Iustin Popescu acuză arbitrajul după CS Mioveni – Dunărea Călărași: ”Toți ziceau «fault, fault, fault». Suntem prea mici să ne căutăm dreptatea.” Portarul a făcut public dialogul dintre Lucian Rusandu și arbitrul asistent

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2021, 21:06 Liga 2

Meciul dintre CS Mioveni și Dunărea Călărași, terminat la egalitate, scor 1-1, a fost marcat de faza primului gol, înscris de oaspeți prin George Tudoran (minutul 65). Iustin Popescu, portarul Mioveniului, a ieșit în întâmpinarea lui Tudoran și a plonjat la picioarele acestuia.

Chiar a prins balonul, dar acesta a ricoșat în cele din urmă la jucătorul Călărașiului, care a marcat. Portarul a semnalat faptul că balonul i-a fost luat prin fault, că Tudoran a lovit mingea când el o avea în brațe, dar după câteva discuții cu arbitrul asistent Doru Lucaciu, ”centralul” Lucian Rusandu a validat reușita.

Iustin Popescu a făcut public dialogul dintre Rusandu și Lucaciu

Iustin Popescu a făcut public, la finalul partidei, dialogul dintre Rusandu și Lucaciu, dar și că din punctul său de vedere ”asistentul” a văzut mai bine faza și că semnalizarea acestuia a fost una corectă, dar de care nu s-a ținut cont. Astfel, Dunărea Călărași a deschis scorul.

Portarul Mioveniului a făcut și anumite aluzii la faptul că echipa sa nu e dorită pe unul din primele două locuri din play-off-ul Ligii 2, pentru promovarea directă în Liga 1.

Poate centralul a văzut mai bine decât tușierul, dar a fost fault clar. Am simțit din teren și din contactul respectiv. Rămâne să mă duc în vestiar, să mă uit la fază. După reacțiile oamenilor… toți ziceau «fault, fault, fault». Mi-au zis colegii că a fost fault. Nu știu, o să merg să revăd faza, după care o să stau să analizez dacă dânsul are dreptate sau eu am dreptate.

Asta nu știu, dar sunt foarte supărat pentru că nu e prima dată când mi se întâmplă lucrurile astea. Nu știu ce să zic, nu știu. Poate suntem noi prea mici. Nu vreau să jignesc pe nimeni, nu sunt genul care să jignească. Nu sunt genul care să vrea să supere pe cineva, nu! Dar nu e normal!

Noi suntem prea mici să ne căutăm dreptatea. Dacă dânsul a luat decizia respectivă era greu să mai întoarcă, dar pe mine m-a deranjat că domnul tușier i-a spus în cască faptul că a fost fault. «Mingea era în brațele portarului și e fault». După care dânsul reacționează și spune: «Nu, nu, nu e fault». Nu știu cum a văzut, pentru că tușierul era mai aproape de mine, de fază.

Nu îmi găsesc cuvintele, sunt puțin dat peste cap, nu știu ce să zic”, a declarat Iustin Popescu, la finalul partidei, la microfonul DigiSport.

Iustin Popescu nu renunță la primele două locuri: ”Noi vom juca până în ultima secundă pe teren”

Cu toate că formația din Mioveni riscă să piardă și mai mult contactul cu Rapid și U Craiova 1948 SA la finalul acestei etape, Iustin Popescu este încrezător că echipa sa nu va renunța la primele două locuri și că va trage cu dinții de orice posibilitate, de a obțină o promovare directă nesperată în Liga 1.

E frustrarea foarte mare că nu am câștigat, pentru că obiectivul nostru era să câștigăm. În continuare vom merge la victorie. Vom merge la Timișoara să câștigăm. Vedem ce se întâmplă în meciul Rapidului de mâine, dar noi vom merge la Timișoara să câștigăm. Vom merge să ne facem datoria.

Se poate întâmpla orice la Rapid. Eu îmi doresc locul 2, dar dacă nu se va putea, vom merge la baraj și vedem acolo ce va fi. Este foarte greu să învingem o echipă de Liga 1, dar nu e imposibil. S-au întâmplat multe surprize. Au fost echipe de Liga 2 care au eliminat echipe de Liga 1. Va fi greu, mult mai greu, dar ne jucăm șansa.

Cred că totul se va juca pe teren. Noi vom juca până în ultima secundă pe teren. Vom merge la Timișoara să câștigăm, după care vom vedea ce se va întâmpla la final”, a mai afirmat Iustin Popescu.

CS Mioveni merge la Timișoara în penultima etapă 

CS Mioveni e pe locul 3 acum, cu 44 de puncte, la două lungimi de Rapid, locul 2, care are însă un meci mai puțin. Giuleștenii vor juca abia joi în etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 2, cu ASU Poli.

În runda cu numărul 9 a play-off-ului, penultima, CS Mioveni va evolua pe teren advers cu ASU Politehnica. În tur, echipa lui Alexandru Pelici s-a impus fără probleme, cu 4-0.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2021, 21:06 Liga 2
Pe aceeași temă