Ioan Mera a ”tunat” după meciul în care ASU Poli a pierdut la Chiajna: ”La cum ne prezentăm, nu trebuia să fim aici, în primele șase.” Căpitanul își taxează coechipierii: ”Aşa nu avem nicio şansă, terminăm tot pe 6”

Marius ANGHEL 29 Mar. 2021, 14:54 Liga 2

ASU Poli a trăit la intensitate maximă meciul decisiv cu Concordia Chiajna, pentru calificarea în play-off-ul Ligii 2. Echipa timișoreană a pierdut cu 2-0 jocul de pe terenul ilfovenilor, însă a avut noroc cu rezultatul meciurilor directe în fața celorlalte trei echipe cu care a încheiat sezonului regular la egalitate de puncte. Astfel, trupa bănățeană a prind locul 6, ultimul care a asigurat accederea în grupa de promovare.

La finalul partidei de la Chiajna, în care Concordia a câștigat cu 2-0 prin golurile marcate de Ionuț Biceanu (37) și Azdren Llullaku (90), Ioan Mera, căpitanul echipei ASU Poli a criticat jocul echipei sale, dar și pe mai tinerii săi colegi.

Ioan Mera, drastic cu echipa sa, după ce ASU Poli a pierdut cu Concordia: ”Nu ştiu dacă meritam să fim aici, sincer, în primele şase”

Mera e de părere că echipa din Timișoara nu va avea nicio șansă la promovare dacă va continua să joace la fel cum a făcut-o în ultimele partide. Fundașul crede chiar că ASU Poli nu merită să fie în play-off, la cum cum a arătat cel puțin în ultimele două partide.

În 2021, în campionatul Ligii 2, ASU Poli a câștigat cu SCM Gloria Buzău (2-0, acasă) și Metaloglobus (1-0, acasă), a remizat cu Unirea Slobozia (0-0, deplasare) și Pandurii (1-1, deplasare) și a pierdut la Concordia Chiajna (0-2, deplasare).

”Am jucat foarte prost. Ştiam că trebuie să facem măcar un punct aici, și nu am făcut chestia asta. Am jucat foarte slab, nu avem ocazii. De vreo câteva meciuri nu avem ocazii. Nu știu ce să facem. Le explică Dan (n.r. – antrenorul principal, Dan Alexa) ce să facă pe fază ofensivă, dar, din păcate, nu facem nimic la meci. Parcă nu ştim să jucăm fotbal. Aceleaşi greşeli, aceleaşi goluri luăm. Sunt foarte supărat. Nu ştiu dacă meritam să fim aici, sincer, în primele şase. La cum ne prezentăm, nu trebuia să fim aici. Sper să ne trezim, să ne adunăm, să ne uităm la greșelile pe care le-am făcut, pentru că nu avem nicio şansă să promovăm. Noi vrem să promovăm, dar, de fapt, nu jucăm nimic. E vina noastră, nu a lui Dan. Poate să antreneze şi Mourinho, dacă nu poţi să dai o pasă de 2 metri şi scapi marcajul de zece ori, noi suntem vinovaţi. Dan nu are nicio vină. Noi jucăm slab și e numai vina noastră.
Ne pare rău că am pierdut. Îmi cer scuze faţă de suporterii noştri, știu că sunt dezamăgiți, chiar dacă am prins primele şase locuri. Sper ca în play-off să îi facem fericiți și să jucăm mai bine, să înscriem și să luăm puncte. Aşa nu avem nicio şansă, terminăm tot pe 6”, a ”tunat” Ioan Mera, jucător care la 34 de ani are 18 meciuri disputate în acest sezon de Liga 2, dintr-un total de 19, în toate în care a evoluat ca integralist, și a marcat două goluri, cu Aerostar (2-2) și SCM Gloria Buzău (2-0).

Tinerii jucători ai Politehnicii, problema, din punctul de vedere al căpitanului: ”Jucăm în cinci-şase jucători? Nu se poate”

Fundașul e de părere că tinerii săi coechipieri nu se ridică la nivelul jucătorilor cu experiență din lot, din acest motiv și ultimele rezultate.

”Jucători cu experienţă, dar jucăm în cinci-şase jucători? Nu se poate. Nu ai cum să joci în șase jucători. Le spun mereu celor tineri, aveţi şansa să jucați aici, aveți șansa să vă remarcaţi, să plecaţi în altă parte. Ori frica, ori valoarea, nu ştiu ce să zic. Sunt foarte supărat. Nu vreau să zic altceva, să nu îmi pară rău după aia.

Sunt trei puncte (n.r. – față de prima clasată, ”FC U” Craiova), dar vă repet: nu putem aşa, n-avem cum să promovăm! Doar dacă ne ajută rezultatele iar. Mergem la ghici sau cum? Dacă se încurcă celelalte echipe, facei noi trei egaluri și promovăm? Sunt trei puncte, dar sper să ne adunăm şi să fim acolo sus, căci asta ne dorim. E un parcurs bun pe care l-am avut, dar în ultimele meciuri am scârţâit și s-a văzut asta, pentru că nu am adunat puncte suficiente. Dacă băteam la Pandurii, cu Bacău, acum eram la 5-6 puncte, pe locul 1 și stăteam distanțați”, a spus Ioan Mera, la finalul jocului, citat de TelekomSport.

În final, Mera a enumerat și câțiva dintre jucătorii din lot care pot să joace la acest nivel, sub această încărcătură, cu ”cuțitul la os” și cu obiectivul promovării: ”Pentru mine îmi doresc meciurile astea, sunt foarte frumoase. Dar văd că pentru restul nu. Pentru mine, pentru Scutaru, Munteanu, Axente, cei cu experiență, da, dar văd că cei mici nu se ridică la nivelul nostru. Îmi pare rău că spun asta, dar așa este.”

ASU Poli în meciul cu Concordia Chiajna: Hindrich – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru (A. Manea 46′, Axente 78′), Pamfile – Codrea – D. Radu (Al. Munteanu 46′), Casado (P. Ivanovici 46′), Ignea, Sg. Popovici – Plazonja. Rezerve neutilizate: Păduraru – C. Jurj, Bocșan, Radunovic, Coadă.

Dan Alexa n-a mai rezistat presiunii și a ieșit din stadion înainte de finalul meciului de la Chiajna: ”M-am plimbat puțin”

Altfel, posibilitatea pierderii play-off-ului de către ASU Poli din cauza înfrângerii cu Concordia l-a făcut pe antrenorul Dan Alexa să petreacă finalul acestui joc în afara stadionului, plimbându-se ”pierdut” pe străzi. La acest joc, Alexa a fost suspendat și a stat în tribună, de unde a urmărit partida și a dat indicații.

TelekomSport l-a surprins pe Alexa când a plecat din stadion, deși meciul nu se terminase, şi s-a plimbat preţ de câteva secunde în afara acestui.

”M-am plimbat puţin şi am uitat că Chiajna e în carantină, m-am întors”, și-a explicat Alexa gestul, cu zâmbetul pe buze.

Alexa nu va sta nici următoarele două jocuri pe banca tehnică, după eliminarea sa din jocul cu Pandurii. Va sta în tribună în play-off în deplasările de la Dunărea Călărași și ”FC U” Craiova.

ASU Poli începe play-off-ul cu două meciuri în deplasare

În play-off-ul Ligii 2, ASU Poli le va avea ca adversare pe ”FC U” Craiova, Dunărea Călărași, CS Mioveni, Rapid și FK Csikszereda.

ASU Poli a terminat sezonul regular la egalitate de puncte, 32, cu FK Csikszereda, Viitorul Pandurii și Farul. Criteriul de departajare a fost meciurile directe între aceste echipe, astfel că au avut câștig de cauză FK Csikszereda și ASU Poli, care au ocupat ultimele două poziții care duc în play-off. Celelalte două au picat în play-out.

Astăzi s-a tras la sorți programul play-off-ului, iar ASU Poli a picat să întâlnească în următoarea ordine echipe: Dunărea Călărași (deplasare), ”FC U” Craiova (deplasare), Rapid (acasă), CS Mioveni (deplasare) și FK Csikszereda (acasă). Apoi urmează returul.

”FC U” Craiova are 35 de puncte, Dunărea Călărași are 34 de puncte, CS Mioveni și Rapid au câte 33 de puncte, în timp ce FK Csikszereda și ASU Politehnica Timișoara pornesc play-off-ul cu 32 de puncte.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-a-castigat-la-aproape-trei-ani-procesul-cu-uta-dupa-meciul-cu-scandal-de-la-siria-19176574

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-dunarea-calarasi-cs-mioveni-rapid-fk-csikszereda-si-asu-poli-isi-afla-astazi-programul-din-play-off-ul-ligii-2-tragerea-la-sorti-are-loc-la-ora-1100-19176565

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-a-bifat-obiectivul-de-a-intra-cu-asu-poli-in-play-off-chiar-daca-echipa-a-pierdut-la-chiajna-mi-a-ridicat-multe-semne-de-intrebare-19176390

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-a-invins-o-pe-asu-poli-cu-concordia-chiajna-dar-o-vede-favorita-la-promovare-la-ce-se-asteapta-antrenorul-ilfovenilor-in-play-out-19176478

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-21-ultima-a-sezonului-regular-astazi-aflam-cele-sase-echipe-care-merg-in-play-off-si-cele-14-care-vor-continua-in-play-out-19176255

Marius ANGHEL 29 Mar. 2021, 14:54 Liga 2
Pe aceeași temă