Dan Alexa continuă la FC Brașov, deși obiectivul fixat chiar de el a fost ratat. Antrenorul își face strategia pentru sezonul viitor

Adi MARICA 15 Mar. 2023, 13:29 Liga 2
Dan Alexa continuă la FC Brașov, deși obiectivul fixat chiar de el a fost ratat. Antrenorul își face strategia pentru sezonul viitor

Deși FC Brașov a ratat accederea în play-off, Dan Alexa își face deja strategia pentru sezonul viitor al Ligii 2. Este un semn cât se poate de clar că antrenorul bănățean va continua și în campionatul următor pe banca echipei.

Dan Alexa a ratat obiectivul fixat la FC Brașov chiar de el

La instalarea ca antrenor la FC Brașov, în vara lui 2022, Dan Alexa anunța că nu-și poate propune ca obiectiv reconstrucția sau clasarea pe locurile 8-10. ”Prin venirea mea este clar că obiectivul nu poate fi decât play-off-ul. Eu nu pot veni la o echipă care își propune locurile 8-10 sau reconstrucția pentru sezonul viitor. Ca antrenor nu durata contactului e importanta. Dacă nu ai rezultate, pleci!”, spunea Alexa la prezentarea oficială la FC Brașov, la finalul lunii iunie 2022.

Mai mult, Alexa lăsa modestia deoparte și spunea că este cel mai bun antrenor din Liga 2. ”Fără falsă modestie, în cinci ani de Liga 2, am trei promovări și două play-off-uri. S-a schimbat puțin Liga 2, este un campionat mai puternic, se investesc foarte mulți bani și sunt antrenori foarte buni, cu nume. Cu tot respectul pentru ei, niciunul nu are o promovare la Liga 1. Din punctul asta de vedere, pe cifre, sunt numărul 1 la Liga 2. Ceilalți antrenori din Liga 2 nu trebuie să se supere, cifrele spun asta”, a spus Alexa.

  • Antrenorii care au reușit în acest sezon calificarea în play-off sunt: Daniel Oprița (Steaua), Leo Grozavu (Poli Iași), Dorinel Munteanu (SC Oțelul), Dragoș Militaru (Unirea Dej), Adrian Mihalcea (Gloria Buzău) și Ovidiu Burcă (Dinamo).

Dan Alexa: ”Pregătim sezonul viitor”

Acum, Dan Alexa schimbă strategia și anunță că va folosi acest play-out pentru a pregăti sezonul viitor al Ligii 2.

”Începem play-out-ul cu Viitorul Pandurii și Progresul Spartac, două echipe imprevizibile. Important e să evoluăm bine, vom vedea şi alţi jucători, trebuie să pregătim sezonul următor. Sigur, ne dorim să câştigăm fiecare joc, tratăm foarte serios meciurile, am pretenţia de la jucătorii mei să le trateze serios. Avem două deplasări la Timişiara, la Ripensia şi Dumbrăviţa, eu mă bucur că mă duc acasă, nu sunt chiar aşa lungi deplasările. Două echipe în situaţii diferite, Ripensia aflată într-o situaţie foarte grea, Dumbrăviţa într-o situaţie liniştită. Vom vedea ce va fi la ora meciului. Ultimul meci chiar la mine acasă, trec drumul şi sunt acasă”, a spus Dan Alexa.

FC Brașov va evolua în Grupa B a play-out-ului Ligii 2

Cu 28 de puncte acumulate în 19 etape, FC Brașov a terminat sezonul regular pe locul 9, astfel că a fost repartizată în Grupa B a play-out-ului, urmând să le întâlnească câte o dată pe Concordia Chiajna (29 puncte), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (25), CSC Dumbrăvița (24), Progresul Spartac (17), Ripensia Timișoara (16) și Unirea Constanța (12).

În prima etapă a play-out-ului, FC Brașov va juca, sâmbătă, de la ora 11:00, pe Tineretului, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Apoi vine pauza generală de întreruperea campionatului pe perioada meciurilor echipelor naționale, ulterior va juca în deplasare la Progresul Spartac, în runda a 3-a îi vine rândul să stea, iar în celelalte etape va întâlnit Unirea Constanţa (acasă), Ripensia Timişoara (deplasare), Concordia Chiajna (acasă) și CSC Dumbrăviţa (deplasare).

Foto: Eduard Vînătoru (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-in-play-out-ul-ligii-2-pentru-al-doilea-sezon-consecutiv-primarul-allen-coliban-atacat-a-venit-timpul-scadentei-pe-bani-publici-tati-nu-ti-au-iesit-socotelile-pe-axa-brasov-c-19263285

https://liga2.prosport.ro/program-tv/play-off-ul-incepe-joi-cu-steaua-ca-gazda-iar-prima-etapa-se-incheie-tot-la-bucuresti-jocurile-din-prima-runda-a-play-out-ului-se-disputa-toate-in-acelasi-timp-19263225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-componenta-grupelor-si-numarul-de-puncte-cu-care-echipele-incep-noua-faza-a-campionatului-19263138

Adi MARICA 15 Mar. 2023, 13:29 Liga 2
Pe aceeași temă