Iulian Roșu a avut lipici la gol și contra Unirii Constanța: ”Mi-aș fi dorit să se păstreze echipa din prima parte a sezonului.” Fostul stelist și-a declarat admirația pentru suporterii dinamoviști

Marius ANGHEL 27 Feb. 2023, 21:33 Liga 2

Iulian Roșu (28 de ani) și-a confirmat forma bună pe care o traversează și după vacanța de iarnă. Mijlocașul echipei Dinamo a reușit să înscrie și în primul joc oficial din 2023, contra Unirii Constanța (scor 6-0), și să ajungă la cinci goluri marcate în ultimele șase partide oficiale, punând la socoteală și pe cele două din Cupa României.

Jucătorul crescut de Steaua, așa cum se numea actuala FCSB atunci când el activa la trupa aflată pe acea vreme în Ghencea, a marcat cel mai frumos gol al partidei cu Unirea Constanța, desfășurată pe stadionul Arcul de Triumf, pentru 5-0, iar la final a vorbit despre joc și ceea ce urmează pentru Dinamo.

Iulian Roșu, după victoria la scorul cu Unirea Constanța: ”Mi-aș fi dorit să se păstreze echipa din prima parte a sezonului”

Iulian Roșu ar fi preferat să întâlnească Unirea Constanța cu lotul pe care l-a avut în prima parte a sezonului, nu cu unul abia format cu câteva zile, chiar ore înainte de meci. Spune că vestiarul e cu gândul doar la ultimele două jocuri din sezonul regular, pentru a obține maximum de puncte și a merge în play-off.

”Pe noi ne interesa mai puțin cu cine jucăm, știm că fiecare meci trebuie să-l tratăm în parte, așa cum trebuie, concentrați. E benefic că am marcat atâtea goluri. Sincer, mi-aș fi dorit să se păstreze echipa din prima parte a sezonului, ca să nu se spună că am câștigat cu o echipă abia strânsă, dar asta a fost situația, trebuie să fim profesioniști și să ne facem meciurile. Mai avem două finale. E bine că suntem acolo, cred că suntem la mâna noastră acum în clasament. Dar o să avem un meci foarte greu cu Șelimbăr. Cred că este cel mai greu meci pe care puteam să-l avem acum, pentru că știu că majoritatea jucătorilor de acolo sunt răniți după ce s-a întâmplat etapa trecută și o să ne aștepte un meci dificil, dar avem încredere mare în noi și cred că o să facem un meci bun și vreau să fim fericiți după”, a spus mijlocașul dinamovist la microfonul DigiSport.

Roșu a înscris în minutul 66, după Răzvan Patriche (6′), Daniel Iglesias (9′), Ahmed Bani (39′ – penalty) și Lamine Ghezali (43′), iar rezultatul final l-a stabilit Valentin Borcea (87′).

Cinci goluri în ultimele șase meciuri jucate pentru Dinamo

Mijlocașul născut la Ploiești are 8 meciuri disputate pentru Dinamo în Liga 2 și 3 goluri. A înscris de două ori și în Cupa României. În ultimele șase partide oficiale în care a evoluat, patru în campionat și două în Cupă, Roșu a înscris în cinci dintre ele, cu Sepsi (2-3, Cupă), Dumbrăvița (4-1), FC Brașov (2-0), Unirea Slobozia (3-3, Cupă) și Unirea Constanța (6-0). Nu a marcat doar în eșecul cu Poli Iași (0-1).

”Cred că ați văzut cum am terminat anul trecut, în ce formă eram. Mă bucur că am avut un meci puțin mai facil înaintea celor două finale pe care le mai avem de jucat, dar e ok pentru golaveraj. Ce să facem? Trebuia să jucăm cât puteam de bine și să marcăm destul de multe goluri. Mă bucur că am ieșit sănătoși, că nu am luat cartonașe, pentru că eram la limită mai mulți jucători din echipa mea, și, într-adevăr, a fost un antrenament bun pentru echipa mea”, a mai declarat Iulian Roșu, care după gol a mers la una dintre camerele de filmat și și-a salutat copilul aflat probabil în fața televizorului.

Impresionat de suporteri. ”Își iau de acasă, de la familia lor, de la copiii lor, să ne aducă nouă”

Peluza Cătălin Hîldan a cântat neîncetat și la acest joc, au fost aproximativ 3.500 de spectatori pe stadionul Arcul de Triumf, iar Iulian Roșu a avut numai cuvinte de laudă și mulțumiri pentru suporterii dinamoviști la finalul jocului cu Unirea Constanța.

”Ce poate să fie mai frumos decât să joci pentru atâția suporteri minunați, care te ajută la fiecare pas. Am mai spus-o în nenumărate rânduri, nu vreau să par în niciun fel, dar ți se oferă de la detergent, că lumea râde, sau de la ce avem nevoie pentru la masă. Asta înseamnă că oamenii își iau de acasă, de la familia lor, de la copiii lor, să ne aducă nouă. Eu nu pot decât să-i apreciez. Singurul respect pe care pot să îl ofer este pe teren, cât pot, atât eu, cât și colegii mei, și stafful și toți cei din conducere. Le mulțumim din toată inima pentru efortul pe care îl fac pentru noi. Le mulțumim și celor din conducere pentru că ne-au oferit șansa să jucăm pe acest teren minunat. Cred că se simte că avem suporterii aproape, terenul este senzațional și avem toate condițiile pentru a face un meci bun. Noi, ca jucători, trebuie să ne ridicăm la nivelul suporterilor”, a spus mijlocașul care în cariera sa a trecut și pe la Rapid, Astra, ACS Poli Timișoara, Olimpia Satu Mare, Metaloglobus, Sportul Snagov, Gloria Buzău și FC Brașov.

”Primele lucruri pe care trebuie să le îndreptăm suntem noi, ca și grup”

Iulian Roșu nu a dorit să vorbească despre schimbările recente din structura clubului. E concentrat pe ultimele meciuri rămase de disputat în sezonul regular, pentru ca Dinamo să obțină accederea în play-off-ul de promovare.

”A fost perioada scurtă legat de treaba asta. Nu mă implic eu în astfel de discuții. Sper să fie totul bine de acum încolo. Mai multe detalii nu știu. Noi am pregătit bine meciul, acum două zile cred că au venit, nu am apucat să discutăm prea multe lucruri. Sunt convins că lucrurile o să se îndrepte la Dinamo, dar primele lucruri pe care trebuie să le îndreptăm suntem noi, ca și grup, să batem în meciurile pe care le mai avem și după aceea vedem ce se întâmplă. Eu am încredere în acest club, cu tot ce se întâmplă, că o să fie bine”, a comentat Iulian Roșu.

”Eu nu mă gândesc momentan la niciun play-off, mă gândesc la meciul cu Șelimbăr, pentru că vindem pielea ursului din pădure dacă ne gândim așa de departe. Noi avem un meci foarte greu cu Șelimbăr și ăsta contează în momentul de față. Trebuie să ne refacem și după mai discutăm, dar, în momentul de față, la noi în minte și în vestiar se discută doar despre Șelimbăr”
Iulian Roșu, mijlocaș al echipei Dinamo

Dinamo mai are meciuri cu Șelimbăr și Poli Timișoara în sezonul regular

Cu 27 de puncte și golaveraj 24-16, Dinamo e pe locul 6 în Liga 2, ultimul calificabil în play-off. E la egalitate cu Gloria Buzău (golaveraj 23-19), echipă care are în favoarea sa rezultatul direct, dar acesta contează abia la finalul sezonului regular, în cazul în care egalitatea persistă.

În runda a 18-a, penultima a sezonului regular, Dinamo joacă la Sibiu, sâmbătă, de la ora 12:00, cu CS Comunal Șelimbăr (locul 14, 21 puncte). În ultima etapă o va întâlni pe teren propriu pe Poli Timișoara, penultima clasată.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa a 17-a

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-doar-fizic-pe-teren-cu-dinamo-19261647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-patriche-primul-marcator-pentru-dinamo-in-2023-ne-dorim-enorm-sa-ramanem-in-primele-sase-capitanul-cainilor-despre-noii-investitori-ai-clubului-19261641

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-unirea-constanta-se-joaca-de-la-ora-1700-echipa-lui-ovidiu-burca-poate-urca-de-astazi-pe-loc-de-play-off-19261573

Marius ANGHEL 27 Feb. 2023, 21:33 Liga 2
Pe aceeași temă