FC Brașov e în cădere liberă, ”Limoniu” tace mâlc! Motivul pentru care antrenorul Andrei Șanta a fost eliminat cu ”U” Cluj și reacția sa despre arbitraj

Adi MARICA 10 Nov. 2021, 20:37 Liga 2

FC Brașov a pierdut și în ultima etapă, 0-1 pe Cluj Arena cu Universitatea Cluj, și a ajuns la șase eșecuri consecutive în Liga 2. Reușita lui Florian Haită din partea secundă a făcut diferența, iar trupa antrenată de patru jocuri de Andrei Șanta se afundă în subsolul clasamentului.

În ciuda acestui lucru, la FC Brașov e liniște și pace, contrar a ceea ce se întâmpla când echipa era antrenată de Ilie Stan și totuși reușea să mai adune și puncte.

”Limoniu” a lăsat tot greul pe Șanta

Deși în vară, la instalarea sa ca președinte, se lăuda cu o deschidere totală către presă, Ioan Mărginean e de negăsit acum. Obișnuitele conferințe de presă ale lui ”Limoniu” din startul campionatului nu au mai avut loc. Mărginean a fost prezent la meciul de luni de la Cluj, după care a plecat val vârtej de la stadion.

Tăcerea lui Mărginean este de neînțeles, mai ales că formația brașoveană traversează o perioadă critică. Președintele a lăsat tot greul pe interimarul Andrei Șanta, cel care a încercat să mențină o atmosferă bună în vestiar, deși este conștient de valoarea îndoielnică a lotului.

Andrei Șanta, nemulțumit de arbitraj. A fost eliminat fiindcă a șutat o minge pe terenul de joc

La meciul de la Cluj-Napoca, Andrei Șanta a fost trimis în tribune în minutul 33 al jocului. Motivul? A trimis mingea în teren la un aut al clujenilor.

”Înainte de eliminare i-am spus centralului: «Dă-mi și mie un fault!» După câteva minute a venit eliminarea. A fost un aut pentru noi, dar tușierul a dat aut pentru clujeni. Am lovit mingea, care s-a dus în teren, iar centralul a scos cartonașul roșu. A vrut să se dea zmeu. În niciun caz nu l-am înjurat. De arbitraj pot spune că a fost mult prea îngăduitor pentru clujeni și mult prea aspru cu noi. Am avut și penalty la Mitroi (n.r. – în ultimele minute, după o intrare haotică a lui Alarcon), dar suntem obișnuiți să nu primim. Așa a fost și la Șelimbăr pe finalul meciului. Suntem prea mici pentru a beneficia de arbitraje corecte!”, a spus Șanta.

”Continuăm să facem cadouri”

Referitor la jocul prestat pe Cluj Arena, Andrei Șanta spune că elevilor săi le lipsește încrederea.

”Când aduni o serie de rezultate negative și încrederea jucătorilor scade. Sunt convins că dacă am fi scos un punct din meciul cu FC Hermannstadt, băieții ar fi avut un moral bun. Din păcate, continuăm să facem cadouri și ne costă scump. La faza golului primit este o greșeală mare în defensivă. Am jucat cu trei fundași centrali pentru a da o siguranță mai mare în apărare. Știam că cei de la U Cluj scot mingea la margine pentru a veni cu centrări, iar atunci când au ocazia trag din orice poziție. Dacă am fi reușit să evităm golul primit, sunt convins că, pe finalul jocului, am fi avut mai multe spații să lovim pe contraatac. Asta este, mergem mai departe, mai sunt trei jocuri din care sper să obținem cât mai multe puncte”, a spus antrenorul brașovean.

Marius Burlacu, probleme la gambă

Marius Burlacu s-a accidentat în meciul cu ”U” Cluj, când a simțit dureri la gambă și a fost nevoit să părăsească terenul încă din minutul 16. Ieșirea lui Burlacu i-a dat peste cap planurile lui Șanta. Burlacu a fost înlocuit cu Iulian Roșu, astfel că Iulian Drăgoi a fost retras fundaș dreapta.

Peste două săptămâni, când e programată etapa a 14-a, FC Brașov o întâlnește pe teren propriu pe Poli Timișoara. Pentru acest joc, Andrei Șanta va fi suspendat, la fel și portarul Daniel Mutu, eliminat și el în finalul partidei cu ”U” Cluj, iar, cel mai probabil, Leonte și Burlacu nu vor putea fi recuperați.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-nu-ingroapa-securea-a-reclamat-fc-brasov-la-frf-dupa-ce-primarul-nu-si-a-respectat-promisiunea-l-a-pus-pe-antrenorul-ioan-marginean-la-zid-si-recunoaste-marea-greseala-a-19209427

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-negrean-e-increzator-ca-fc-brasov-va-iesit-din-criza-timpul-le-va-rezolva-pe-toate-mijlocasul-nu-si-a-incurcat-fosta-echipa-si-a-avut-un-regret-la-revenirea-pe-cluj-arena-19209413

https://liga2.prosport.ro/seria-1/haita-readuce-u-cluj-pe-locul-2-fc-brasov-o-incaseaza-si-pe-cluj-arena-si-a-ramas-pentru-urmatoarele-meciuri-fara-antrenorul-santa-si-portarul-mutu-19209358

Adi MARICA 10 Nov. 2021, 20:37 Liga 2
Pe aceeași temă