INTERVIU | Kevin Ceceri, impresionat de stadionul din Ghencea și de fanii Stelei: ”Se aseamănă mult cu cei din Argentina.” Fundașului sud-american îi expiră contractul în vară și ar dori să continue în România

Marius ANGHEL 03 Apr. 2024, 15:26 Liga 2

Kevin Cereri, unul dintre cei patru jucători care au semnat cu Steaua în 2024, a oferit în această săptămână un interviu clubului din Ghencea, în care a vorbit despre cum s-a adaptat în România, cui i-a dedicat primul său gol marcat în echipamentul roșu și albastru, ce mâncare românească îi place, ce i-a plăcut prin București și dacă își mai dorește să continue cu ”militarii” și din vară, când îi va expira contractul.

Fundașul argentinian în vârstă de 28 de ani nu este la prima experiență în afara țării natale, fiindcă a mai activat în Spania (Linense), Bolivia (San Jose) și Chile (Union San Felipe), ultima dată, înainte să ajungă la Steaua, a evoluat pentru San Telmo, o echipă din liga secundă din Argentina, a jucat și în prima ligă pentru Gimnasia La Plata, însă spune că stadionul din Ghencea l-a impresionat.

Interviu cu Kevin Cereri: ”M-au integrat foarte bine în grup. Am avut puține ocazii de a evolua pe un așa stadion”

Cereri a fost titular în toate cele cinci meciuri oficiale disputate de echipă în 2024, patru în sezonul regular și unul în play-out, o singură dată a fost înlocuit, pe finalul întâlnirii cu CSM Reșița (scor 1-3), și a înscris un gol, în 2-1 cu CS Tunari.

Despre el, Steaua spune că ”a reușit în câteva săptămâni să-și câștige postul de titular în echipă”, dar și că este un fotbalist ”muncitor, serios, modest și extrem de determinat în fiecare meci”.

Mai jos puteți citi, cât și vedea filmarea de la interviul acordat de Kevin Ceceri:

Cum ai primit oferta de la Steaua, ce știai despre club?
Primul meu gând când m-a căutat Steaua… Știu că este un club foarte mare în Europa, foarte important. Ei m-au căutat și m-au impresionat, pentru că reprezintă un club important. Înseamnă mult în cariera mea și, în principiu, a fost fericire.

Cum e să joci la un club precum Steaua?
Reprezintă foarte mult acest tricou. Adevărul este că eu încerc să dau tot ceea ce am mai bun când intru pe teren și să reprezint așa cum trebuie istoria acestui mare club.

Cu cine te înțelegi cel mai bine din echipă, dintre jucătorii români?
Mă înțeleg foarte bine cu Vali (n.r. – Bărbulescu). În realitate, cu toți. Cum nu pot vorbi prea mult… bine… învăț acum puțină engleză… Încerc să mă descurc. Adevărul este că m-au integrat foarte bine în grup.

Ce impresie ți-a lăsat acest stadion?
În primele zile în care am sosit, la începutul anului, am stat la hotelul de aici și eram foarte nerăbdător să văd stadionul. După câteva zile, când am găsit o ușă deschisă, am intrat să văd terenul de joc. Am rămas câteva minute, l-am admirat pe interior și mi-am imaginat cum va fi să joc pe acest mare stadion. Adevărul este că eu am avut puține ocazii de a evolua pe un așa stadion.

Impresionat de suporterii Stelei: ”Se aseamănă mult cu cei din Argentina”

Ce ai simțit în momentul în care ai marcat primul gol pentru Steaua?
Pentru această echipă mare… multă fericire. Am simți multă fericire când am marcat golul. Mi-am adus aminte de bunica mea, care este în Cer. Este pentru ea…

Cum ți se par suporterii Stelei?
În prima partidă pe care am jucat-o pe teren propriu, m-au impresionat mult de la început. Cum sunt alături de echipă, cum își demonstrează pasiunea pentru fotbal… Se aseamănă mult cu cei din Argentina. Și când amvăzut acea coregrafie, acea imagine (n.r. – coregrafia de la meciul cu Viitorul Pandurii)… m-am simțit foarte fericit. Suporterii, când sunt în stadion… se simte acest lucru și te ajută să dai și tu mai mult.

Cum te-ai adaptat la viața din România?
Foarte bine. Viața în România este… de când am ajuns, mă simt foarte comod. Lumea este foarte amabilă. Mă simt foarte sigur în acest oraș.

Ce mâncare din România te-a impresionat?
Cașcavalul pane, care este foarte gustos. De asemenea, și mămăliga. E foarte bună.

Ce loc din București îți place cel mai mult?
Arcul de Triumf… Apoi îmi place mult să mă plimb pe lângă clădirile istorice… De asemenea, Parlamentul…

Ceceri se simte în siguranță la București și ar fi fericit să continue cu Steaua

Cum ai trăit câștigarea titlului mondial de către Argentina?
A fost un lucru foarte important pentru mine, să trăiesc așa ceva. Eu am vorbit cu părinții mei… înainte, când a ieșit Argentina campioană mondială (n.r. – în 1986), eu nu eram pe lume… Iar acum… să văd, să trăiesc și să sufăr la fiecare partidă de la Mondial, până la ultimul penalty care s-a executat, care ne-a făcut campioni, a fost o bucurie imensă, care îmi va rămâne ca amintire și pe care o voi povesti copiilor mei, așa cum părinții mei mi-au povestit mie.

Care este jucătorul tău preferat?
Jucătorul meu favorit din Argentina este Otamendi (n.r. – legitimat acum la Benfica). Joacă într-o poziție similară cu cea pe care evoluez eu. Încerc să-l urmăresc mult, să fac lucrurile bune pe care le face el, să joc agresiv ca și el. Este un jucător bun, iar cariera pe care o are demonstrează acest lucru.

Ai contract până în vară cu steaua. Ți-ai dori să mai rămân în Ghencea?
Sunt foarte fericit aici. Mi-ar plăcea să rămân la acest club mare, istoric, care a câștigat Cupa Campionilor, un club foarte important în Europa. Aș fi fericit să pot să rămân.

https://www.youtube.com/watch?v=jSb5SmBnpNc

Foto: Mihai Antonio Vasile și Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Steaua București

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-disputa-pe-stadionul-steaua-ultimele-amicale-inainte-de-euro-19304819

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-steaua-si-chindia-si-au-asigurat-mentinerea-in-liga-2-19304737

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-joaca-tot-in-deplasare-si-tot-in-deschidea-etapei-si-in-a-doua-runda-din-play-off-ul-ligii-2-noul-lider-e-din-nou-gazda-in-play-out-cele-sase-jocuri-au-loc-din-nou-in-acelasi-timp-19304730

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceceri-a-marcat-adi-popa-a-revenit-la-steaua-19303331

Marius ANGHEL 03 Apr. 2024, 15:26 Liga 2
Pe aceeași temă