Ioan Filip nu vrea să stea mult timp în Liga 2 cu ”U” Cluj. Mijlocașul a revenit în Ardeal cu un plan clar: ”Avem șanse mari la promovare, dar ne trebuie și noroc”

Răzvan STÎNGĂ 20 Feb. 2022, 15:48 Liga 2
Ioan Filip nu vrea să stea mult timp în Liga 2 cu ”U” Cluj. Mijlocașul a revenit în Ardeal cu un plan clar: ”Avem șanse mari la promovare, dar ne trebuie și noroc”

Ioan Filip este cel mai recent transfer făcut de Universitatea Cluj. Mijlocașul a revenit în Ardeal după jumătate de an, dar a dat curs propunerii de a coborî din nou în Liga 2 pentru a ajuta echipa să promoveze în Liga 1.

Ioan Filip a vorbit despre planurile sale cu Universitatea Cluj la finalul ultimului meci disputat de echipa lui Erik Lincar în această perioadă de pregătire. E sigur că, în comparație cu sezonul trecut, ”U” Cluj s-a întărit serios, lucru evident și din rezultatele înregistrate până acum, și e convins că obiectivul e realizabil.

Ioan Filip: ”Avem șanse importante la promovare, suntem pe locul 3” 

Însă, pe lângă valoarea lotului ”studenților”, Ioan Filip crede că e nevoie și de un pic de noroc pentru accederea în Liga 1.

A fost un antrenament reușit (n.r. – amicalul cu Metalurgistul Cugir) și suntem încrezători în ceea ce privește începutul campionatului. Echipa este schimbată total față de data trecută (n.r. – din perioada trecută petrecută de el la Universitatea Cluj), dar arată mult mai bine și mai puternică. Ar fi ideal să luăm șase puncte în duelurile cu Chiajna și Hermannstadt, dar mai întâi trebuie să luăm totul pe rând și să ne gândim la primul meci.

Avem șanse importante la promovare, suntem pe locul 3, la doar câteva puncte de locul 2, dar avem nevoie și de noroc”, a spus Ioan Filip, citat de Sportul Clujean, la finalul partidei cu Metalurgistul Cugir, terminate cu victoria Universității Cluj, scor 5-1.

  • Concordia Chiajna, FC Hermannstadt și Dunărea Călărași sunt adversarele pe care le vor mai întâlni ”studenții” în 2022, în sezonul regular.

”U” Cluj, mutări cu nume în această iarnă 

Opt fotbaliști din Liga 1 au venit la ”U” Cluj, iar Lincar a remarcat și câțiva tineri pe care i-a luat în cantonamentul din Turcia. Speră ca în curând să îi promoveze la echipa mare. În privința mutărilor, pe lângă Ioan Filip cu Universitatea Cluj au mai semnat în această iarnă doar jucători de la cluburi din Liga 1: Roberto Romeo (ex Gaz Metan Mediaș), Florin Ilie (ex UTA), Martin Remacle (împrumutat de la FC Botoșani), Aurelian Păun (ex Academica Clinceni), Ely Fernandes (ex Farul), Paul Pîrvulescu (ex Academica Clinceni) și Romario Pires (ex Farul).

Am reușit să aducem jucători de valoare, cu experiență. Cu siguranță stafful meu și cu jucătorii cei mai vechi vom încerca să-i integrăm cât mai repede. În momentele în care am jucat sper că au înțeles principiile de joc date și cred că până la meciul cu Chiajna lucrurile vor fi la cel mai înalt nivel.

Consider că am avut o campanie de achiziție bună și că cei care au venit au adus un plus echipei, am adus doar jucători de la Liga 1, iar acest lucru sper să se vadă și în teren prin rezultate”, caracteriza Erik Lincar perioada transferurilor din această iarnă.

Foto: Universitatea Cluj 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 20 Feb. 2022, 15:48 Liga 2
Pe aceeași temă