Ioan Mărginean și Ilie Stan nu se ceartă, își ”dau la gioale” încontinuu! Președintele și antrenorul de la FC Brașov au disensiuni și din cauza transferurilor

Adi MARICA 07 Sep. 2021, 10:19 Liga 2
Ioan Mărginean și Ilie Stan nu se ceartă, își ”dau la gioale” încontinuu! Președintele și antrenorul de la FC Brașov au disensiuni și din cauza transferurilor

Președintele Ioan Mărginean și antrenorul Ilie Stan au o relație cu năbădăi la FC Brașov. Deși se părea că cei doi au ”vorbitor” după victoria din campionat cu Unirea Dej, tensiunile au escaladat, din nou, în ultimele zile.

Motivul? Cei doi nu reușesc să se înțeleagă asupra transferurilor. Din toată această dispută au ieșit situații greu de înțeles.

”Limoniu”, tare pe poziție

Ioan Mărginean i-a adus, săptămâna trecută, la Brașov pe fundașul central Ivan Fustar (32 ani) și pe atacantul Milos Jovicic (26 ani).

Cei doi s-au pregătit cu echipa. În amicalul cu Chindia, doar Jovicic a fost folosit 20 de minute, iar Fustar nu a prins lotul!

”Nu pot spune că m-a lămurit, dar avem o grămadă de români așa. Eu sunt genul de antrenor care vrea să dea o șansă tinerilor jucători. Fustar nu a prins lotul pentru că nu ați văzut câți fundași centrali avem?”, spunea Ilie Stan la finalul jocului cu Chindia.

Cu toate acestea, Mărginean a jucat tare și l-a legitimat pe Ivan Fustar, iar despre Jovicici ”Limoniu” spune că va mai sta câteva zile în probe!

”Dacă strategia antrenorului este alta…”

Cei doi fotbaliști au avut o discuție cu antrenorul Ilie Stan în care acesta le-a spus clar că nu se bazează pe ei.

Astfel, Fustar și Jovicic nu au participat la antrenamentul de ieri al echipei, cei doi având o discuție cu Mărginean la sediul clubului.

”În momentul din față, unul dintre ei (n.r. – Jovici) nu are contract, celălalt (n.r. – Fustar) are contract! Având în vedere CV-ul lui Fustar, ne-am orientat, este un jucător cu experiență, iar concurența naște valoare. Antrenorul zice că jucătorul nu e pregătit, dar nu putem spune că nu are valoare. Eu nu am nicio emoție că Ivan Fustar nu va confirma. Antrenorul să decidă! Cu Jovici nu am avut ce să văd la amical, în 18 minute nu ai ce să vezi. Eu spun că trebuie să ne întărim în toate compartimentele. După o analiză cu tot stafful meu, din cinci fundași centrali pe care îi avem, unul sau doi ar trebui împrumutați să joace în Liga a 3-a. Dacă strategia antrenorului este alta, vom vedea dacă e bună sau nu în timp. Și Robert Gherghe a venit peste noapte și am fost de acord. Credeți că mă poate obliga cineva să semnez un contract? Pot și eu să-mi dau cu părerea, am experiență în domeniu. Care este cearta între mine și Ilie Stan? Nu e nicio ceartă! Ar trebui o colaborare mai apropiată! Noi avem de câștigat doar dacă merge FC Brașov. Nu contează cine îl aduce pe un jucător x sau y”, a spus Mărginean, care a precizat că va mai aduce la echipă un portar Under18, dar și un atacant de careu.

Animozități din trecut și la alte transferuri

Nu a fost prima divergență la capitolul transferuri între Mărginean și Stan.

Roberto Alarcon Saez (23 de ani), un fundaș dreapta crescut de Mallorca, a fost în probe la Brașov înaintea meciului cu Ripensia. Ilie Stan l-a dorit pe spaniol, însă Mărginean s-a opus. Între timp, Alarcon a ajuns la ”U” Cluj!

Cei doi oficiali nu s-au înțeles nici la transferul lui Gheorghe Andronic de la Buzău. Dorit de antrenor, care îl cunoaște bine pe mijlocașul din Republica Moldova, Mărginean s-a opus. ”Andronic are 30 de ani și e legitimat la Buzău, nu a jucat în ultima perioadă. Între el şi Vasile Constantin, l-am ales pe ultimul. L-am consultat pe antrenor, a spus să-l luăm că e bun, l-am luat”, a spus Mărginean, iritat, care a mai declarată că ”e foarte greu să faci o analiză cu oamenii de presă care nu au dat cu piciorul în minge.”

Vin banii la băieți

Altfel, președintele echipei FC Brașov spune că jucătorii își vor încasa în această săptămână salariile pe lunile iulie și august.

”Banii la băieți sunt ca și la ei. Din momentul în care au fost aprobați, noi a trebuit să îndeplinim niște criterii care au fost destul de greu de îndeplinit, inclusiv referate, creare de conturi, tot ce ne-a fost cerut de către Primărie. Astăzi (n.r. – luni) la ora 16.00 ar trebui să intre salariile pe luna iulie, și apoi, cel târziu până vineri, să putem da salariile și pe luna august pentru că dorim să intrăm în normalitate”, a spus Mărginean, care a anunțat că FC Brașov va achiziționa două autocare în cel mai scurt timp.

”Noi suntem într- o situație în clasament în care trebuie să întărim lotul. Vrem să formăm o echipă competitivă, să ofere un fotbal frumos și să facem performanță. Se aude că vine valul 4 al pandemiei, asfel că e bine să ai un lot numeros. Eu îmi doresc să jucăm la promovare. Aici s-a făcut o greșeală impardonabilă când s-a făcut prima selecție a lotului”
Ioan Mărginean, președinte FC Brașov

Atacant olandez la FC Brașov?

Pentru postul de portar, la Brașov este dorit Robert Gheorghe (18 ani) de la Dinamo.

O țintă a brașovenilor pentru postul de atacant ar fi Zakaria El Azzouzi. Fotbalistul de 25 de ani are dublă cetățenie, marocană și olandeză, și a jucat pe la echipa U21 a celor de la Ajax. Ultima oară, Azzouzi a evoluat în liga secundă olandeză la FC Volendam.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primaria-alimenteaza-contul-la-fc-brasov-ioan-marginean-se-pregateste-sa-achite-restantele-din-ultimele-doua-luni-sa-intram-in-normalitate-ultima-achizitie-s-a-alaturat-lotului-19199423

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-egala-cu-chindia-in-amical-targovistenii-au-marcat-in-ultimele-minute-si-au-evitat-infrangerea-in-fata-echipei-din-liga-2-19199250

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-si-a-luat-mijlocas-de-la-universitatea-craiova-19199338

Adi MARICA 07 Sep. 2021, 10:19 Liga 2
Pe aceeași temă