Vești noi de la UEFA: ”S-a decis că este necesară încheierea campionatelor pe teren, pentru că meritul sportiv și spiritul de competiție sunt criteriile care trebuie să primeze.” Pentru disputarea jocurilor naționalei se lucrează cu trei scenarii

Marius ANGHEL 22 Apr. 2020, 12:08 Liga 3
Vești noi de la UEFA: ”S-a decis că este necesară încheierea campionatelor pe teren, pentru că meritul sportiv și spiritul de competiție sunt criteriile care trebuie să primeze.” Pentru disputarea jocurilor naționalei se lucrează cu trei scenarii

UEFA a organizat marți, 21 aprilie, o nouă videoconferință cu liderii tuturor federațiilor europene în care s-a discutat despre problemele create de pandemia de coronavirus. Printre principalele subiecte discutate a fost prelungirea termenului în care se pot încheia competițiile interne. În România, campioanele de fotbal nu se pot relua atât timp cât este declarată stare de urgență. Aceasta se încheie la mijlocul lunii următoare, în cazul în care nu va fi prelungită din nou.

Pe lângă prelungirea termenului în care competițiile interne pot fi finalizate, s-a decis și ca echipele participante în competițiile europene să fie anunțate pe 20 iulie, nu 30 iunie cum fusese stabilit într-o videoconferință trecută.

”Este necesară încheierea campionatelor pe teren”

FRF anunță și că la ședința la care a participat Răzvan Burleanu s-a decis că ”este necesară încheierea campionatelor pe teren, pentru că meritul sportiv și spiritul de competiție sunt criteriile care trebuie să primeze”.

”Forul continental a organizat marți, 21 aprilie, o nouă videoconferință cu liderii tuturor federațiilor europene.

Noua modificare asupra termenului s-a făcut cu scopul de a se obține mai mult timp pentru finalizarea competițiilor interne. Propunerea a fost susținută și de Federația Română de Fotbal.

Astfel, noua dată limită pentru comunicarea echipelor participante în competițiile europene este 20 iulie, precedentul termen era 30 iunie și fusese stabilit de UEFA după consultările din 17 martie. Competițiile europene sunt programate acum să debuteze pe 28-30 iulie, partidele tur, iar manșa secundă să aibă loc în perioada 4-6 august.

De asemenea, în urma discuțiilor avute de administrația UEFA cu federațiile naționale, s-a decis că este necesară încheierea campionatelor pe teren pentru că meritul sportiv și spiritul de competiție sunt criteriile care trebuie să primeze.

Deciziile urmează să fie supuse aprobării în ședința Comitetului Executiv UEFA de joi, 23 aprilie”, a anunțat FRF.

Din play-off-ul Ligii 1 mai sunt de disputat 8 etape, iar din play-out mai sunt încă 12 runde. Din Liga 2 și Liga 3 mai sunt de desfășurat câte 14 etape.

Cât privește meciurile echipelor naționale, ”în prezent se lucrează cu trei scenarii pentru organizarea play-off-ului din toamnă, o decizie finală urmând să se ia pe 27 mai, când e programată o nouă ședință a CEx UEFA”. România ar trebui să joace în play-off cu Islanda, în deplasare. Câștigătoarea va întâlni Bulgaria sau Ungaria pentru a obține calificarea la EURO.

Marius ANGHEL 22 Apr. 2020, 12:08 Liga 3
Pe aceeași temă