Ionuț Badea a remarcat un altfel de CS Mioveni față de sezonul regulat: ”E o echipă mult mai organizată.” Antrenorul Argeșului prefigurează derby-ul local | INTERVIU

Autor: Marius DUINEA Publicat: 12 Jul. 2020, 14:22 Liga 2
Ionuț Badea a remarcat un altfel de CS Mioveni față de sezonul regulat: ”E o echipă mult mai organizată.” Antrenorul Argeșului prefigurează derby-ul local | INTERVIU

Cel mai așteptat meci de către toată suflarea fotbalistică argeșeană se apropie cu pași repezi. Campionii FC Argeș și CS Mioveni se vor afla din nou față în față în acest sezon, acum în play-off-ul de promovare din Liga 2, cu o miză mult mai importantă decât cea a obținerii a trei puncte. Derby-ul județului Argeș este programat marți, 14 iulie, de la ora 20:00, pe stadionul ”Nicolae Dobrin”, în etapa a doua a turneului în care participă alte patru echipe.

Miza acestei întâlniri este enormă, întrucât echipa care va reuși să se impună în această dispută va lua o opțiune serioasă pentru a continua cu șanse reale cursa pentru obținerea promovării în Liga 1. În prima etapă a play-off-ului, niciuna dintre echipe nu au câștigat, ci au înregistrat doar remize fără gol. Argeșul a remizat la Turnu Măgurele, cu Turris Oltul, iar Mioveniul a terminat 0-0 acasă, cu Rapid.

Despre jocul cu CS Mioveni, Ionuț Badea, antrenorul echipei Campionii FC Argeș, nu concepe alt rezultat în afara unei victorii.

Marți seară, o nouă finală pentru Argeș în lupta pentru promovare. Care sunt așteptările de la acest derby local?
Întotdeauna așteptările vor fi mari. Nu avem niciun dubiu în sensul ăsta. Este a doua finală și sper să fie mai bună decât prima. Avem ceva timp la dispoziție să pregătim acest joc. Am văzut Mioveniul și pot spune că este o echipă mult mai organizată decât în prima parte a campionatului. Și jucătorii care au revenit pentru ei au adus un plus de calitate. Important este să fim foarte atenți în orice moment al jocului, de la faza ofensivă, defensivă, până la momentele de faze fixe. Clar, pentru noi este un moment în care toată suflarea argeșeană se gândește la victorie.

Pentru FC Argeș în acest meci doar victoria contează.
Contează în primul rând victoria. Odată cu rezultatele din prima etapă din acest play-off, orice victorie contează. La fel, orice înfrângere este un mare minus. Băieții vor fi întotdeauna motivați pentru aceste derby-uri locale. Important este să rămânem uniți și la final să ne putem bucura.

Ionuț Badea: ”Nimeni nu a riscat până acum foarte mult. Vor fi în continuare aceste tipologii de jocuri”

După meciurile din prima etapă a play-off-ului puteți trage câteva concluzii preliminare?
Sunt meciuri foarte echilibrate. Echipele sunt interesate în primul rând să nu piardă pentru că orice înfrângere înseamnă automat trei puncte pentru adversarul direct. Nimeni nu a riscat până acum foarte mult. Vor fi în continuare aceste tipologii de jocuri. E important însă să putem marca, pentru că dacă vom face acest lucru, avem șanse să câștigăm jocuri.

Ți-e teamă de arbitraj? Au fost eliminări în primele două meciuri din acest play-off, câte una pentru Argeș și Mioveni.
După prima etapă am rămas cu un gust extrem de amar. Nu mi se pare normal că, având în vedere faptul că sunt doar cinci partide, centralul de la meciul nostru să fie îndeajuns de neatent să vadă gratuit un cartonaș roșu și să ne scoată și mingea din poartă. Sunt niște dezavantaje incredibile pe care le poate crea un arbitru unei echipe. După părerea mea, a fost un lucru extrem de rău pentru fotbal. Nu se poate așa ceva, să avem o asemenea marieră de arbitraj, greșită, voită, nici nu mă interesează până la urmă, pentru că rezultatul este cel care a rămas în teren. Una e să ai 1-0 sau toți jucătorii valizi, în condițiile unui joc la ora 17, cu grad de umiditate și căldură imensă. E de ajuns să încline balanța numai de o asemenea manieră. Deja, dacă echipa respectivă nu face sacrificiu, așa cum am făcut noi, n-are nicio șanșă.

”Păi și FC Argeș nu are istorie? E adevărat că ne-am regrupat pe parcurs”

Specialiștii vorbesc doar despre UTA, Petrolul și Rapid în lupta la promovare…
Văd că toată lumea dă o grămadă de pronosticuri. Mulți spun că prin istoria cluburilor, Petrolul, Rapid și UTA ar trebui să promoveze. Păi și FC Argeș nu are istorie? Nu mi se pare normal să facem asemenea declarații nefondate și ignorante. Totuși, FC Argeș are o istorie foarte mare în spate. E adevărat că ne-am regrupat pe parcurs. Poate că nu am avut de la început obiectiv foarte clar, dar în momentul ăsta suntem aici și vrem să promovăm și noi.

Ce mesaj ai pentru suporteri care din cauza restricțiilor nu pot fi prezenți la stadion?
Sunt convins că suporterii vor fi alături de echipă, indiferent de situație. Mesajele lor, cele scrise și mai ales cele care țin de artă, de creativitate, cele scrise cu graffiti, mă bucură. Întotdeauna încearcă să ne dea și de la distanță un imbold și sper să-i bucurăm la finalul acestui joc.

  • Derby-ul Argeșului, Campionii FC Argeș – CS Mioveni e programat marți, de la ora 20:00, pe stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești, în cadrul etapei a 2-a a play-off-ului Ligii 2.
  • În clasament, Argeșul ocupă locul 5, cu 20 de puncte, la fel ca Petrolul, iar CS Mioveni e pe locul 3, cu 21 de puncte, la egalitate cu Rapid, care are însă un meci în plus desfășurat. UTA (25 puncte) și Turris Oltul (24 puncte, cu un meci în plus) sunt primele clasate, pe locurile direct promovabile.
  • În sezonul regulat, la Mioveni, în tur, echipa galben-verde s-a impus cu 2-0, prin golurile marcate de Andrei Hergheligiu (45+1, 59 – penalty). În retur, la Pitești, cele două echipe au remizat, scor 1-1. A deschis scorul Răzvan Matiș (81) pentru alb-violeți, în timp ce Raul Costin a egalat în minutul 90.
Autor: Marius DUINEA Publicat: 12 Jul. 2020, 14:22 Liga 2
Pe aceeași temă