Unul din cele două stadioane deținute în Ploiești de patronul clubului Astra a fost vândut unui craiovean. Planurile cu arena sunt ținute ”la secret”

Marius ANGHEL 21 Dec. 2021, 20:38 Liga 2

Unul din cele două stadioane deținute în Ploiești de Ioan Niculae, patronul clubului Astra, are, de săptămâna trecută, un nou propietar. Este vorba despre stadionul Prahova, scos la vânzare, prin licitație, după ce societatea omului de afaceri, New Century Development SRL, a intrat în insolvență.

Celălalt stadion scos la vânzare este Astra, pe care în prezent joacă grupe de juniori ale clubului cu același nume și unde se antrenează seniorii divizionarei secunde mutate cu meciurile oficiale la Giurgiu.

Stadionul Prahova din Ploiești a fost achiziționat de un om de afaceri din Craiova

Fosta ”casă” a echipei Prahova Ploiești, stadionul cu același nume, situat la intrarea în Ploiești dinspre București, lângă Universitatea de Petrol și Gaze și Hipodrom, s-a vândut, săptămâna trecută, pentru o sumă de aproximativ 1 milion de euro, scrie Ziarul Prahova.

Baza sportivă formată din teren intravilan de o mărime de aproximativ 48.000 de metri pătrați, în care se regăseau stadionul și dependințele acestuia, a fost achiziționată, după mai multe licitații la care nu s-a prezentat nimeni, deci cu un preț diminuat, de către un om de afaceri din Craiova, deocamdată numele acestuia și eventualele planuri de viitor cu acest teren fiind ținute ”la secret”, mai scrie sursa citată.

Stadionul Prahova a fost în proprietatea lui Ioan Niculae și a fost scoasă la vânzare după ce societatea acestuia, New Century Development SRL, a intrat în insolvență, iar bunurile i-au fost executate silit.

Pe stadionul Prahova a evoluat între anii 1980 și 2001 echipa cu același nume, iar între 2007 și 2013 a activat acolo și echipa secundă a clubului Astra. Acesta are gazon natural și o capacitate maximă de 4.000 de locuri.

Stadionul Astra este și el scos la licitație

Pe lângă această arenă, Ioan Niculae are șanse să piardă și stadionul Astra, din cartierul ploieștean 9 Mai. Acesta este scos la licitație în acest moment la un preț de 1.742.760.00 de euro.

Pe stadionul Astra se antrenează în prezent jucătorii clubului cu același nume din Liga 2, dar unde joacă și grupele de copii și juniori ale aceluiași club.

Patronul clubului Astra, Ioan Niculae, este la închisoare, iar avocații săi cer eliberarea sa condiționată.

  • Având în vedere vânzarea stadionului Prahova, este de reamintit faptul că ultima arenă ”dezafectată” din Ploiești este Matizol, unde activitatea sportivă a fost dată uitării, iar în acel loc a răsărit un complex rezidențial!
Marius ANGHEL 21 Dec. 2021, 20:38 Liga 2
Pe aceeași temă