Istoria celei de-a treia promovări în Liga I

Publicat: 17 May. 2009, 11:53 Actualizat: 17 May. 2009, 17:59 Liga 2
Istoria celei de-a treia promovări în Liga I

7 mai 2008, Universitatea Craiova- FC Ceahlaul 3-2 in ultima etapa a campionatului trecut a insemnat retrogradarea nemtenilor in urma autogolului stupid al lui Pecha la o grava greseala a portarului Multescu din minutul 84. Peste 3 zile, pe 10 mai la Piatra Neamt se juca finala Cupei Romaniei sarbatoare oarecum umbrita in orasul de sub Pietricica de retrogradarea nemtenilor. Prezent la acea finala presedintele Mircea Sandu l-a inbarbatat pe primarul de Piatra Neamt, urandu-i o cat mai grabnica revenire in primul esalon.

 

Gheorghe Stefan s-a apucat de treaba, a „decimat” echipa care reusise contraperformanta retrogradarii, a recurs la un tehnician cu experienta, Florin Marin care avusese performante in trecut la Piatra Neamt, a mentinut secunzii Lefter si Costel Ilie l-a „uns” principal pe Misu Ionescu trecand la reconstructia echipei cu gandul de a forma o echipa competitiva pentru sezoanele viitoare. Din vechea garda au fost pastrati Covrig si Savu portari, fundasii Forminte, Barna si Vitelaru langa care a fost reactivat Macovei jucator ce evoluase numai la nivelul esalonului doi, la mijloc au fost păstrați doar Badescu si Cebotaru, iar in atac varful Doicaru un atacant valoros dar mai tot timpul accidentat a fost completat cu brazilianul Fabbron un jucator tanar si tehnic dar insuficient maturizat. 

 

Promovarea tinerilor jucatori din zona Moldovei a fost obiectivul de baza al conducerii tehnice si administrative. S-a acordat incredere tinerilor aflati deja in lot si s-au promovat tinerii de la echipa a doua a clubului. Achim, R.Miron, Sofroni, Gafita si Tudosa au prins tot mai des primul „11” , alti tineri jucatori fiind cooptati in aturajul primei formatii fiind utilizati atunci cand conducerea tehnica a socotit ca se poate baza pe aportul lor. Portarul Hraguta devine titular pe final de sezon beneficiind cei drept de accidentarea primilor doi portari din lot, iar jucatorii de camp Ploscaru, Tepes, Rotaru, Staicu, Popa, Ferariu, Pirlea, Pintea sunt rulati la „satelitul” Ceahlaul 2 pentru a capata experienta si meciuri in picioare. Dupa victoria cu Progresul 3-2 din etapa a 3-a din tur nemtenii s-au vazut in pozitia de lider si in mintea conducatorilor a incoltit gandul ca promovarea s-ar putea realiza inca din acest sezon. Au fost adusi pe parcurs Burlacu si Catana de la defuncta Forex, tinerii Ferariu si Zaharie de la Laminorul Roman, Ionut Mihai de la Inter Gaz si s-a renuntat la atacantul nigerian Afusi si fundasul Floricel. Beneficiind de toate conditiile necesare pentru marea performanta, o baza sportiva de invidiat, salarii si prime platite la timp, tinerii Ceahlaului au progresat vizibil, jocul a capatat consistenta si rezultatele au inceput sa apara.

 

Cu o foarte buna organizare a jocului, fara a avea un joc neaparat spectaculos, nemtenii au pus punct dupa punct in clasament eliminand pe parcurs principalii adversari din lupta pentru promovare chiar din meciurile directe.  Astazi 16 mai la Giurgiu dupa un an si 9 zile de la retrogradarea din primul esalon, Ceahlaul revine pe prima scena a fotbalului romanesc cu o echipa foarte tanara, dornica de afirmare. Constienti de dificultatea confruntarilor de prima scena a fotbalului romanesc conducerea clubului moldav gandeste inca de pe acum „miscarile” din intersezon; prin aducerea a 3-4 jucatori cu experienta la nivelul ligii 1 se doreste intarirea lotului pentru viitorul sezon care va avea o dubla semnificatie pentru nemteni: prezenta pe prima scena a fotbalului romanesc in campionatul cu numarul 14 si aniversarea (9 octombrie 2009) a celor 90 de ani de la infiintare.

Articol scris de Dan EȘANU
 

Publicat: 17 May. 2009, 11:53 Actualizat: 17 May. 2009, 17:59 Liga 2
Pe aceeași temă