Ioan Mărginean explică cum a ajuns la varianta Andrei Șanta antrenor la FC Brașov. Ce a discutat cu primarul și consilierii locali și săgețile trimise către Ilie Stan: ”Nu a vrut să fie manager, a vrut să fie patron!”

Adi MARICA 12 Oct. 2021, 13:52 Liga 2
Ioan Mărginean explică cum a ajuns la varianta Andrei Șanta antrenor la FC Brașov. Ce a discutat cu primarul și consilierii locali și săgețile trimise către Ilie Stan: ”Nu a vrut să fie manager, a vrut să fie patron!”

La fix o săptămână după anunțul demiterii lui Ilie Stan, președintele Ioan Mărginean a anunțat că Andrei Șanta este antrenorul echipei FC Brașov.

Cel care se ocupa de pregătirea portarilor în stafful lui ”Iliesta” a condus, săptămâna trecută, primele antrenamente ale echipei după demiterea ”principalului”, însă amicalul cu Sepsi OSK a fost condus de pe bancă de Romeo Surdu, unul dintre cei doi antrenori secunzi. Cei doi au făcut din nou rocada, iar de ieri Șanta este ”principal”, iar Surdu și Maghici continuă ca ”secunzi”.

”Andrei Șanta și-a asumat situația”

Ioan Mărginean a recunoscut că a avut discuții cu câțiva antrenori, însă niciunul nu și-a asumat preluarea echipei. În schimb, Andrei Șanta a spus un hotărât da, iar fermitatea lui ”Toto” i-a convins pe șefii clubului că este cea mai bună decizie.

”Andrei Șanta are respectul comunității locale, lucru rar în ziua de astăzi. Acum am apelat la dânsul. Este mantaua de vreme rea. Și-a asumat situația. În schimb, cu alți antrenori cu care am discutat au ezitat, că jucăm cu primele patru, că timpul este scurt, că echipa este așa și așa. Eu sunt convins că Șanta va debloca situația. El va coordona activitatea echipei. Romeo Surdu este la început de drum. Nu pot să-l pun pe Surdu antrenor principal pentru că el are Licența B. Din momentul acesta, singurul care răspunde de rezultate este Andrei Șanta. Am discutat și cu jucătorii, am clarificat niște lucruri și s-a detensionat situația. Avem meciuri foarte grele, dar atmosfera în vestiar este foarte bună.
S-a creat o presiune suplimentară în ceea ce privește schimbarea antrenorului. Nu cred că este cineva din Brașov care să fie mulțumit cu cele 9 puncte acumulate. Să nu uităm că am jucat cu echipele din subsolul clasamentului, iar acum urmează o perioadă de foc. Vrem, nu vrem, tot jucătorii noștri trebuie să ducă lupta mai departe. Eu nu văd mare diferențe între echipa de locul 1, Petrolul, și noi!”, a spus președintele lui FC Brașov.

Mugurel Buga, credit pentru jucători și antrenor

Prezent la conferința de presă, managerul sportiv Mugurel Buga a spus că Andrei Șanta are toată susținerea conducerii.

”Trebuie să trecem peste această perioadă dificilă și să începem să adunăm puncte. Duminică vom juca cu Petrolul, echipa de pe primul loc. Cu Nae Constantin am fost coleg de cameră la Rapid, știu că este un tip pasionat și foarte organizat, drept dovadă și rezultatele obținute. Eu spun că și noi avem un lot bun, am încredere în jucători că vor putea trece peste această serie de meciuri grele. Îi urez mult succes lui Andrei Șanta”, a spus Buga.

Obiectivele lui ”Toto” Șanta

Andrei Șanta este conștient că preia echipa într-un moment dificil. ”Mulțumesc pentru încrederea acordată. O să încerc prin antrenamente să redau plăcerea jucătorilor să joace fotbal și să strângem cât mai multe puncte. Am mai trecut prin multe momente grele, dar eu sper să reușesc împreună cu colegii mei. Eu şi săptămâna trecută când mi s-a spus să mă ocup de echipă le-am spus băieților că fotbalul este un sport. Sunt unii jucători care trebuie biciuiți, unii trebuie mângâiați. Sunt mai multe tipuri de fotbaliști, unii sunt foarte buni la antrenamente și la meciuri mai puțin buni. Nu e dificil deloc programul, eu zic că echipa de pe ultimul loc poate să bată echipa de pe primul loc. Nae Constantin mi-a fost elev, sper să-l bat!”, a declarat antrenorul echipei FC Brașov.

FC Brașov joacă cu Petrolul în etapa a 10-a

FC Brașov se află pe locul 15 în Liga 2 după 9 etape, cu 9 puncte, la egalitate cu FK Csikszereda, care are un golaveraj mai bun, 10-17 față de 8-15.

Următorul meci oficial al echipei are loc duminică, de la ora 12:30, pe stadionul Tineretului, cu Petrolul Ploiești, liderul clasamentului, cu 24 de puncte, în cadrul etapei a 10-a.

”Cooperativa munca în zadar”

Mărginean a avut discuții, săptămâna trecută, cu Allen Coliban și Sebastian Bădulescu despre situația echipei.

”Îi mulțumesc primarului Allen Coliban, lui Sebastian Bădulescu, dar și consilierilor locali. Mi-au dat mandat, iar eu nu am făcut niciun rău. Am asigurat condiții de antrenament, de masă, hai să nu mai privim înapoi și să găsim vinovați. Acest proiect care s-a pornit la Brașov, trebuie continuat, altfel se numește «cooperativa munca în zadar». Vârful piramidei în acest proiect trebuie să fie Liga 1, marea performanță. FC Brașov este imaginea Brașovului”, a spus Mărginean.

”Am și licența A de antrenor, dar eu sunt un manager la FC Brașov unde am pus bazele unui proiect sănătos. Nu am căzut la Brașov de pe lună! Ilie Stan nu a vrut să fie manager la FC Brașov, el a vrut să fie patron! Și asta nu se poate! Noi nu avem patronat, suntem o societate non profit. Voi (n.r. – presa) vreți să-l găsiți pe Mărginean vinovat! Nu este așa. Poate trebuia să vin mai repede la Brașov cu două săptămâni. Mi-am asumat și drumul meu trebuie să continue”
Ioan Mărginean, președinte FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-loc-comanda-andrei-santa-din-nou-interimar-la-fc-brasov-este-mantaua-de-vreme-rea-19204917

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ilie-stan-a-plecat-de-la-fc-brasov-dupa-o-discutie-cu-primarul-coliban-pot-spune-ca-am-ramas-in-relatii-foarte-bune-antrenorul-care-asigura-interimatul-si-sagetile-19204461

Adi MARICA 12 Oct. 2021, 13:52 Liga 2
Pe aceeași temă