

Antrenorul echipei UTA e de părere că se vor găsi date disponibile pentru disputarea tuturor celor 14 etape rămase de jucat din acest sezon.

”Am văzut că sunt semnale că Liga 1 ar începe în jurul datei de 5-6 iunie. Sperăm să ne coordonăm și noi cu cei din Liga 1. Însă pentru asta e foarte important să ne putem antrena după 15 mai. Avem nevoie de trei-patru săptămâni pentru pregătire. Dacă vom începe în iunie, este timp suficient pentru desfășurarea tuturor meciurilor rămase. Iar din ce am văzut FRF insistă pentru acest lucru. Ceea ce cred că este normal. E important să primeze meritul sportiv. Cred că toată lumea își dorește ca promovarea să se decidă pe teren”, a mai spus Laszlo Balint.

În acest sezon de Liga 2, lupta la promovare este foarte strânsă. În acest moment, după desfășurarea a 24 de etape, ocupanta locului 7 e la două puncte în spatele echipei clasate pe poziția a 2-a. Pe lângă UTA (50 pct.), care e lider detașat în Liga 2, șanse la promovare au CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele (ambele cu 39 de puncte), Campionii FC Argeș, Petrolul (ambele cu 38 de puncte), Rapid și Metaloglobus (ambele cu 37 de puncte).

23 Apr. 2020, 14:59 Liga 2
Pe aceeași temă