Ioan Niculae a fost eliberat din penitenciar! Planul patronului clubului Astra cu echipa, retrogradată în Liga 3

Daniel NAZARE 22 May. 2022, 13:42 Liga 2
Ioan Niculae a fost eliberat din penitenciar! Planul patronului clubului Astra cu echipa, retrogradată în Liga 3

Ioan Niculae (67 de ani), patronul fostei campioane Astra, echipă care tocmai a retrogradat în Liga 3, a fost eliberat din închisoare după 15 luni de detenție.

Transformarea unei echipe, care juca în cupele europene într-una de al treilea eșalon a avut legătură cu probleme penale ale omului de afaceri. Dar acum, se pare, nu se dorește desființarea echipei, chiar dacă este îngropată în datorii și a picat în Liga 3.

  • Patronul grupului Interagro fusese condamnat la închisoare în februarie 2021 la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

Planul lui Ioan Niculae pentru Astra, după ce a ieșit din pușcărie

Cel care spune că Astra își va continua activitatea este președintele Marian Costea, care a condus echipa în acest sezon de Liga 2. Însă este interesant și ceea ce transmite Costea. Pe de o parte spune că ține legătura cu Ioan Niculae, iar mai apoi spune că din informațiile sale a auzit că nu se dorește desființarea!

”Da, este adevărat! A revenit în libertate. Tot timpul ținem legătura, vrem să menținem echipa în a treia ligă. Înscriem echipa acum pentru Liga 3. Greaua moștenire ne-a privat de a râmâne în eșalonul secund.

Nu puteam să supraviețuim cu -20 de puncte, a fost foarte dificil. Din informațiile mele, nu se dorește desființarea acestei echipe, ci dimpotrivă. Să revenim în prima ligă.

Ne vom muta definitiv la Giurgiu, am vrut încă din iarnă să mergem acolo definitiv. O vom lua de la capăt și vrem să promovăm din primul an”, a declarat, pentru ProSport, Marian Costea.

Cea mai mare performanță din istoria clubului Astra a venit la capătul sezonului 2015-2016, când sub comanda lui Marius Șumudică a fost câștigat titlul în Liga 1. Astra a retrogradat din prima ligă în vara trecută, iar în acest sezon de Liga 2 a terminat pe ultimul loc sezonul regular, cu -1 punct, din cauza mai multor penalizări primite, care au însumat 20 de puncte. A mers apoi în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, unde nu a strâns niciun punct în șase meciuri, astfel că a terminat ediția de campionat 2021-2022 pe ultimul loc, cu -1 puncte.

De ce a fost condamnat Ioan Niculae?

Potrivit DNA, în perioada august 2008 – martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

Procurorii arată că obiectul contractului a constat în realizarea de materiale promoţionale (brelocuri, post-it-uri şi standuri) pentru SC Interagro SA, scrie Agerpres.

Daniel NAZARE 22 May. 2022, 13:42 Liga 2
Pe aceeași temă