Prezentarea viitorului antrenor la UTA a lăsat urme în vestiar. Păcurar face apel la profesionalism înaintea meciului cu Petrolul: „Revanșa eșecului cu Poli nu a fost încă luată”

Marius ANGHEL 24 May. 2019, 16:51 Campionat

Fără îndoială, prezentarea noului antrenor principal, în persoana lui Laszlo Balint, a lăsat ceva urme în actualul vestiar al echipei UTA. De acesta, însă, depinde deznodământul acestui sezon ce îi mai vede pe arădeni implicați în partidele cu Petrolul, pe teren propriu, și la Mioveni, în ultima rundă.

Cel puțin în meciul cu „lupii galbeni”, Cristian Păcurar, aflat la penultimul meci ca tehnician la UTA, își dorește o prestație pozitivă și un rezultat pe măsură.

„E ceva normal, uman, ca anunțul de miercuri seara, privind noul antrenor, să lase ceva urme, dar eu fac apel la profesionalismul jucătorilor. Lângă cei tineri, avem destui fotbaliști cu experiență care au demonstrat aici, dar și la alte cluburi, că și-au făcut bine treaba pentru clubul ce-i plătește. Pe lângă salariile pe care le mai au de luat, am înțeles că prima cu Petrolul va fi suplimentată, dar aș mai dori un lucru. Mi-ar plăcea să existe o răbufnire a echipei pentru că, după părerea mea, revanșa eșecului cu Poli nu a fost încă luată. Nici acum nu-mi vine să cred că am jucat atât de slab cu timișorenii și le-am rămas datori suporterilor. Iar meciul împotriva Petrolului, o altă echipă de tradiție din România, e prilejul bun pentru a ne mai spăla din păcate în fața celor care ne susțin. Aș vrea să văd determinarea și atitudinea din meciurile cu Snagovul și Chindia, când nu am fost cu nimic mai prejos decât adversarii, dimpotrivă. Vreau să jucăm pentru UTA și cu asta cred că am spus totul”, spune „secundul” „Bătrânei Doamne”, cu atribuții de interimar în absența lui Ionuț Popa, bolnav și aflat în concediu medical.

Singurele absențe certe din tabăra UTA-ei pentru meciul cu Petrolul sunt El Hasni (suspendat) și Coulibaly (plecat la tratament în Franța). În schimb, Păcurar se gândește să-i convoace și pe Miculescu și Stahl, care au avut probleme medicale în ultimul timp, dar care și-au reluat antrenamentele și, poate, le va da măcar unuia dintre ei, 10-15 minute cu ploieștenii. Incerți mai sunt Ivan (probleme la genunchi) și Ciprian Rus (dureri mari la gleznă). Kanda a fost iertat după ieșirea de pe „Cluj Arena”, dar nu este nici el apt sută la sută din punct de vedere medical.

Meciul dintre UTA și Petrolul are loc duminică, de la ora 14:00, la Arad, pe stadionul Motorul. Înaintea începerii etapei a 37-a, penultima a sezonului, UTA se află pe locul 9, cu 47 de puncte, iar Petrolul e pe 4, cu 74 de puncte.

În tur, meciul desfășurat pe „Ilie Oană” a fost unul tensionat. Rezultatul a fost unul de egalitate, scor 2-2, după golurile marcate de Cătălin Ștefănescu (12) și Sergiu Arnăutu (71 – pen.), respectiv Ciprian Rus (36 – pen., 49). Imediat după fluierul de final al partidei, Ionuț Popa a sprintat pe teren pentru a-i aplica o corecție mijlocașului său Norbert Janos, însă n-a apucat, fiindcă a fost ținut de membri din staff și de jucători.

CITEȘTE și: Jandarmeria ia măsuri speciale la UTA – Petrolul, sunt așteptate și câteva zeci de suporteri ai „lupilor galbeni”

UTA sprijină reabilitarea secției de terapie intensivă de la Spitalul Matern

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 24 May. 2019, 16:51 Campionat
Pe aceeași temă