Păcurar, după ultimul meci la UTA: „Am arătat destul de rău cu atâtea modificări pe posturi.” Ce a răspuns atunci când a fost întrebat dacă arădenii se vor bate la promovare

Marius ANGHEL 01 Jun. 2019, 10:28 Campionat
Păcurar, după ultimul meci la UTA:

UTA a încheiat gâfâind sezonul, punând la păstrare în ultimele zece runde șase puncte din 30 posibile. De pe 6 aprilie, odată cu succesul de la Balotești: 3-1, „roș-albii” au mai câștigat în fața unei alte formații retrogradată, Aerostar Bacău și riscă să termine pe locul 13 ediția de campionat 2018-2019 a ligii secunde.

Arădenii nu au început rău meciul de la Mioveni, dar lipsa de concentrare în fața porții a lui David Popa avea să-i coste. După primul gol, argeșenii s-au descătușat, au mai marcat de două ori și au mai irosit și alte situații, pentru ca dubla mare ocazie a lui Șeroni să vină la 3-0, când zarurile erau deja aruncate.

„Un joc slab din partea noastră, ce nu ne face onoare. Ultima etapă de campionat a fost pentru ambele echipe, deci nu ar trebui să avem scuze din acest punct de vedere. Totuși, personal mi-a fost foarte greu să încheg un prim <> datorită nenumăratelor accidentări, dar și ale plecărilor la lot, iar rezultatul de pe tabelă a fost clar influențat și de acest lucru. Pe de altă parte, nu putem uita că la 0-0 am avut trei ocazii clare prin David Popa și nu am marcat. Apoi, la prima situație a gazdelor, Măzărache, jucător de Liga 1, și-a spus cuvântul cu golul de 1-0. Apoi, ne-am pierdut busola, așa cum s-a mai întâmplat și cu alte prilejuri în acest retur de campionat”, a spus, citat de Sport Arad, Cristian Păcurar la finele disputei de la Mioveni.

„Așa e când la Arad am gândit o formație, iar când am ajuns la Pitești a trebuit să modific”

În absența a patru fotbaliști cu profil ofensiv, Rus, Ciucur, Kanda și Stahl, antrenorul secund al „roș-albilor” a optat pentru o formulă cu mulți fundași pe teren. Pe lângă cei patru care au alcătuit linia de fund, la mijloc au apărut Ivan și Copaci (apărători laterali de meserie), plus Melinte, care provine tot din fundaș central. „Într-adevăr, am arătat destul de rău cu atâtea modificări pe posturi. Dar așa e când la Arad am gândit o formație, iar când am ajuns la Pitești, după discuția cu jucătorii care au fost la lot și care mi-au spus că sunt foarte obosiți, a trebuit să modific să joc cu fundaș drept pe post de mijlocaș central sau cu Manea, care revine după o lungă accidentare și nu e la parametri normali. În plus, unora dintre fotbaliști nu le mai stă gândul aici, sunt foarte multe și mă oresc aici”, a adăugat Păcurar.

„Din sezonul viitor, la UTA se construiește un nou început”

Întrebat când UTA se va bate din nou la promovarea în Liga 1, cel care și-a încheiat chiar ieri mandatul de antrenor secund cu atribuții de interimar a punctat. „Din ce am văzut deja, din sezonul viitor la UTA se construiește un nou început, cu obiective reale. Știe deja toată lumea că UTA va avea un nou antrenori, se va forma o echipă, ceea ce nu am reușit noi, din cauza necazului lui nea” Ionuț (n.r. – Ionuț Popa, antrenorul principal), ajungându-se în situația în care suntem acum. Am încercat să închegăm, o echipă, dar nu s-a putut. În schimb am mai promovat juniori, făcându-le poate misiunea mai ușoară celor care vin la această echipă. Mă gândesc că noul antrenor are deja niște idei formate, niște jucători în gând. În primul rând, trebuie formată cu răbdare o echipă, înainte de a vorbi despre promovare. Noi sperăm ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, cum și stadionul vrem să-l vedem gata în cel mai scurt timp posibil. Nu mă întrebați ce înseamnă asta, căci v-aș minți, dar e clar că noul stadion va crea o cu totul altă emulație la echipă”, a încheiat Păcurar.

Utiștii au intrat automat în vacanță după meciul de ieri, iar mandatul antrenorilor Ionuț Popa, Cristian Păcurar, Dan Țapoș, dar și al preparatorului fizic Valerio Zuddas se încheie. Astăzi, viitorul antrenor, Laszlo Balint, o conduce pe Metaloglobus în ultimul meci stagional chiar la Timișoara, cu ASU Politehnica, după care e posibil să ajungă la Arad pentru discuții și mai aplicate cu conducerea clubului arădean despre campania de achiziții, dar și posibilele „divorțuri” dintre jucătorii cu contracte valabile în „roșu-alb”.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 01 Jun. 2019, 10:28 Campionat
Pe aceeași temă