Kevin Ceceri, la prima reușită în tricoul Stelei. Adi Popa a jucat din primul meci de după ce a semnat: ”M-am întors acasă, pentru mine Steaua e acasă!”

Marius ANGHEL 18 Mar. 2024, 00:06 Liga 2

Cu soarta din acest sezon decisă încă de la finalul meciului jucat la Mioveni, runda trecută, prezența în play-out, Steaua a încercat la ultimul joc din sezonul regular să nu-și supere și mai rău suporterii. Jucătorii au ascultat doleanța fanilor și au întârziat startul partidei cu CS Tunari cu zece minute, pentru a se trage un semnal de alarmă privind ”management defectuos și constanta incertitudine”, au început cu nerv partida, au marcat repede, însă nu au reușit desprinderea, au fost egalați după o oră de joc, iar golul victoriei cu 2-1 a venit în al cincilea minut de prelungiri, dintr-o execuție superbă a lui Rareș Enceanu.

Victoria cu CS Tunari (scor 2-1) a fost abia a șaptea în 19 meciuri, câte au înregistrat și Chindia și CSM Reșița, dintre care cinci au fost înregistrate pe teren propriu, din totalul de nouă meciuri. În rest, acasă, a avut trei remize și un eșec.

Totodată, în jocul cu ilfovenii a marcat primul său gol în tricoul roș-albastru fundașul argentinian Kevin Ceceri, dar a fost consemnată și revenirea lui Adrian Popa, unul dintre jucătorii importanți și fideli clubului.

Kevin Ceceri a marcat primul gol în tricoul Stelei, Mirko Ivanovski a perforat poarta ”militarilor” pentru a 24-a oară în acest sezon

Utilizat ca titular în toate cele patru meciuri oficiale din acest an, Kevin Ceceri, una dintre cele trei achiziții din iernă ale Stelei, a reușit împotriva Tunariului primul său gol în echipamentul ”militarilor”. A punctat în minutul 19 pentru 1-0, din 8 metri ușor lateral stânga, din a doua încercare, după un corner executat din dreapta de Maftei.

Ilfovenii au reușit, însă, în a doua repriză să egaleze dintr-o poziție suspectă de offside. A fost 1-1 în minutul 60, după un șut și o deviere a doi foști steliști din sezonul trecut, Dragoș Gheorghe, respectiv Atanas Trică, pentru șutul decisiv al lui Mirko Ivanovski.

Pentru Steaua, golul încasat a fost al 24-lea în acest sezon, în 19 meciuri, extrem de multe pentru o echipă care țintea primele locuri. A fost și unul dintre motivele pentru care echipa bucureșteană a ratat play-out-ului, după cum recunoștea antrenorul Daniel Oprița.

Modul în care Ilie Dobre a transmis golul marcat de Mirko Ivanovski:

Adi Popa a revenit la Steaua în ultimul joc din sezonul regular

La cinci minute după egalarea reușită de Tunari, Daniel Oprița a mutat a doua oară în joc. Pe teren a fost trimis Adrian Popa, anunțat ca achiziție cu o zi înaintea partidei, în locul spaniolului Nacho Heras. ”Motoreta” nu mai jucase într-un meci oficial din octombrie 2023, când prindea ultimele minute la Concordia Chiajna, echipă la care mijlocașul se întorcea în vară după despărțirea după două sezoane de Steaua.

În aplauzele și scandările galeriei, Popa s-a dus direct în atac, în locul jucătorului pe care l-a înlocuit, și a rămas în această poziție, de atacant central, circa opt minute, fără să reușească ceva notabil, până când Oprița a făcut și ultimele trei înlocuiri, în încercarea de a forța atacul și marcarea golului câștigător. Ulterior, Popa a trecut în flancul drept, mult mai familiar lui, de unde a avut două centrări bune pentru Chipirliu (81, cap din centrul careului puțin pe lângă bara din dreapta) și Chunchukov (88 – cap din 7 metri pe lângă poartă). A ajuns și în flancul stâng, cât și în centru, din această poziție șutând periculos în minutul 84, dar puțin pe lângă poartă, în stânga.

Însă poate cea mai inspirată decizie a lui Adi Popa a venit în minutul cinci al prelungirilor, atunci când mijlocașul a cedat în fața lui Rareș Enceanu la lovitura liberă din 18 metri ușor lateral stânga. Enceanu avea să execute magistrat acea fază fixă, peste zid, la semi-înălțime, lângă bară, Isvoranu a atins, dar insuficient pentru a evita golul care a decis partida.

Adi Popa: ”M-am întors acasă, pentru mine Steaua e acasă!”

În sezonul trecut, Adi Popa a avut 28 din 29 de meciuri jucate pentru Steaua în Liga 2 și a înscris 6 goluri. În prima parte a actualului sezon, mijlocașul a prins doar 5 meciuri în tricoul Concordiei, de care s-a despărțit la finalul lunii ianuarie 2024.

”M-am întors. Când am plecat, am plecat absolut bine, nu m-am certat cu nimeni. Vreau să mă bucur de fiecare antrenament, de fiecare minut de pe terenul de joc. Să ajut juniorii, să îi îndrum, având în vedere experienţa mea. Dacă va fi nevoie să îmi pun toate cunoştinţele în slujba clubului, pentru promovare, atunci o voi face. Eu am preferat să nu am echipă după plecare, m-am dedicat familiei, o să am o fetiţă. Am aranjat cununia, botezul, naşterea. Am stat acasă să mă dedic 100 la sută.

Sunt copleşit de emoţii, mi se pare normal, e ceva uimitor! Am mai avut şi alte discuţii, nu s-a concretizat nimic. Nu am vrut să plec în orice condiţii afară.

M-am întors acasă, pentru mine Steaua e acasă! La meciul cu Rapid am stat în peluză, suporterii mă apreciază, le mulţumesc! O să le ascultăm cerinţele şi încercăm să aducem cât mai mulţi suporteri la stadion”, a declarat Adi Popa (35 de ani), conform Orange Sport, după meciul cu Tunari.

Cum anunță Ilie Dobre revenirea lui Adi Popa pe teren în tricoul Stelei și modul în care a transmis, în comentariul său, golul marcat de Rareș Enceanu:

Steaua a terminat sezonul regular de Liga 2 pe locul 8, cu 28 de puncte și a fost repartizată în Grupa B a play-out-ului, unde este lider și va avea ca adversari Chindia Târgoviște, Concordia Chiajna, CSM Slatina, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, CS Tunari și Progresul Spartac, ultima fiind deja matematic retrogradată.

Aflată la 12 puncte în fața Tunariului, clasată pe al doilea și ultimul loc retrogradabil din Grupa B a play-out-ului Ligii 2, Steaua se poate considera ca și salvată de la retrogradare, în acest turneu urmând a disputa șase partide, câte unul cu fiecare adversară, deci mai poate câștiga 18 puncte.

  • Partida de pe stadionul Steaua a fost transmisă în direct de Steaua TV și a putut fi ascultată și pe site-urile ProSport și Liga2.ro, dar și pe paginile de Facebook și YouTube ale acestora, sub comentariul lui Ilie Dobre, emblematicul comentator al fotbalului românesc. Mai jos puteți asculta cum s-a manifestat acesta în urma golurilor marcate de steliști, dar și reasculta întregul său comentariu al jocului.

Întreg comentariul lui Ilie Dobre în meciul Steaua – CS Tunari 2-1:

https://www.youtube.com/watch?v=KDklALCoe7s

 

Foto: Mihai Antonio Vasile / Sport Pictures
Video: ProSport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-s-a-impus-in-extremis-in-meciul-cu-cs-tunari-19303210

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-din-liga-2-19303007

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-retrogradat-matematic-odata-cu-esecul-cu-ceahlaul-19303306

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-concluzii-dupa-csm-slatina-cs-mioveni-0-0-19303046

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-19-liga-2-19302899

Marius ANGHEL 18 Mar. 2024, 00:06 Liga 2
Pe aceeași temă