Înțelegere secretă între Dorin Șerdean și Red&White. Ce se întâmplă cu majorarea de capital social, despre care Eugen Voicu a spus că reprezintă soluția investițiilor la Dinamo. ”Principiul rămâne neschimbat” | EXCLUSIV

Cătălin MUREȘANU 08 Mar. 2023, 11:26 Liga 2
Înțelegere secretă între Dorin Șerdean și Red&White. Ce se întâmplă cu majorarea de capital social, despre care Eugen Voicu a spus că reprezintă soluția investițiilor la Dinamo. ”Principiul rămâne neschimbat” | EXCLUSIV

Eugen Voicu, unul dintre șefii Red&White, a declarat că investiția noilor acționari  în SC Dinamo 1948 SA va fi făcută prin majorare de capital social, nu prin împrumuturi, așa cum se întâmpla până acum.

În acest moment, varianta pare pusă în așteptare din două motive, o înțelegere secretă între Dorin Șerdean și Red&White și capitalul social uriaș al societății, 41.000.000 lei.

Înțelegere secretă între Șerdean și Red&White. Capitalul social, soluția investițiilor la Dinamo, mai așteaptă implementarea

Noul acționar majoritar al SC Dinamo 1948 SA, societatea Red&White 2022 Management, încearcă să schimbe ”obiceiurile” în tabăra ”câinilor roșii”.

Cel puțin așa a transmis triumviratul ”Nicolescu- Voicu-Iacob” în cadrul conferinței de prezentare care a avut loc luni, la stadionul Arcul de Triumf. Chiar dacă nu au vrut să discute pe marginea eventualelor sume investite, Eugen Voicu a transmis modalitatea prin care Red&White o să participe la sprijinirea clubului din punct de vedere financiar.

Dacă până acum, în mare parte, împrumuturile acționarilor constituiau baza ”investiției”, pe viitor se pare că lucrurile se vor schimba.

”Majorare de capital social este soluția pe care o vom aplica și chiar dacă, inițial, pot fi niște împrumuturi, ele sunt împrumuturi convertibile în acțiuni”, a răspuns Eugen Voicu, în momentul în care i-a fost adresată întrebarea de către reporterul ProSport.

Capitalului social SC Dinamo 1948 SA a fost umflat, în ani, de vechii acționari

ProSport a aflat un detaliu foarte interesant legat de acest subiect. În acest moment, așa cum transmite și șeful Certinvest, varianta majorării de capital pare mai greu de pus în practică.

Care sunt motivele? O înțelegere pe care Dorin Șerdean și Red&White au făcut-o în momentul în care noii acționari au preluat pachetul majoritar deținut de Lotus.

Astfel, Nicolescu, Voicu și fostul președinte de la Dinamo au hotărât că, până în momentul în care cumpărătorul nu va achita întreaga sumă convenită vânzătorului, 500.000 euro, Red&White să nu poată face majorare de capital social. Conform informațiilor ProSport, suma pentru care noii investitori au preluat clubul va fi achitată în mai multe rate, în următorii trei ani, fără a fi stipulată de performanța sportivă.

În plus, în acest moment, capitalul social al SC Dinamo 1948 SA este imens, 41.000.000 lei, mult prea mare pentru a permite o nouă astfel de mișcare.

Andrei Nicolescu a debutat la Dinamo cu un împrumut. ”Principiul rămâne neschimbat indiferent de timpul de implementare”

Andrei Nicolescu, acționarul majortar din cadrul Red&White, a creditat deja SC Dinamo 1948 SA cu 100.000 euro. Este vorba de două tranșe virate în luna august a anului trecut, 415.000 lei și 15.000 euro, prin care fostul vicepreședinte de la Academia Rapid, actualul Rapid din prima ligă, a susținut activitatea societății, într-un moment în care negocierile dintre Dorin Șerdean și Grupul One, mediate de familia Iacob, erau în plină desfășurare.

Pentru ProSport, Andrei Nicolescu a întărit declarația lui Eugen Voicu, colegul său în Red&White cu o participare de 40 la sută. În același timp, șeful Certinvest este și președintele Consiliului de Administrație în societatea care deține 80,7758 la sută din SC Dinamo 1948 SA.

”Principiul nostru îl reprezintă transformarea tuturor sumelor în aport de capital social. Principiul rămâne neschimbat indiferent de timpul de implementare, ținând cont că ne aflăm într-o procedură complexă din punct de vedere juridic, în insolvență. Și Asociația Peluza Cătălin Hîldan împărtășește acest principiu și există chiar și o înțelegere în acest sens în care urmărim să avem același drum”
Andrei Nicolescu

Contactat telefonic, Dorin Șerdean a refuzat să comenteze pe marginea subiectului, administratorul Lotus, firmă care și-a păstrat un procent de 0,1183 la sută în cadrul SC Dinamo 1948 SA a invocat clauza de confidențialitate: ”Am spus și repet, există o clauză de confidențilitate semnată și nu o să comentez absolut nimic în legătură cu înțelegerea pe care am semnat-o cu Red&White.”

Schema RTZ a fost blocată de judecătorul sindic

În noul Plan de reorganizare propus de RTZ și respins de judecătorul sindic, pe care administratorul judiciar a formulat apel, capitalul social urma să fie diminuat prin reducerea valorii acțiunilor, de la 100 lei, la 0,22 lei, limita admisă de lege.

Capitalul social ar fi fost scăzut la 90.200 lei, apoi mărit prin conversia creanței APCH în acțiuni, mișcări care ar fi dus la schimbarea acționariatului, cu fanii având majoritatea, peste 99 la sută, în timp ce Lotus ar fi rămas cu sub 1 la sută. Acest demers al RTZ a produs contestațiile formulate de Dorin Șerdean și Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo (Dinamo – Badea).

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-2/prima-reactie-a-ddb-dupa-ce-dinamo-a-fost-preluata-de-redwhite-fanii-actionari-au-anuntat-ce-rol-vor-avea-de-acum-inainte-19608750

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-2/vlad-iacob-a-anuntat-ce-se-intampla-cu-dinamo-daca-nu-prinde-play-off-ul-e-un-scenariu-pe-care-nu-ni-l-dorim-19608610

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-cu-casa-inchisa-la-partida-cu-poli-timisoara-19262550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-venit-nota-de-plata-pentru-episodul-chilotii-valentin-lazar-suspendat-si-amendat-dupa-gestul-impotriva-antrenorului-ovidiu-burca-vlad-iacob-e-nemultumit-19262505

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dezvoltarea-sanatoasa-dorita-pentru-dinamo-de-noii-actionari-andrei-nicolescu-despre-fotbalisti-de-o-anumita-factura-ridicarea-interdictiei-la-transferuri-si-ce-presupune-progresu-19262472

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-dinamo-si-a-prezentat-noii-actionari-majoritari-eugen-voicu-vrem-sa-gestionam-acest-club-impreuna-cu-un-grup-de-antreprenori-19262430

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primul-contact-intre-sefii-redwhite-si-rtz-razvan-zavaleanu-claudiu-balog-andrei-nicolescu-si-eugen-voicu-s-au-vazut-fata-in-fata-noii-actionari-vireaza-un-salariu-catre-jucatori-exclusiv-19261764

Cătălin MUREȘANU 08 Mar. 2023, 11:26 Liga 2
Pe aceeași temă