Aerostar Bacău a ajuns la opt meciuri fără victorie, dar promisiunile continuă. Mihai Ionescu, înaintea jocului cu Reșița: ”Vrem să facem mai mult decât am făcut.” Se pregătesc primele plecări

Răzvan STÎNGĂ 09 Apr. 2021, 14:25 Liga 2
Aerostar Bacău a ajuns la opt meciuri fără victorie, dar promisiunile continuă. Mihai Ionescu, înaintea jocului cu Reșița: ”Vrem să facem mai mult decât am făcut.” Se pregătesc primele plecări

Aerostar Bacău are șanse foarte mici să se salveze de la retrogradare în acest sezon. Are opt meciuri fără victorie în campionat, timp în care a adunat doar trei puncte, dar cu toate acestea evitarea ultimelor poziții rămâne un obiectiv pe care moldovenii vor în continuare să îl realizeze.

Mihai Ionescu: ”Dorim să realizăm mai mult decât am făcut până acum” 

În etapa a 2-a a Grupei B din play-out, Aerostar Bacău va avea primul meci în lupta pentru evitarea retrogradării. În prima rundă nu a evoluat, pentru că a fost desemnată să stea conform tragerii la sorți. Sâmbătă de la ora 11:00, băcăuanii vor juca pe teren propriu cu CSM Reșița.

Aerostar Bacău e ”lanterna roșie” a Grupei B, iar imediat deasupra ei se situează chiar reșițenii. Antrenorul Mihai Ionescu a avut un discurs pozitiv înaintea partidei, chiar dacă echipa sa pare condamnată la retrogradare.

”Dimpotrivă, vrem să ridicăm fruntea în play-out. Întâlnim o echipă care are mare nevoie de puncte și care, în ciuda înfrângerii suferite acasă, cu Petrolul, din urmă cu o săptămână, reprezintă un adversar dificil, ce se bazează pe jucători cu experiență, conduși de un antrenor cu promovări la activ precum Adrian Falub.

Noi, însă, dorim să realizăm mai mult decât am făcut până acum și sper ca acumulările din ultimele două săptămâni să ne permită un joc bun contra Reșiței”, a declarat Mihai Ionescu, citat de Deșteptarea.

Aerostar Bacău pregătește și primele plecări din vară 

În această perioadă, Aerostar Bacău pare că are timp și de anumite lucruri. Chiar dacă retrogradarea bate la ușă, sunt analizați jucătorii, randamentul pe care îl dau, pentru ca în vară să se decidă cine mai rămâne și cine pleacă. Mihai Ionescu a vorbit despre acest aspect, chiar dacă informațiile pot pune o presiune suplimentară fără motiv pe jucători.

”Am făcut deja o analiză la sânge și, în linii mari, m-am decis asupra jucătorilor care nu vor face obiectul nostru în viitorul sezon. Meciurile din play-out au rolul de a ne edifica în totalitate în privința potențialului nostru. Vom face restructurările și reglajele necesare, vom aduce jucători cu calitate pentru a-i suplini pe cei care nu au făcut sau nu pot face față, astfel încât echipa aceasta a Aerostarului să aibă o altă exprimare în patru-cinci luni.

Pregătim deja viitorul campionat, iar play-out-ul, repet, ne va ajuta să-l pregătim în cele mai bune condiții”, a continuat antrenorul Mihai Ionescu.

Potrivit sursei amintite, pe lista neagră se află, printre alții, Marko Deronja, Yanev Segev, Vlad Mihalcea sau Mircea Manole.

Aerostar Bacău, la 10 puncte de locul de baraj! 

Aerostar Bacău e ultima în Grupa B a play-out-ului, cu numai 10 puncte, în timp ce CSM Reșița, locul 6, are 19 puncte. Poziția a 5-a, care duce în barajul de menținere în Liga 2, este ocupată de Unirea Slobozia, la o diferență de 10 puncte de moldoveni.

CSM Reșița a jucat în prima etapă din play-out cu Petrolul, dar a cedat cu 0-1 pe teren propriu.

 

Răzvan STÎNGĂ 09 Apr. 2021, 14:25 Liga 2
Pe aceeași temă