CSC Dumbrăvița a pierdut la scor în Gruia, după ce campioana CFR Cluj s-a dezlănțuit în a doua repriză. Bîrligea a reușit un hattrick în patru minute!

Anda DELIU 10 Nov. 2022, 20:54 Cupa

CSC Dumbrăvița a pierdut cu scorul de 0-5 pe terenul campioanei CFR Cluj, în runda a doua a Grupei C a Cupei României.

Ardelenii au dominat copios meciul marcat de o intrare brutală în minutul 35, când timișenii au rămas fără portarul Robert Mikloș, lovit serios la cap și dus direct la spital, însă arbitrul Robert Avram nu a scos nici măcar cartonașul galben din buzunar, deși se impunea chiar cel roșu pentru Hammershoy-Mistrati.

În repriza a doua, campioana din ultimii trei ani nu a avut probleme în a marca de cinci ori, Daniel Bîrligea reușind să înscrie de trei ori în doar patru minute!

Prima repriză a fost întreruptă 6 minute după accidentarea lui Mikloș. A fost 0-0 la pauză

CFR Cluj a controlat prima repriză, așa cum era ușor și banal de anticipa, în timp ce Dumbrăvița s-a mulțumit să stea mai bine grupată în apărare. Ciprian Deac a reluat cu capul în transversală în minutul 8, dar, altfel, nu a avut ocazii prea multe, în ciuda posesiei covârșitoare.

Timișenii, care au predat din nou statutul de gazdă, la fel ca la meciul cu Rapid, au trimis o primă minge pe spațiul porții în minutul 29, fără a fi periculoși. În schimb, elevii lui Dan Petrescu a avut o altă ocazie prin Deac, dar portarul Mikloș a avut o intervenție bună.

Ulterior, tânărul goakeeper a fost scos cu targa, groggy, după o ciocnire cu Mistrati, iertat de cartonaș. Alexandru Ciui i-a luat locul lui Mikloș, iar Simon a avut un șut periculos în contul bănățenilor pe final de repriză, pe lângă poartă.

Hoban și Malele și Bîrligea au marcat golurile victoriei

Până la urmă, după ce a continuat să domine și în repriza a doua, CFR Cluj a marcat în minutul 50. Ovidiu Hoban a luat o acțiune pe cont propriu și l-a învins pe Ciui, care până atunci s-a remarcat doar cu câteva degajări. Jocul a fost mai atractiv decât în prima repriză. După o ocazie a lui Bîrligea, Dumbrăvița a fost periculoasă prin Olaru și mai ales Simon.

În minutul 76, atacantul a tras puțin pe lângă poartă, după ce a scăpat singur pe culoar central. Peste cinci minute însă, CFR a înscris din nou, prin Malele, după a pasă de la Deac. De aici, a început un adevărat asalt al formației clujene, care a reușit să marcheze din nou. A urmat un hattrick a lui Daniel Bîrligea, care a înscris în minutele 87, 90 și 90+1.

CSC DUMBRĂVIȚA – CFR CLUJ 0-5

Ovidiu Hoban 50′, Cephas Malele 81′, Daniel Bîrligea 87′, 90′, 90+1′

CSC Dumbrăvița: Mikloș (Ciui 41′) – Amariei, Moțiu, Bain, Bura-Koț (Gîsă 71′) – Tismonar (L. Bodri 71′), Andr. Olaru, Ad. Ungureanu (Martinov 71′), Ghinescu (cpt.) – Dav. Popa (Pașcalău 71′), P. Simon
Rezerve neutilizate: – Grancea, D. Grigoriu, Curea, Blickling
Antrenor: Cosmin Stan

CFR Cluj: Bălgrădean – R. Bălan, Billong, Kolinger, Brucic (Gîdea 77′) – Cip. Deac (cpt.), Hoban, Bordeianu (Cvek 61′) – Hammershoy-Mistrati (Bîrligea 61′), Malele (Sg. Buș 84′), Jose Gomes (Roger 61′)
Rezerve neutilizate: Rz. Sava – Mbaye, Diakite, Lucaci
Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: CFR ”Dr. Constantin Rădulescu” (Cluj-Napoca – Cluj). Arbitru central: Robert Avram (Piteşti). Arbitri asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare). Arbitru de rezervă: Marius Omuţ (Satu Mare). Observator de arbitri: Octavian Șovre (Satu Mare). Delegat de joc: Antonie Burtea (Reşiţa).

CSC Dumbrăvița, 0 puncte, 0 șanse să se califice mai departe în Cupa României

CFR Cluj a ajuns la 4 puncte în Grupa C a Cupei României. În ultima rundă va juca la Farul Constanța. În Superligă, duminică, feroviarii vor evolua la Mioveni.

CSC Dumbrăvița are 0 puncte și tot atâtea șanse de a se califica mai departe. În ultimul act va evolua în deplasare la CSM Alexandria, iar duminică are meci duminică la Giurgiu, cu Dinamo, în Liga 2.

Clasament Grupa C:

1. CFR Cluj 2 1 1 0 6-1 4 puncte
2. Universitatea Cluj 2 1 1 0 5-1 4
3. Farul Constanţa 2 1 1 0 4-2 4
4. Rapid 2 1 0 1 4-3 3
5. CSM Alexandria 2 0 1 1 2-6 1
6. CSC Dumbrăviţa 2 0 0 2 1-9 0

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/momente-de-panica-la-cluj-portarul-robert-miklos-facut-groggy-la-meciul-cu-cfr-cluj-de-mistrati-jucatorii-dumbravitei-au-facut-semne-disperate-catre-medici-19253169

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/cupa-romaniei-faza-grupelor-csm-alexandria-universitatea-cluj-incepe-de-la-ora-1400-dumbravita-si-sc-otelul-au-meciuri-grele-19253108

 

Anda DELIU 10 Nov. 2022, 20:54 Cupa
Pe aceeași temă