Cererea de liberare condiționată a lui Ioan Niculae a fost acceptată! Dacă procurorii nu contestă decizia în termen, patronul Astrei va fi pus în libertate

Andrei PASCU 10 Nov. 2021, 18:26 Liga 2
Cererea de liberare condiționată a lui Ioan Niculae a fost acceptată! Dacă procurorii nu contestă decizia în termen, patronul Astrei va fi pus în libertate

Ioan Niculae, patronul echipei Astra, poate ieși din închisoare la nouă luni după ce a fost trimis în spatele gratiilor. Omul de afaceri a formulat o cerere de liberare condiționată care, miercuri, 10 noiembrie, a fost aprobată, conform Judecătoriei Medgidia. Decizia nu este încă definitivă.

Cererea de liberare a lui Ioan Niculae, aprobată! 

Hotărârea de liberare condiționată poate fi atacată în termen de trei zile de la data la care a fost pronunțată, de către procurori. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, atunci Ioan Niculae va fi eliberat.

Omul de afaceri care finanțează clubul Astra a executat fracția de o treime, 600 de zile, impusă deținuților care au o vârstă care depășește 60 de ani, la care s-a adăugat și perioada petrecută de acesta în spatele gratiilor, de șase luni, în urma condamnării din urmă cu șase ani, în 2015, în dosarul ”Mită la PSD”.

Admite cererile reunite privind liberarea condiţionată a deținutului N. I. (n.r. – Niculae Ioan). Dispune liberarea condiţionată a condamnatului N. I, deţinut în Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, pentru executarea pedepsei aplicate prin sentinţa penală nr. 2292/2018 a Tribunalului Bucureșți Secţia I Penală, mandat nr. 6144/2021, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. (…)

Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare pentru procuror şi condamnat. Pronunţată în camera de consiliu, azi 10.11.2021”, se arată în decizia dată de Judecătoria Medgidia.

Ioan Niculae a fost condamnat pe 18 februarie

Condamnarea lui Ioan Niculae (67 de ani) a venit pe 18 februarie 2021, când Curtea de Apel București a anunțat o sentință de cinci ani de închisoare cu executare, în urma mai multor capete de acuzare: cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

Până când va afla dacă sentința va fi atacată de procurori, Ioan Niculae va aștepta răspunsul în termenul celor trei zile la Penitenciarul Constanța Poarta Albă, unde a fost încarcerat pe toată perioada ispășirii pedepsei.

Nu este prima dată când omul de afaceri apelează la cererea de liberare condiționată. O astfel de mișcare a fost întreprinsă și în urmă cu exact o lună, în octombrie, dar la momentul respectiv nu a primit verdict favorabil. Tribunalul Constanța respingerea cerea.

Prejudiciul capetelor de acuzare ale lui Ioan Niculae se ridică la 11 milioane de lei

Afaceristul care era administrator al InterAgro a fost condamnat în luna februarie a acestui an, de Curtea de Apel București, la cinci ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de cumpărare de influență, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani. Conform procurorilor, firma deținută de Ioan Niculae ar fi încheiat contracte fictive cu o altă societate, pentru a reduce contribuțiile datorate bugetului de stat, iar prejudiciul a fost calculat la peste 11 milioane de lei.

Inițial, Ioan Niculae primise de la Tribunalul București, în noiembrie 2018, o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare, dar aceasta a fost mărită de Curtea de Apel București în urma admiterii apelului DNA.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/25-de-secunde-de-protest-jucatorii-astrei-au-ramas-nemiscati-pe-teren-in-startul-meciului-cu-concordia-19209515

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meci-dramatic-pentru-romania-u19-in-debutul-calificarilor-la-euro-a-invins-letonia-u19-iar-alexandru-borbei-a-fost-erou-a-salvat-doua-lovituri-de-la-11-metri-cinci-fotbalisti-din-liga-2-au-fost-t-19209596

https://liga2.prosport.ro/seria-1/2022-anul-de-gratie-al-universitatii-cluj-ioan-ovidiu-sabau-aduce-argumentele-pro-revenirii-in-liga-1-vad-echipa-promovata-19209590

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-tine-ritmul-catre-liga-1-chiar-daca-i-da-emotii-pe-final-si-contra-astrei-lui-claudiu-niculescu-m-a-stors-de-energie-analiza-ofensivei-si-defensivei-chiajnei-problema-c-19209514

 

 

Andrei PASCU 10 Nov. 2021, 18:26 Liga 2
Pe aceeași temă