Într-un moment neprielnic, Dumbrăvița dă piept cu Dinamo. Cosmin Stan: ”Era echipa hulită în Timișoara, în acest spirit am crescut și am rămas cu lucrul acesta”

Anda DELIU 12 Nov. 2022, 10:52 Liga 2
Într-un moment neprielnic, Dumbrăvița dă piept cu Dinamo. Cosmin Stan: ”Era echipa hulită în Timișoara, în acest spirit am crescut și am rămas cu lucrul acesta”

CSC Dumbrăvița va juca duminică împotriva rivalei tradiționale a sportului timișean, Dinamo, la Giurgiu, în cadrul etapei a 14-a a Ligii 2.

Pentru alb-verzi, partida cu o asemenea încărcătură vine într-un moment neprielnic, căci au probleme de lot după ce au pierdut cu 0-5 în Cupa României în fața celor de la CFR Cluj.

Motivația însă e la cote imense în tabăra nou-promovatei timișene.

Cosmin Stan știe ce înseamnă un meci cu Dinamo

Antrenorul principal al Dumbrăviței știe ce încărcătură există pentru o echipă bănțeană când aude de numele Dinamo.

”Pentru mine, care am crescut cu Poli Timișoara, e clar un meci special. Dinamo era echipa hulită în Timișoara, în acest spirit am crescut și am rămas cu lucrul acesta. Jucătorii noștri, care sunt foarte tineri, nu prea mai știu de această mâncărime, cu ghilimelele de rigoare, dintre Timișoara și Dinamo. Dar sper să reușesc să le explic aceste lucruri și sper să înțeleagă de ce poate fi un meci special pentru ei. Pentru că un rezultat favorabil șterge din rezultatele proaste în ultimul timp. Pentru suporteri, un rezultat bun cu Dinamo e clar că spală tot ce s-a întâmplat în ultimul timp, dar pentru mine nu! Deși e clar că un meci bun acolo și un rezultat favorabil ar veni ca o mănușă pentru noi, la situația în care suntem acum. Dar ceea ce a fost în ultima lună, pentru mine rămâne. Analizez și tot încerc să descopăr cauzele pentru care am avem această cădere”, a punctat Stan.

  • Exceptând eșecurile din Cupa României în fața unor adversari puternici din SuperLigă, CSC Dumbrăvița a pierdut ultimele trei jocuri din campionat, la scoruri mari și fără să înscrie: 0-3 la FK Miercurea Ciuc, 0-4 la FC Brașov și 0-3 acasă cu Poli Iași.

Stan spune că echipa sa mai are nevoie de muncă

Stan a vorbit și despre seria mai nefastă a echipei sale. ”Dinamo e o echipă în formă în ultimul timp, care joacă un fotbal foarte bun de câteva etape încoace. Am fost o perioadă lungă deasupra lor în clasament, dar cum am tot spus, atunci a fost o conjunctură. Sigur, era o mândrie să fim peste Dinamo, Ripensia sau Poli, dar trebuie să fim realiști! Trebuie să muncim mai mult, pentru a ne ridica la nivelul Ligii 2. Deocamdată, nu suntem acolo, la modul în care arătăm în această perioadă, dar cred că ne putem ridica la nivelul Ligii 2. Avem nevoie și de un pic de șansă, pentru că și norocul ne-a cam ocolit în ultima perioadă”, a mai spus antrenorul principal.

La Dumbrăvița încă sunt probleme de lot

Deplasarea o face și portarul Cătălin Trifon, accidentat, cu degetul luxat. Călin Toma și Costel Zurbagiu merg și ei la Giurgiu, chiar dacă incomplet refăcuți.

”Am ajuns vineri în jurul orei 2.00 acasă, iar mâine dimineață (n.r. sâmbătă), la ora 9.00, plecăm spre Giurgiu. Suntem tot pe drumuri, dar aceste lucruri ni le-am asumat, nu ne plângem. Cei care au jucat cu CFR sunt storși, pentru că marea lor majoritate nu au prea multe meciuri în picioare. Dar îi avem pe cei menajați pentru meciul cu Dinamo și sperăm ca strategia pentru această săptămână să dea roade. E clar că trebuie să fim pozitivi, nu avem voie să fim altfel. Dacă nu abordăm meciul cu atitudinea potrivită, nu vom avea nicio șansă!”, a explicat Cosmin Stan.

Mikloș e teafăr, dar nu poate apăra

După comoția suferită în urma loviturii primită din partea lui Mistrati, Robert Mikloș a ajuns la spital. Tânărul portar e nevătămat clinic, dar nu poate, evident, apăra.

”În niciun caz nu va fi apt! E bine deocamdată. Aseară, echipa a plecat fără el, pentru că a rămas la Cluj, la spital, pentru investigații, alături de tatăl său. Din fericire, investigațiile au fost pozitive, nu are probleme majore. În schimb, are dureri pe locul loviturii, la tâmplă, și în zona cervicală, probabil de la căzătură. Mă bucur foarte mult că nu are nicio problemă majoră, sper să nici nu fie urmări. E mare păcat pentru el, pentru că era într-o formă sportivă bună. Și acest lucru s-a văzut și în cele 35 de minute pe care le-a prins în Gruia. E păcat că trebuie să stea acum, dar sunt convins că va reveni într-un timp cât mai scurt. Pentru Dinamo, rămân ca variante Ciui și Trifon, care are însă degetul luxat. Sunt singurele variante pe care le avem”, a mai precizat Stan.

Cu 13 puncte, CSC Dumbrăvița e pe locul 17 în campionat. Dinamo, care a primit recent interdicție la transferuri, are 18 puncte și pe 10. Meciul de la Giurgiu, din etapa a 14-a a Ligii 2, are loc duminică, de la ora 11:00.

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-suferintei-dintre-poli-timisoara-si-metaloglobus-19253418

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-pentru-dinamo-clubul-a-primit-interdictie-la-transferuri-din-partea-fifa-e-o-decizie-foarte-ciudata-19253376

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/in-primul-rand-buna-seara-asta-i-fotbalul-19253290

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/lectie-rara-de-bun-simt-data-de-portarul-antrenor-al-dumbravitei-alexandru-ciui-intrat-de-nevoie-pe-teren-la-partida-cu-cfr-cluj-a-fost-pur-si-simplu-o-onoare-19253269

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/eroare-mare-de-arbitraj-la-meciul-dintre-dumbravita-si-cfr-clujenii-iertati-de-o-eliminare-la-faza-accidentarii-portarului-ce-spune-marius-avram-despre-prestatia-lui-robert-avram-19253218

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/csc-dumbravita-a-pierdut-la-scor-in-gruia-dupa-ce-campioana-cfr-cluj-s-a-dezlantuit-in-a-doua-repriza-birligea-a-reusit-un-hattrick-in-patru-minute-19253202

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/momente-de-panica-la-cluj-portarul-robert-miklos-facut-groggy-la-meciul-cu-cfr-cluj-de-mistrati-jucatorii-dumbravitei-au-facut-semne-disperate-catre-medici-19253169

Anda DELIU 12 Nov. 2022, 10:52 Liga 2
Pe aceeași temă