Ioan Hora dezamăgește la FC Hermannstadt, iar Marius Măldărășanu pare că și-a pierdut încrederea: ”Mereu am fost sceptic cu privire la jucătorii care vin din Liga 1”

Andrei PASCU 29 Apr. 2022, 11:27 Liga 2

Sosit la începutul anului la FC Hermannstadt, Ioan Hora nu a ajutat prea mult echipa în încercarea de a reveni în Liga 1 după un singur sezon în Liga 2. Atacantul de 33 de ani nu și-a pus amprenta pe jocul formației lui Marius Măldărășanu, deși a fost prezentat ca un fotbalist de un nivel superior.

Ioan Hora dezamăgește la FC Hermannstadt

În șapte meciuri în Liga 2, Hora nu a reușit să marcheze nici măcar un gol. Nici nu a prins foarte multe minute în acest interval, doar 267, astfel că Marius Măldărășanu a preferat să mizeze pe alți jucători în atac, în special pe un alt nou-venit, Daniel Paraschiv (23 de ani), care în zece partide a marcat de cinci ori.

La finalul confruntării cu Concordia Chiajna, câștigată de FC Hermannstadt cu 3-1, Marius Măldărășanu a explicat motivul pentru care un atacant cu istoricul lui Hora nu reușește să facă față în Liga 2. Chiar dacă a recunoscut că a spus da din prima în momentul în care a aflat că îl poate avea sub comandă pe atacant, Măldărășanu se aștepta ca acesta să nu dea un randament prea bun, la început cel puțin.

Marius Măldărășanu, despre Ioan Hora: ”Mereu am fost sceptic cu privire la jucătorii care vin din Liga 1”

Era convins că trecerea în Liga 2 poate fi o problemă pentru Ioan Hora și iată că impresia din primul moment a ajuns să se adeverească. Măldărășanu a recunoscut ceea ce era evident, anume că atacantul nu e la nivelul pe care el și-l dorește.

”Când mi-a fost propus Hora am spus din start da, dar mereu am fost sceptic cu privire la jucătorii care vin din Liga 1, pentru că e altceva. El a avut ceva probleme, a venit un pic mai târziu, a pierdut din pregătire, însă pe parcurs, ușor-ușor, am încercat să îl integrăm. Nu e ceea ce eu îmi doresc, dar nu așteaptă nimeni. Trebuie să găsim soluții.

Trebuie să mă descurc cu trei atacanți, trebuie să gestionez de maniera în care echipa să nu aibă de suferit”, a spus Marius Măldărășanu la finalul partidei Concordia Chiajna – FC Hermannstadt, la microfonul Digi Sport.

Culmea, Ioan Hora a avut, teoretic, conform cifrelor sale, evoluții mai bune la UTA în acest sezon, unde a evoluat înainte de trecerea la FC Hermannstadt. În 17 partide de Liga 1 (doar 790 jucate) a reușit să marcheze de patru ori. Plecarea sa de la Arad s-a consemnat însă fiindcă a fost sub așteptările băncii tehnice, în multe meciuri ratând ocazii incredibile.

Ioan Hora, lăudat în momentul venirii la FC Hermannstadt

Faptul că Ioan Hora nu a demonstrat până acum poate fi numit un eșec. Fotbalistul era prezentat cu mare fast de club în momentul venirii, în comunicatul sibienilor fiind descris drept ”unul dintre cei mai titrați fotbaliști din România” sau cel mai mare transfer făcut de FC Hermannstadt în existența sa. Evoluțiile sale bune, prin care poate ajuta FC Hermannstadt, se lasă așteptate, iar transferul poate fi catalogat ca fiind cel puțin unul neinspirat.

În plus, putem să ne gândim că Hora are și un salariu important, poate printre cele mai mari din Liga 2, de ordinul miilor de euro, ceea ce cu siguranță a fost un efort financiar important asumat de club, dar care până acum nu se poate mândri cu vreo realizare notabilă a atacantului.

”Un profesionist care nu mai are nevoie de nici o prezentare face parte începând de azi din familia #FCH! Este vorba despre Ioan Hora, unul dintre cei mai titrați fotbaliști din România, care au jucat vreodată la Sibiu și sub culorile echipei noastre (…).

Ne bucură foarte mult decizia lui Ioan Hora de a se alătura proiectului nostru! Acest fapt reconfirmă demersurile conducerii FCH și a tuturor celor care contribuie prin fapte și investesc în revenirea echipei noastre în Liga 1! (…)”, sună o parte din descrierea făcută de FC Hermannstadt lui Ioan Hora, în momentul venirii.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-paraschiv-a-deschis-din-nou-calea-spre-succes-pentru-fc-hermannstadt-mai-importanta-este-victoria-decat-golul-meu-avem-trei-finale-ce-spune-atacantul-despre-acc-19229121

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-pierde-din-nou-cu-hermannstadt-si-are-cea-mai-neagra-perioada-din-acest-sezon-ianis-zicu-trebuie-sa-recunoastem-ca-nu-e-un-moment-bun-si-trebuie-sa-schimba-ceva-asa-nu-se-mai-poa-19229091

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vulturi-cu-aripi-frante-fc-hermannstadt-castiga-la-chiajna-si-continua-cursa-pentru-promovarea-directa-concordia-trage-speranta-la-baraj-19229092

Andrei PASCU 29 Apr. 2022, 11:27 Liga 2
Pe aceeași temă