Ionuț Badea condamnă și el decizia Rapidului de încălcare a protocolul medical. ”Ne gândeam că va fi o întrecere loială. Vrem să se respecte meritul sportiv, loialitatea și egalitatea în pregătire”

Andreea VISU 26 May. 2020, 09:29 Liga 2
Ionuț Badea condamnă și el decizia Rapidului de încălcare a protocolul medical. ”Ne gândeam că va fi o întrecere loială. Vrem să se respecte meritul sportiv, loialitatea și egalitatea în pregătire”

Campionii FC Argeș și CS Mioveni au reacționat după ce rapidiștii au încălcat condițiile de pregătire impuse prin ”Protocolul medical pentru reluarea antrenamentelor” și au solicitat autorităților și Federației Române de Fotbal să ia măsuri urgente. Președintele Consiliului de Administrație al echipei piteștene, Cristian Gentea, chiar a amenințat cu retragerea din Liga 2 dacă acest lucru nu se va întâmpla sau se va repeta, giuleștenii fiind surprinși pentru a doua oară urmând propriile reguli, nu cele trasate pentru toți.

Față de șeful său însă, antrenorul echipei argeșene, Ionuț Badea, a fost ceva mai temperat în declarații față de rapidiști și nu a dorit să comenteze posibilitatea retragerii din competiție, dar a ținut să sublinieze faptul că se aștepta ca toată lumea să respecte regulile.

”E regretabil că una dintre competitoare nu respectă protocolul medical la fel ca toate celelalte echipe. Ne gândeam că fiind doar șase echipe în luptă, va fi ca o întrecere loială. Indiferent de nume, e normal să respectăm regulile și să ne respectam mai ales în această perioadă dificilă pentru toată lumea. Ignorând acest lucru, echipa în culpă riscă sancțiuni DSP, reintrarea în izolare individuală, nu știu… Nimeni din grupul de lucru format din reprezentanții FRF și cei ai cluburilor, nu s-a gândit atunci când au decis finalitatea Ligii a 2-a în acest minicampionat, că una dintre cele șase echipe nu va respecta acest protocol medical. Ne antrenăm în serii de câte patru jucători pe trei terenuri și vrem să se respecte meritul sportiv, loialitatea și egalitatea în pregătire, astfel încât fotbalul să crească în mod natural”, a spus Ionuț Badea pentru ProSport.

Cristian Gentea: ”Sunt de acord să mergem în Liga 4 dacă din cauza noastră se întâmplă ceva”

Președintele Cristian Gentea a explicat ce sacrificii face echipa argeșeană pentru a respecta protocolul impus și că este de acord cu retragerea echipei din Liga 2 și continuarea la Liga 4 dacă astfel de încălcări de regulament sunt permise pentru unele cluburi, cum este cazul Rapidului.

„Așteptăm să se ia măsuri. Suntem dispuși chiar să facem acest lucru, de a ne retrage din Liga 2. Nu știu, eu nu înțeleg. Dacă am stabilit un protocol, am fost toți de acord cu el, de ce să facem noi și celelalte echipe atâtea eforturi… Am adus jucătorii de vineri, i-am testat, îi ținem la un hotel lângă stadion, la 2 kilometri jumate, totul se desfășoară pe stadionul Nicolae Dobrin, am programat antrenamentele așa cum ni s-a spus, cu patru jucători. De dimineața până seara sunt antrenamente, antrenorii se rotesc. Ori respectăm toți acest lucru… Eu de ce să aștept două săptămâni să fac antrenamente cu tot lotul?

Am văzut și acum o reacție a domnului Raț care a spus că dacă tot au fost negativi de ce nu se antrenează toți. Păi, înseamnă că omul nu știe că perioada de incubație e de 14 zile, adică dacă i-am testat vineri dimineață și ei s-au infectat joi, nu reprezintă nimic acel rezultat. Suntem dezamăgiți, ce să facem acum?

Dimineață au apărut aceste imagini. Eu nu am știut, am avut o întâlnire cu stafful la stadion și acolo am aflat. Chiar am vorbit cu cei de la Mioveni, am înțeles că ei au văzut primii și au vorbit la federație. Am vorbit și eu cu domnul Gabi Bodescu (n.r. – secretar adjunct al FRF). A spus că nu este în regulă și, vă dați seama, că nici federația nu se simte confortabil față de minister. La ultima videoconferință, ni s-a spus că se va veni și cu niște sancțiuni. Eu imediat am venit și le-am spus la club: «Băi, fraților, uitați care e treaba, dacă noi nu respectăm asta și un jucător de la FC Argeș se îmbolnăvește și competiția se întrerupe din cauza lui FC Argeș, aveți grijă că eu sunt de acord să mergem în Liga 4 dacă din cauza noastră se întâmplă ceva». Dar am făcut toți eforturi, am blocat hotelul ăla, plătim tot acolo, nu trece nimeni, decât FC Argeș. Avem grijă, le dăm să mănânce în cameră, am avut discuții și cu jucătorii.

Poate m-am aprins și eu, nu zic nu. Dar dacă știm că peste două săptămâni s-ar putea să vorbim despre o mai mare relaxare a restricțiilor și vom putea să facem antrenamente cu tot lotul… Păi, cum? Unii fac de astăzi, alții fac peste două săptămâni? Una e să faci scheme de joc cu tot lotul, alta e să lucrezi cu patru jucători”, a spus Cristian Gentea pentru ProSport.

Rapid și Campionii FC Argeș vor începe play-off-ul cu punctaj asemănător, 19, la fel ca Petrolul. CS Mioveni și Turris Oltul au amândouă câte 20 de puncte, iar liderul UTA are 25 de puncte. Primele două clasate din acest mini-turneu de cinci etape vor promova în Liga 1, iar echipa care termină pe locul 3 va juca baraj de promovare.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-rapid-incalca-din-nou-regulile-giulestenii-nu-respecta-protocolul-medical-pentru-antrenamente-19133489

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-ameninta-cu-retragerea-din-competitie-daca-nu-se-iau-masuri-impotriva-rapidului-dupa-ce-giulestenii-au-fost-surprinsi-nerespectand-protocolul-de-sanatate-noi-ne-ch-19133642

https://liga2.prosport.ro/seria-1/si-cs-mioveni-protesteaza-impotriva-actiunilor-rapidului-si-cere-sanctiuni-regulamentul-este-unic-si-strict-pentru-toate-echipele-contracandidate-la-promovare-19133646

Andreea VISU 26 May. 2020, 09:29 Liga 2
Pe aceeași temă