Jucătorii și oficialii Forestei au încheiat anul 2016 într-un cadru festiv. Planurile lui Popovici pentru partea a doua a sezonului și cadoul primit de Goian

Marius ANGHEL 14 Dec. 2016, 12:53 Liga 2

După terminarea meciurilor oficiale pe 2016, marți, jucătorii și oficialii echipei de fotbal Foresta Suceava au încheiat anul într-un cadru festiv, la restaurantul Brădet. Această ultimă întâlnire a „forestierilor” a avut mai multe momente speciale, majoritatea din partea jucătorilor pentru componenții staff-ului tehnic, ce au rămas plăcut surprinși de surprizele de care au avut parte.

Într-o atmosferă mult mai relaxantă decât cea de la antrenamente, din vestiar sau de la meciuri, jucătorii, antrenorii și conducerea tehnică au încheiat o primă jumătate de campionat în Liga a 2-a, în care au trecut în mai multe rânduri de la agonie la extaz.

Antrenorul Cristi Popovici a rememorat meciul de pe Areni cu Steaua și speră ca acesta să nu fie ultimul pentru jucătorii săi în fața unei echipe puternice din România.

„Asta e cea mai frumoasă întâlnire pentru noi, la acest final de tur, cu o atmosferă plăcută. E bine să avem cât mai multe momente din astea, în care să ne bucurăm împreună de această echipă. În această perioadă cred că meciul cu Steaua a fost un moment istoric pentru mulți dintre jucători, dar și pentru noi, în care au avut ocazia să joace împotriva celor mai bune echipe din România. Pentru mulți dintre ei a fost primul meci în nocturnă și eu sper să mai aibă parte de astfel de meciuri, poate la echipe din Liga 1 sau poate într-un viitor și aici. Am fost foarte mulțumiți când aduceam la stadion 3.000-4.000 de suporteri și ne pare rău că n-am reușit să menținem acea serie de victorii. Le cer suporterilor să aibă încredere în noi, să susțină echipa în continuare și le doresc tuturor sărbători fericite și sănătate multă”, a explicat, citat de Monitorul de Suceava, antrenorul Cristian Popovici.

Popovici speră ca echipa să aducă trei jucători valoroși în această iarnă

Tehnicianul sucevenilor își dorește ca-n iarnă conducerea clubului să aducă trei jucători în primul 11, pentru a consolida și completa echipa. „În funcție de bugetul pe care preconizăm că-l vom avea, împreună cu conducerea vedem ce jucători vom putea să aducem în această iarnă. Ne-am dori jucători foarte valoroși, dar aceștia, chiar și la Liga a 2-a, își doresc salarii foarte mari, dar vom vedea ce vom putea să aducem. Personal, eu îmi doresc să aducem trei jucători care să fie titulari, peste ce avem acum, astfel încât să formăm o echipă destul de puternică, iar în vară să mai vină alți trei-patru, și astfel să ne permitem un obiectiv mult mai îndrăzneț. Putem să dăm și mai mult credit tinerilor, dar în acest caz nu mai putem să avem pretenții în a ataca într-un viitor apropiat o eventuală promovare”, a mai spus Popovici.        

Sucevenii stau bine la capitolul financiar, ieri primind salariul pe luna noiembrie

Alături de jucători și de staff-ul tehnic, președintele Consiliului de Administrație al Clubului Foresta Suceava, Andrei Ciutac, a explicat că echipa stă bine la capitolul financiar și speră ca-n această lună să primească și ultima tranșă de la Primăria Suceava, pentru a se descurca în această iarnă.  

„La capitolul financiar stăm bine. S-a achitat ieri salariul pe noiembrie, iar azi am achitat o primă de la meciul cu Reșița și mai avem meciul cu Mioveni și cel cu Tărlungeni, iar în plus am făcut plățile și către furnizori. Mulțumesc pe această cale domnului primar Ion Lungu, care ne-a susținut chiar și-n momentele grele, dar și Consiliului Local Suceava, tuturor sponsorilor și sperăm să ne susțină și-n continuare. Mai avem de primit o tranșă din bani, iar domnul primar ne-a asigurat că o vom primi până la finalul anului, astfel încât să ne descurcăm și-n perioada de iarnă, când este mai greu cu finanțarea până se aprobă bugetul”, a declarat Andrei Ciutac.

Oficialul Forestei a făcut și o scurtă radiografie a acestui tur de campionat și a declarat că speră ca în retur să nu mai existe căderi de formă. „Am hotărât să ne întâlnim în acest cadru festiv la final de an pentru că așa este normal să fim împreună și-n astfel de momente și să ciocnim un pahar cu băieții. Am avut parte de un tur de campionat cu oscilații, am început mai prost, apoi am continuat cu opt victorii consecutive și mai apoi a urmat o perioadă slabă, dar una peste alta cred c-a fost un tur reușit. Sper să facem o figură mai frumoasă în primăvară și să terminăm în prima parte a clasamentului, așa cum ne-am propus și la început. Mulțumim suporterilor pentru că au fost alături de noi și ne dorim să susțină echipa în număr la fel de mare ca-n prima parte a campionatului, chiar dacă i-am dezamăgit uneori”, a completat Andrei Ciutac.          

Președintele Dorin Goian a primit cadou un tricou semnat de toată echipa

Președintele clubului Foresta Suceava, Dorin Goian, a avut parte de o surpriză la această ultimă întâlnire cu jucătorii din 2016. Dorin a împlinit luni, 12 decembrie, vârsta de 36 de ani, iar jucătorii i-au oferit ieri un tricou al echipei cu numele său și cu numărul 3, dar și cu toate semnăturile lor.

„Cred că aceste întâlniri ar trebui să fie un lucru normal pentru fiecare echipă, indiferent dacă a fost un an bun sau mai puțin reușit. Este ultima masă împreună în acest an și personal țin foarte mult la astfel de momente, deoarece suntem împreună, putem să povestim la un pahar de vin și astfel de clipe nu pot să facă decât bine unei echipe. Am primit un tricou de la jucătorii noștri cu semnăturile lor, numele meu pe spate și numărul 3, cel cu care am jucat la Steaua. O surpriză foarte plăcută și o premieră, fiind primul tricou pe care-l primesc în calitate de președinte, și de aceea le mulțumesc jucătorilor”, a explicat Dorin Goian.

Goian recunoaște că i-a fost foarte greu să se lase de fotbal

Dorin Goian a recunoscut că-n acest an i-a fost foarte greu să agațe ghetele-n cui și să treacă la o altă etapă, cea de conducător al echipei locale, pentru care a jucat mulți ani. „A fost o perioadă dificilă pentru mine, deoarece mi-a fost foarte greu să mă las de fotbal și simt din ce în ce mai mult lipsa jocului și mi-e dor să intru în teren. Cu această nouă etapă am luat contact cu foarte multe lucruri noi pe care nu le știam și trebuie să le învăț, dar ușor-ușor trebuie să ajutăm cât mai mult această echipă pentru a avea rezultate cât mai bune pe viitor. Vreau să le urez jucătorilor, tuturor din club sărbători fericite și să ne vedem sănătoși la anul. Mulțumesc domnului primar și Consiliului Local Suceava, dar și tuturor sponsorilor și suporterilor pentru sprijinul acordat și sperăm să continue să ajute echipa, pentru că Suceava trebuie să aibă o echipă cel puțin de Liga a II-a”, a încheiat Dorin Goian.

Foresta Suceava a încheiat prima parte a sezonului actual al Ligii 2 pe locul 9, fix la mijlocul clasamentului, cu 26 de puncte, tot atâtea câte au și Luceafărul Oradea și Dacia Unirea Brăila, echipe care o flanchează datorită golaverajului mai bun sau mai slab. În cele 19 meciuri desfășurate în 21 de etape, Foresta a înregistrat 8 victorii, 2 egaluri, 9 înfrângeri și are un golaveraj negativ, 32-35.

Cele mai importante realizări ale Forestei în acest sezon au fost seria de 9 meciuri consecutive fără înfrângere, dintre care 8 victorii, și calificarea în 16-imile Cupei României, acolo unde au cedat greu, pe teren propriu, la primul meci din istoria orașului Suceava desfășurat în nocturnă, 2-1 cu Steaua, în fața a 7.000 de suporteri.

La capitorul dezamăgiri, grupării sucevene i se poate reproșa seria de șase meciuri consecutive fără victorie, perioadă în care a obținut un singur egal.

Text și foto: Monitorul de Suceava

Marius ANGHEL 14 Dec. 2016, 12:53 Liga 2
Pe aceeași temă