Păcurar explică înfrângerea UTA-ei cu Petrolul, după ce a avut 2-0: „Am jucat fotbal doar 40 de minute. Ce s-a întâmplat mai apoi e ireal”. Singurul lucru bun din acest meci

Marius ANGHEL 27 May. 2019, 12:22 Campionat

UTA a avut o primă repriză foarte bună la ultima prezență pe teren propriu în acest sezon. Cu Petrolul a deschis scorul prin tânărul Alexandru Oroian (31′), a irosit alte câteva ocazii mari, a majorat diferența prin Alin Șeroni (43′), însă imediat a primit gol de la Sergiu Arnăutu (44′) și a intrat cu avantaj minim la vestiar. În partea secundă a ratat o mare ocazie prin Oroian (63), iar golul lui Laurențiu Marinescu (65′) le-a picat foarte rău arădenilor. Ploieștenii s-au aruncat în atac și au mai punctat prin Bogdan Rusu (78′) și Sergiu Arnăutu (88′ – pen.) pentru un 4-2 care îi menține în cursa pentru locul 3, care duce la barajul pentru promovare.

La finalul partidei, antrenorul Cristian Păcurar a spus că echipa sa a jucat fotbal în doar primele 40 de minute și a dat vina pe forma fizică a jucătorilor pentru căderea din partea secundă, în careu au încasat trei goluri.

„Mi-aș fi dorit să obținem un rezultat pozitiv la ultimul meci acasă din acest sezon, dar, din păcate, am jucat fotbal doar 40 de minute. Din punctul meu de vedere, am căzut fizic, iar două greșeli individuale au făcut ca scorul să devină 2-4. Pe lângă cele două goluri, am mai avut destule ocazii în prima repriză, iar ceea ce s-a întâmplat mai apoi e ireal. Am crezut că, odată cu numirea noului antrenor, se ia o anumită presiune și totul va intra într-o normalitate. Le-am spus să jucăm degajat pentru oamenii care iubesc UTA, dar, iată, am făcut-o doar 40 de minute. Am luat gol foarte repede după ce am făcut 2-0, dar nici dacă nu s-ar fi întâmplat asta nu cred că am fi putut evita căderea fizică de după pauză și ceea ce a urmat din punct de vedere al rezultatului”, a explicat, citat de Sport Arad, antrenorul secund al UTA-ei, care și-a asumat rezultatele obținute în ultimele două luni: „Nu am mai pregătit meciurile împreună cu nea” Popică de la duelul cu Clinceni încoace. Dânsul ne-a mai vizitat doar înainte de meciul cu ASU Poli, dar în rest nu a fost implicat. Că am mai discutat eu cu dânsul e altceva, dar în alte detalii nu vreau să mai intru”.

UTA se află pe locul 10 cu o echipă înainte de ultima etapă, ar mai putea urca cel mult două poziții, însă Păcurar e nemulțumit. „Am reușit să facem 15 puncte pentru a nu avea emoții cu retrogradarea, dar eu sunt cu totul și cu totul dezamăgit de rezultate. Le-am spus și jucătorilor că am făcut în așa fel încât, cu multe accidentări și suspendări, să împăcăm toate lucrurile și să o scoatem la capăt, însă ar fi trebuit să avem un parcurs mai bun”, a spus Cristian Păcurar.

„Singurul lucru bun din meciul acesta rămâne evoluția lui Oroian”, a mai spus antrenorul echipei UTA.

În ultima etapă, UTA joacă vineri, de la ora 17:00, la Mioveni (locul 7).

Foto și video: UTA Arad

Marius ANGHEL 27 May. 2019, 12:22 Campionat
Pe aceeași temă