INTERVIU | Simon Măzărache își dorește ca actualul sezon de Liga 2 să se joace până la ultimul meci: ”Cel mai frumos este când îţi câştigi locul de promovare meritat”

Silviu MIHAI 04 Apr. 2020, 16:56 Liga 2

Simon Măzărache (27 de ani) este unul dintre jucătorii cu experienţă de Liga 1 ai echipei CS Mioveni, un fotbalist care s-a alăturat galben-verzilor în februarie 2019. Mijlocaşul ofensiv originar din Schitu Goleşti, o comună a județului Argeș, este retras, în această perioadă în care competițiile sportive sunt suspendate din cauza pandemiei de coronavirus, cu familia, la Petroşani, acolo unde se pregăteşte zilnic de unul singur, menţinându-se în formă pentru când se va relua campionatul Liga 2. Măzărache este nerăbdător să se reia pregătirea în grup şi să obțină cu CS Mioveni promovarea în Liga 1, pe teren.

Cum te descurci în perioada asta?
Stau acasă şi îmi ocup timpul cu diverse lucruri. Mă antrenez, mai sunt pe unele jocuri… Lumea trebuie să stea în casă, ca să trecem cu bine peste aceste momente!

Cât crezi că va mai dura această situaţie, cu această pandemie şi cu aceste restricţii?
Nu ştiu! Sper să se termine repede pentru că avem de pierdut foarte mult. Şi mă refer nu numai noi, ca fotbalişti şi la fotbal, ci şi restul oamenilor.

Unde eşti izolat?
La Petroşani, sunt cu familia. Suntem bine, ne descurcăm.

Eşti în formă? Cum te pregăteşti?
Mai ies o dată la două zile să alerg. Nu e lume, cei de aici respectă cerinţele şi restricţiile autorităţilor. Dar e un peisaj suberb şi e ok! Mai fac şi alte exerciţii… O zi fac alergări, o zi celelalte exerciţii, streching.

Simon Măzărache în meciul Ripensia – CS Mioveni. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Măzărache: ”Suntem pe locul 2 şi suntem meritat pe acest loc”

Cum crezi că se va relua campionatul?
Sperăm să jucăm până la final, pentru că cel mai frumos este când îţi câştigi locul de promovare meritat. Aşa că ar fi frumos să se reia şi să se joace. Sub ce formă, vor stabili cei în măsură. Ştiu că sunt discuţii acum. Noi suntem pe locul 2 şi suntem meritat pe acest loc. Sperăm ca oricum se va relua şi se va juca sezonul în continuare, să promovăm!

Sunt speranţe să se reia mai repede antrenamentele?
Sper să se reia cât mai devreme. Într-o lună să reluăm pregătirea şi apoi campionatul. Îţi dai seama că durează mai întâi pregătirea, pentru că nu poţi să începi direct, pentru că o să fie dezorganizare în joc. Cine se pregăteşte mai bine perioada de dinaintea realuării meciurilor o să se descurce bine.

  • Simon Moise Măzărache a evoluat în cariera sa pentru Sporting Pitești, Dinamo II, ACS Berceni, Viitorul Axintele, Muscelul Câmpulung, CS U Craiova, Juventus București, CS U Craiova II, Concordia Chiajna și CS Mioveni. În Liga 1 a strâns meciuri pentru Craiova, Juventus și Concordia. În acest sezon de Liga 2 are 21 de jocuri disputate la CS Mioveni, 12 ca titular, și a înscris 4 goluri. După 24 de etape, echipa sa ocupă locul 2 în clasament, direct promovabil, la egalitate cu clasate pe poziția a 3-a, Turris Oltul Turnu Măgurele, care are un meci mai puțin disputat.
Silviu MIHAI 04 Apr. 2020, 16:56 Liga 2
Pe aceeași temă