INTERVIU | Grigore Turda vrea play-off / play-out în Liga 2 și Argeșul în Liga 1: ”Tradiția și suporterii ne obligă. Acum suntem mai aproape ca în sezonul trecut.” Cum își petrece timpul la Săpânța și ce credea la început despre noul coronavirus

Marius DUINEA 17 Apr. 2020, 11:43 Liga 2

Fundașul echipei Campionii FC Argeș, Grigore Turda (22 de ani), așteap­tă cu mare nerăbdare reluarea campiona­tului Ligii 2, după ieșirea din această stare de urgență declarată în România din cauza pandemiei COVID-19. Om de bază în angrenajul echipei pregătite de Ionuț Badea, cu evoluții care au dat siguranță axului central al defensivei grupării din Trivale, jucătorul originar din Sighetu Marmației este convins că alb-violeții au, în acest an, mari șanse la promovare, având în vedere poziția actuală din clasament a echipei, situată pe 4, la doar un punct de locul 2, care duce direct în Liga 1.

Cum se descurcă Grigore Turda în această perioadă de pandemie, de ce s-a bucurat la început când s-a decis să se meargă acasă și să se stea în casă, cum își ajută tatăl și în ce mod e răsfățat de mamă și de ce e de părere că actualul sezon suspendat după 24 de etape ar trebui să continue cu meciuri mai puține, deci cu sistemul play-off / play-out, spune jucătorul într-un interviu acordat site-ului argeșean Curierul zilei.

Grigore Turda: ”Am crezut că este vorba de o răceală mai puternică. Am crezut că stăm acasă o săptămână și apoi va trece”

Cum te descurci în această perioadă?
Destul de greu, pentru că noi, sportivii, suntem obișnuiți cu mișcarea și cu un anumit ritm de viață. Niciodată nu am avut o perioadă destul de lungă de pauză, ca acum. Trebuie să rămânem optimiști ca să depășim această perioadă grea care ne-a schimbat stilul de viață și lucrurile cotidiene pe care eram obișnuiți să le facem.

Unde ești izolat?
Sunt acasă, la Săpânța, în Maramureș. Stau cu familia și chiar pot spune că sunt norocos că nu stau la bloc, unde e un chin. Pot să alerg prin curte și pot să îmi fac programul de pregătire dat de staff.

Cât timp crezi că vor mai dura restricțiile impuse de autorități?
Eu sper să nu mai dureze mult și pe 16 mai, așa cum se preconizează, să ieșim din această stare de urgență. Îmi doresc să începem cât mai repede antrenamentele, pentru a putea încheia sezonul pe care l-am început.

Credeai vreodată că se va ajunge să nu mai putem ieși din casă decât cu hârtii?
Nu mă gândeam niciodată la așa ceva, dar când am văzut că s-a instituit stare de urgență, am început să conștientizez cât de gravă este situația. S-au luat asemenea măsuri pentru a se evita un posibil dezastru ca în alte țări.

La ce te-ai gândit când ai auzit pentru prima dată de coronavirus?
Ca toată lumea, am crezut că este vorba de o răceală mai puternică. Am crezut că stăm acasă o săptămână și apoi va trece. Chiar m-am gândit că pot sta și eu acasă două-trei zile acasă alături de familie, pentru că ajung destul de rar în Maramureș. Dar nu a fost deloc așa și vom sta în casă două luni.

Cu ce îți ocupi timpul liber?
În afară de antrenamente, îl mai ajut pe tatăl meu la treburile de prin curte. Mă mai uit la seriale. Filmul preferat este ”La casa de papel”. La bucătărie nu prea mă bag, pentru că mama mă răsfață cu multe bunătăți.

”Suntem mai aproape ca în sezonul trecut de Liga 1. Tradiția și suporterii pe care îi avem ne obligă să ajungem în Liga 1”

Cum vezi tu reluarea campionatului? Care crezi că ar fi varianta ideală?
Cred că cea mai bună variantă ar fi cea cu play-off și cu play-out. Un play-off cu opt echipe va oferi meciuri foarte echilibrate și aprig disputate, pentru că multe echipe au șanse la primele trei locuri. Din punctul meu de vedere, acest sezon ar trebui să continue cu meciuri mai puține. Cu o vacanță scurtă și campionatul viitor ar putea începe la timp.

Obiectivul rămâne tot promovarea?
Obiectivul meu personal și al grupului rămâne tot promovarea. Acum suntem mai aproape ca în sezonul trecut de Liga 1. Avem o echipă echilibrată pe fiecare compartiment. Cei care am jucat anul trecut am acumulat mai multă experiență, iar nou-veniții au jucat la un nivel superior. Cred că acum ar fi cel mai bun moment să promovăm.

Ce ar însemna pentru tine să joci în Liga 1?
Un vis devenit realitate. M-am atașat foarte mult de acest club și de oamenii de aici după experiența neplăcută pe care am avut-o în vară la Sepsi Sfântu Gheorghe. Orașul merită să aibă echipă în prima ligă. Tradiția și suporterii pe care îi avem ne obligă să ajungem în Liga 1.

Faza in meciul de fotbal dintre FC Arges si Petrolul Ploiesti, din cadrul Ligii a-2-a Casa Pariurilor, disputat pe Stadionul Nicolae Dobrin din Pitesti, duminica 17 noiembrie 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
  • Grigore Ioan Turda a evoluat în acest sezon de Liga 2 în 14 meciuri pentru Campionii FC Argeș, în toate fiind integralist și înscriind un gol, cel al victoriei cu CSM Reșița, scor 3-2. În vara trecută, fundașul ajunsese în Liga 1, la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, unde n-a apucat să joace vreun meci și s-a întors la echipa din Pitești pentru care, în sezonul trecut, jucase în 32 de meciuri, toate ca titular. În cariera sa a mai evoluat pentru Foresta Suceava și Pandurii Târgu Jiu, pentru ambele având apariții în Liga 2.
Marius DUINEA 17 Apr. 2020, 11:43 Liga 2
Pe aceeași temă