Jucătorii de la FC Brașov, băgați în ședință de Ioan Mărginean: ”Principalul vinovat sunt eu, dar ei trebuie să demonstreze ca sunt sau vor să fie fotbaliști.” Așteptările de la ultimele trei meciuri din 2021 și ce urmează apoi

Adi MARICA 12 Nov. 2021, 11:21 Liga 2
Jucătorii de la FC Brașov, băgați în ședință de Ioan Mărginean: ”Principalul vinovat sunt eu, dar ei trebuie să demonstreze ca sunt sau vor să fie fotbaliști.” Așteptările de la ultimele trei meciuri din 2021 și ce urmează apoi

FC Brașov a ajuns ciuca bătăilor în Liga 2, iar președintele clubului și-a asumat situația ingrată în care se află echipa. Ioan Mărginean a încercat să ia presiunea de pe umerii jucătorilor și a spus răspicat că nici nu ia în calcul varianta retrogradării.

”Limoniu” a ieșit la rampă după o lungă perioadă în care nu a dialogat cu presa. A explicat motivele pentru care în ultimele săptămâni nu a mai fost prezent la conferințele de presă. ”Am avut o problemă de ordin familial. Am avut mama internată la spital infectată cu coronavirus. A fost internată la Câmpeni, pentru că la Alba Iulia nu mai erau locuri”, a spus Mărginean.

Ioan Mărginean, ședință cu jucătorii în vestiar: ”Principalul vinovat sunt eu”

Înaintea antrenamentului de ieri, Ioan Mărginean a fost prezent în vestiar, unde a discutat cu jucătorii. Apoi, după-amiază, a ținut să organizeze conferința de presă tot la stadion, ”din superstiție”.

Șeful clubului din Brașov crede în continuare că echipa se poate redresa, acum fiind la șase eșecuri consecutive și ajunsă pe locul 16 din 20 în Liga 2. ”Trăim clipe deloc frumoase, dar trebuie să duc la bun sfârșit misiunea la care m-am angajat în vară. Selecția continuă. Pierre de Coubertin spunea: «Ai câștigat continuă, ai pierdut continuă». Noi am tot pierdut, astfel că avem o misiune ingrată, grea, dar nu imposibilă. În aceste trei etape trebuie să dovedim că avem caracter să luptăm și să încercăm să reparăm pe ultima sută de metri. Am discutat bărbătește cu jucătorii în vestiar. Principalul vinovat sunt eu, dar ei trebuie să demonstreze ca sunt sau vor să fie fotbaliști. Eu nicidecum nu dau înapoi. Le-am și spus că eu nu am ce să mai caut în vestiar. Se face o selecție, li se dau șanse. Antrenorul este brașovean, este un om de-al casei, este un om bun. Aș vrea să nu mai dăm vina pe arbitraj, pe teren, pe minge… Am văzut la ultimele meciuri și lucruri bune. Nu am văzut așa diferențe, deși am jucat cu echipe din fruntea clasamentului, dar greșelile individuale te curăță. Jucătorii m-au asigurat că pot strânge puncte. Ei mi-au promis că vor face șase puncte din cele trei meciuri. Eu mă mulțumesc și cu patru! Astăzi le intră salariul pe luna septembrie, al doilea mai poate aștepta. Sunt convins că echipa se poate redresa”, a spus Mărginean.

În 2021, FC Brașov mai are de disputat meciuri cu Poli Timișoara (acasă), FC Buzău (deplasare) și Unirea Constanța (acasă).

Se trage linie după 15 decembrie

”Limoniu” anunță o analiză la sânge la mijlocul lunii viitoare, atunci când se va trage o linie pentru toți cei implicați în club.

”După 15 decembrie vom trage o linie pentru toți cei din club. La nivelul lotului, împreună cu antrenorul, cu Buga, cu Moraru, vom face o analiză a lotului. Normal, în această analiză vor intra și jucătorii străini. Diferența dintre jucătorii străini și cei români este de 500 de euro. În iarnă ne vom organiza și când vom juca «răniții cu răniții» să putem arăta mult mai bine”, a precizat președintele FC Brașov, care a vorbit și despre situația celor cinci jucători care se pregătesc separat de lot: Bruno Vasiu, Marian Codrea, Dan Panait, Vlad Motroc și Gheorghe Anton. ”Cei cinci se pregătesc separat, au la dispoziție doi preparatori fizici (n.r. – Florin Drăghici și Casian Maghici) și un antrenor (n.r. – Romeo Surdu). Ei nu trebuie să o considere o pedeapsă. Apar probleme de lot și oricând pot reveni.”

”Praf! N-am făcut performanță!”

Bilanțul după 13 etape?

”Praf! Am întâlnit și echipe accesibile și am pierdut multe puncte. Problema este că nu ne așteaptă nimeni, nu avem nicio scuză, n-am făcut performanță!”, a spus Mărginean.

Întrebat dacă se teme de retrogradare, ”Limoniu” a fost categoric: ”Niciodată! Nu există așa ceva! Eu am trei promovări din B în A și nu am retrogradat niciodată.”

Conducătorul FC Brașov a lansat și câteva săgeți către fostul antrenor Ilie Stan: ”Respect ce a făcut Ilie Stan ca fotbalist. Ca antrenor… Câte echipe a antrenat? 14! Nu există proiecte pe 3 ani cu jucători necunoscuți.”

În etapa următoare, FC Brașov joacă pe teren propriu un meci al suferinței cu Poli Timișoara, sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 12:30. Bănățenii au două puncte în plus în acest moment, 11 față de 9, iar echipele sunt vecine de clasament, pe pozițiile 15, respectiv 16.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-14-a-a-ligii-2-incepe-si-se-termina-cu-cate-un-derby-petrolul-concordia-respectiv-steaua-u-cluj-programul-si-meciurile-televizate-19209688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-semnat-cu-andrei-cristea-un-kinetoterapeut-clujean-echipa-are-si-un-nou-jucator-la-antrenamente-19209638

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-e-in-cadere-libera-limoniu-tace-malc-motivul-pentru-care-antrenorul-andrei-santa-a-fost-eliminat-cu-u-cluj-si-reactia-sa-despre-arbitraj-19209625

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-nu-ingroapa-securea-a-reclamat-fc-brasov-la-frf-dupa-ce-primarul-nu-si-a-respectat-promisiunea-l-a-pus-pe-antrenorul-ioan-marginean-la-zid-si-recunoaste-marea-greseala-a-19209427

Adi MARICA 12 Nov. 2021, 11:21 Liga 2
Pe aceeași temă