Ioan Mera dedică victoria cu Buzăul viitorului său copil: ”După gol chiar la el m-am gândit. Aş vrea să-l fac fotbalist, pentru că primul n-a avut chef”

Marius ANGHEL 20 Feb. 2021, 19:42 Liga 2

Ioan Mera (34 de ani) a deschis drumul Politehnicii Timișoara către victoria care a urcat echipa pe locul 2 în clasamentul Ligii 2 cel puțin până duminică, atunci când ”frații” de la Rapid o poate depăși în cazul unui succes la Buftea cu Ripensia.

Fundașul căpitan al alb-violeților i-a dedicat reușita sa viitorului lui copil, care se va naște în curând. Speră ca acesta să-l moștenească și să devină fotbalist.

Ioan Mera i-a dedicat victoria cu SCM Gloria Buzău viitorului său copil, pe care îl vrea fotbalist

ASU Poli s-a impus, joi, pe ”Dan Păltinișanu”, cu 2-0 în fața echipei SCM Gloria Buzău, în primul meci oficial din Liga 2 desfășurat în 2021, jocul care a deschis etapa a 16-a. Ioan Mera a marcat în minutul 61 cu specialitatea sa, o lovitură de cap, după o centrare din lovitură liberă a lui Alexandru Munteanu. Ulterior, în minutul 68, succesul a fost asigurat de golul lui Dorin Codrea.

Pentru experimentatul jucător ajuns la 34 de ani acesta a fost al doilea gol reușit în acest sezon, după ce a mai deschis scorul în meciul Politehnicii din deplasare de la Aerostar Bacău, când formația timișoreană a avut 2-0 și a fost egalată în minutul 90+4.

Mera a spus după partida cu Buzăul că dedică victoria viitorului său copil, tot un băiat, care urmează să se nască în curând și căruia îi va pune numele de Patrick. Chiar la el s-a gândit după ce a marcat și își dorește să-l moștenească și să devină fotbalist.

”Sunt trei puncte importante, vreau să i le dedic viitorului meu copil. Pentru că în aproximativ o lună şi un pic o să am încă un băiat şi chiar m-am gândit la el după ce am dat gol. Pe Patrick Gabriel aş vrea să-l fac fotbalist, pentru că primul, Robert, a început şi el să se mişte puţin. Nu prea a avut chef la început de fotbal. Poate Patrick o să aibă chef de mic. O să vreau să-l fac fundaş, pentru că o să fie foarte mare cu siguranţă. Are cu cine să semene… dacă e mare, dă bine cu capul şi are o şansă mai bună să devină fotbalist”, a spus, mai în glumă, mai serios, Ioan Mera, pentru pagina de Facebook a clubului timișorean.

Mera, ”stâlp” în echipa Politehnicii, care în acest sezon vrea promovarea în Liga 1

Ioan Mera joacă pentru ASU Poli de la începutul anului 2017, când semna cu timișorenii după ce se despărțea de kazacii de la FK Taraz.

105 meciuri are în Liga 2 pentru alb-violeți, în toate a început ca titular și în doar două (din sezonul 2018/2019) a fost înlocuit. A marcat și 13 goluri (în fiecare sezon, cu excepția primului, 2016/2017), cele mai multe reușite având în ediția 2018/2019, șapte la număr, când a avut și cele mai multe prezențe pe teren, 31.

În cariera sa, fundașul originar din Reghin a mai jucat pentru Poli Timișoara, CFR Timișoara, CSM Reșița, CS Buftea, Gloria Buzău, Unirea Urziceni, Alania Vladikavkaz (Rusia), Săgeata Năvodari, Rapid, ACS Poli Timișoara și FK Taraz (Kazakhstan).

În următoarea etapă a Ligii 2, a 17-a, ASU Poli joacă în deplasare la Unirea Slobozia, sâmbătă, 27 februarie, de la ora 11:00.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și arhivă Ioan Mera

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-reia-campionatul-ligii-2-asu-poli-scm-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1500-echipele-de-start-19169999

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-a-inceput-partea-a-doua-a-campionatului-cu-dreptul-succes-cu-scm-gloria-buzau-dupa-un-meci-de-lupta-19170064

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-incantat-dupa-victoria-cu-buzaul-avem-o-echipa-foarte-buna-a-laudat-arbitrul-dupa-ce-l-a-certat-in-timpul-jocului-19170118

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-s-a-temut-de-fazele-fixe-si-nu-a-scapat-de-ele-in-meciul-cu-asu-poli-am-pierdut-exact-la-ce-pregatisem-motivul-pentru-care-gloria-a-avut-golgheterii-pe-banca-19170145

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-joaca-in-deschiderea-etapei-a-17-a-fc-u-craiova-in-ultimul-meci-runda-a-doua-a-ligii-2-din-2021-se-disputa-tot-de-joi-pana-marti-programul-19170221

https://liga2.prosport.ro/seria-1/patronul-ripensiei-dumitru-mihu-un-mare-adversar-al-proiectului-de-stadion-lego-la-timisoara-eu-vreau-sa-se-construiasca-stadionul-in-2-3-ani-si-avem-nevoie-de-un-buget-rezonabil-19170199

Marius ANGHEL 20 Feb. 2021, 19:42 Liga 2
Pe aceeași temă