Ionuț Stoica încheie anul 2016 cu „cea mai mare performanță din carieră” bifată. Fundașul spune cu cine crede că pică Mioveniul în Cupă și comentează desființarea Vâlcei

Marius ANGHEL 31 Dec. 2016, 15:26 Liga 2

CS Mioveni a avut o primă parte bună de sezon în Liga 2. Echipa pregătită de Alexandru Pelici e în obiectivul propus la început de campionat și va ierna pe locul 6 în clasament, cu 34 de puncte acumulate în 19 meciuri desfășurate în 21 de etape, situându-se astfel la cinci puncte în spatele echipei UTA Bătrâna Doamnă, ocupanta celui de-al doilea loc promovabil direct.

Pe lângă evoluția din campionat, argeșenii au avut un parcurs fără greșeală în Cupa României. După ce au trecut de CS Păulești (2-0) și Olimpia Satu Mare (3-1), galben-verzii au produs șocul aceste ediții. Au învins Steaua la loviturile de departajare după ce în cele 90 și 120 de minute au fost egale.

La final de an, fundașul Ionuț Stoica (28 ani) rememorează meciul din optimi cu Steaua și spune ce adversar și-ar dori în sferturile de finală ale Cupei. „Calificarea în sferturile Cupei, dar mai ales faptul că am învins cea mai titrată echipă din România, reprezintă cea mai mare performanță din cariera mea. În următoarea fază a competiției, nu am preferință vreun adversar. E clar că orice echipă e foarte puternică. Probabil că o să picăm cu Astra Giurgiu sau Dinamo. Din Liga 1, la ora actuală, mie îmi place însă foarte mult cum joacă Viitorul Constanța. Dar, altfel, sincer, nu am vreo echipă favorită în țară”, a spus Stoica pentru arenavalceana.ro.

Fiindcă a eliminat o echipă din urna A, pe Steaua, CS Mioveni îi va lua locul la următoarea tragere la sorți pentru sferturile de finală ale Cupei României. Astfel, clubul argeșean va fi cap de serie și are șansa să pice cu o echipă mai slab cotată din Liga 1.

Echipele calificate în următoarea fază a Cupei sunt: ACS Poli Timișoara, CS U Craiova, CFR Cluj, FC Voluntari, CS Mioveni, Astra, FC Viitorul și Dinamo.

14 meciuri și 1 gol a bifat Ionuț Stoica în prima parte a sezonului pentru CS Mioveni, echipă la care s-a transferat de la CSM Râmnicu Vâlcea la începutul campionatului Ligii 2

„Nu-mi vine să cred că Vâlcea ar putea rămâne fără fotbal în Liga a 2-a”

Transferat înaintea sezonului de la CSM Râmnicu Vâlcea, „Stoichiță” e șocat de situația în care a ajuns fostul său club, care în această iarnă se va desființa. „Eu vorbesc cu foști colegi din Zăvoi și nu-mi vine să cred deloc în ce situație a ajuns fotbalul vâlcean. Am jucat trei ani la CSM, doi la Damila, înainte de a bifa alți mulți ani la FC Oltchim, unde m-am format ca fotbalist. Parcă nu-mi vine să cred că Vâlcea ar putea rămâne fără fotbal în Liga a 2-a”, a mai declarat Ionuț Stoica.

De situația tragică a CSM-ului nu-i vine să creadă nici lui Bogdan Geantă (25 ani), atacantul echipe din Zăvoi. „Nu m-aș fi gândit vreodată, să ajungem în această situație, cum scriu ziarele, că o să ne desființăm. Cert e că, în Liga a 2-a, au început să dispară multe echipe. Fotbalul românesc are mari probleme la ora actuală. Sper, totuși, să continuăm. E mare păcat pentru publicul vâlcean să nu mai aibă meciuri de Liga a 2-a în Zăvoi. Chiar dacă nu ne-am ridicat la înălțimea pretențiilor lor în acest sezon, consider că mulți iubitori ai fotbalului vor suferi dacă s-ar întâmpla să ne desființăm. Mulți nu-și pot imagina cum ar arăta stadionul din Zăvoi gol, de vreme ce vin de atâta timp la meciuri”, a comentat, pentru sursa citată, și Geantă, jucător care a evoluat pentru CSM în acest sezon de 13 ori și a înscris de 3 ori.

Marius ANGHEL 31 Dec. 2016, 15:26 Liga 2
Pe aceeași temă