La fotbal sunt codași, dar compensează la infrastructură. CSM Reșița va beneficia de stadion la cele mai înalte standarde. Arena ”Mircea Chivu” va fi modernizată, iar valoarea investiției e de 11.5 milioane de euro. Proiectul include și nocturnă

Răzvan STÎNGĂ 24 Mar. 2021, 17:23 Liga 2
La fotbal sunt codași, dar compensează la infrastructură. CSM Reșița va beneficia de stadion la cele mai înalte standarde. Arena ”Mircea Chivu” va fi modernizată, iar valoarea investiției e de 11.5 milioane de euro. Proiectul include și nocturnă

CSM Reșița are parte de momente slabe pe plan sportiv. Se va bate la retrogradare în acest sezon, dar pe viitor clubul din Valea Domanului va beneficia de un stadion mordern, care se va încadra chiar în categoria UEFA 3. Arena ”Mircea Chivu“ va fi modernizată, iar decizia a fost luată de autoritățile locale.

În Stadionul ”Mircea Chivu” se vor investi 11.5 milioane de euro. Capacitatea nu va suferi mari modificări 

A fost aprobată Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI), care are drept scop ”Reabilitarea şi modernizarea Stadionului Mircea Chivu”. Suma care va fi investită în arena pe care joacă CSM Reșița partidele de pe teren propriu se ridică la puțin peste 56.5 milioane de lei (aproximativ 11.5 milioane de euro).

Demersurile fac parte din Strategia Naţională pentru Sport, perioada 2016-2032, care cuprinde, iată, și modernizarea Stadionului ”Mircea Chivu”. Astfel, se au în vedere, printre altele, extinderea tribunei oficiale, dar vor avea loc lucrări și pentru extinderea capacității stadionului. Nu însă semnificativ.

După ce lucrările de modernizare vor fi finalizate, capacitatatea va fi aproximativ aceeași, în jur de 12.500 de locuri (Tribuna A va avea 3.000 de locuri, vor fi 210 locuri VIP, 10 locuri dedicate persoanelor cu dizabilități, Tribuna B va avea 3.100 de locuri, Peluza Nord 3.500, iar Peluza Sud 2.700). În plus, proiectul prevede și nocturnă.

CSM Reșița a efectuat și alte lucrări de infrastructură 

În luna februarie, CSM Reșița a avut și alte lucrări de infrastructură, iar după cele realizate la gazonul de pe Stadionul ”Mircea Chivu”, au fost efectuate cele de la sala de forță.

Președintele Cristian Bobar a oferit informații cu privire la îmbunătățirile aduse, dar a și precizat de unde au venit fondurile. Conform declarațiilor sale, o bună parte din bani, în proporție de 90 la sută, au venit în urma sponsorizărilor.

CSM Reșița a început lucrările la Stadionul ”Mircea Chivu” la finele lunii iulie 2020. Din informațiile oferite de președintele Cristian Bobar la momentul respectiv, gazonul nu a fost schimbat definitiv, ci a fost vorba de o reînsămânţare.

Decizia a fost luată pentru că suprafața de joc a echipei din Valea Domanului a dat mari bătăi de cap jucătorilor. Au fost meciuri în care gazonul arăta foarte rău. Bobar a mai punctat atunci că investiția a trecut ușor de 50.000 de euro.

CSM Reșița, în dificultate din punct de vedere sportiv 

Dacă infrastructura tinde să aducă cele mai bune condiții la Reșița, același lucru nu se poate spune despre situația echipei. Se află într-un moment critic, în acest moment fiind pe locul 17 din 20 de echipe în Liga 2. Are doar 19 puncte după 18 meciuri, dar și un golaveraj de -14, printre cele mai slabe din campionat.

Situația a devenit și mai dramatică după ce Alin Minteuan a reziliat înțelgerea cu clubul, iar echipa este în acest moment pregătită de antrenorul interimar Călin Cheregi.

CSM Reșița n-a câștigat în campionat în 2021 și a strâns doar un punct, după 1-1 cu CSM Slatina. În rest, a pierdut partidele cu FK Csikszereda, scor 0-2, Dunărea Călărași, scor 0-1, Viitorul Pandurii, scor 1-2, Fotbal Comuna Recea, scor 0-6.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/modul-in-care-se-face-departajarea-echipelor-aflate-la-egalitate-de-puncte-in-liga-2-la-finalul-sezonului-regular-atipic-u-cluj-sanse-mari-sa-fie-dezavantajata-din-nou-in-fata-cel-19175987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactie-surprinzatoare-a-lui-denis-ispas-dupa-remiza-dintre-fc-u-craiova-si-farul-imi-place-sa-spun-ca-sunt-mercenar-am-interes-sa-castige-echipa-sa-iau-banii-si-sa-plec-19175990

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-dulca-vede-de-bun-augur-schimbarea-antrenorului-la-rapid-si-tine-pumnii-giulestenilor-la-meciul-cu-metaloglobus-decisiv-pentru-accedea-in-play-off-acum-e-motivati-19175975

 

Răzvan STÎNGĂ 24 Mar. 2021, 17:23 Liga 2
Pe aceeași temă