Primul contact între șefii Red&White și RTZ! Răzvan Zăvăleanu, Claudiu Balog, Andrei Nicolescu și Eugen Voicu s-au văzut față în față. Noii acționari virează un salariu către jucători | EXCLUSIV

Cătălin MUREȘANU 01 Mar. 2023, 21:34 Liga 2
Primul contact între șefii Red&White și RTZ! Răzvan Zăvăleanu, Claudiu Balog, Andrei Nicolescu și Eugen Voicu s-au văzut față în față. Noii acționari virează un salariu către jucători | EXCLUSIV

Răzvan Zăvăleanu și Claudiu Balog, șeful RTZ și practicianul în insolvență cu drept de semnătură la Dinamo, au avut o primă întâlnire, marți, cu Andrei Nicolescu și Eugen Voicu, administratorii Red&White 2022 Management.

O eventuală strategie comună urmează să fie anunțată, zilele viitoare, într-o conferință de presă la care ar urma să participe și reprezentanți ai Asociației ”Peluza Cătălin-Hîldan Dinamo”.

ProSport a anunțat, vineri, toate detaliile mișcării de impact care a avut loc la Dinamo. După negocieri aprinse cu Dorin Șerdean, firma Red & White 2022 Management a preluat pachetul majoritar de la Lotus Perfect Products SRL (72,8 la sută din SC Dinamo 1948 SA). În plus, societatea deținută de omul de afaceri Eugen Voicu (40 la sută) și avocatul Andrei Nicolescu (60 la sută) s-a înțeles și cu acționarul Asociația ”Peluza Cătălin-Hîldan Dinamo”, astfel că APCH a cedat, la rândul ei, către Red&White, un procent de 8 la sută din cota socială de 20,06 la sută.

Întâlnire de taină RTZ – Red&White. Ce urmează. Strategie comună sau căi diferite cu planul de reorganizare?

ProSport continuă dezvăluirile legate de această tranzacție care a revigorat speranțele suporterilor dinamoviști și a aflat că, marți, a avut loc o primă întâlnire, față în față, între Răzvan Zăvăleanu și Claudiu Balog (practicianul în insolvență cu drept de semnătură la Dinamo) și cei doi șefi de la Red&White.

Părțile au discutat, în primul rând, problema juridică. Dacă noii acționari majoritari își doresc construcția unui nou plan de reorganizare, care să fie votat cât mai rapid în Adunarea Generală a Creditorilor, apoi să fie propus aprobării judecătorului sindic, administratorul judiciar are la purtător, formulat deja, apelul pentru „Planul de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare”. Cel respins, în decembrie, de instanță.

Conferința care poate liniști apele la Dinamo. Complicațiile din instanță pot deschide noi fronturi în tabăra ”câinilor”

Iar aici se deschide un subiect foarte interesant. În cazul în care RTZ nu renunță la apelul formulat, iar Curtea, pe 25 Aprilie, când a fost fixat termenul, aprobă întâmpinarea semnată de Claudiu Balog și Alexandru Zaharescu, cei doi practicieni RTZ cu drept de semnătură în reorganizarea judiciară a SC Dinamo 1948 SA, planul care conține și convertirea creanței APCH în acțiuni poate schimba total realitatea societății.

Pachetul Lotus, între timp vândut către Red&White, va fi dizolvat până la un procent infim, aproximativ 2 la sută, ținând cont că Red&White a preluat și cei 8 la sută de la APCH.

În sens invers, Red&White poate cere judecătorului sindic, într-un proces destul de greoi, schimbarea administratorului judiciar.

Vin ”banii la băieți”

Însă să revenim la discuția dintre RTZ și Red&White, care, în cazul unor concluzii, urmează să se finalizeze printr-o conferință de presă comună la care să participe Red&White, RTZ și APCH. Până la această oră, informațiile sunt că părțile au identificat puncte comune ale discuției, însă nu au și lămuriri.

Când urmează să aibă loc conferința de presă? ”Zilele următoare”, după ce schimbările din cadrul SC Dinamo 1948 SA vor fi trecute și în Registrul Comerțului și toate părțile vor avea aceeași strategie.

Până atunci, conform informațiilor noastre, mai curge o veste bună pentru fanii lui Dinamo. Red&White urmează să vireze un salariu restant către jucători și staff, precum și suma în contul procentului de acțiuni, 8 la sută, conform înțelegerii cu APCH. Este vorba de puțin peste 50.000 euro.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinu-gheorghe-spune-care-trebuie-sa-fie-adevaratul-obiectiv-la-dinamo-in-acest-sezon-altceva-este-foarte-important-nu-e-un-capat-de-tara-daca-nu-promoveaza-razvan-zavaleanu-l-a-ap-19261735

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dusan-uhrin-despre-situatia-pe-care-o-are-cu-dinamo-club-caruia-i-a-cerut-falimentul-totul-depinde-de-avocatul-meu-razvan-zavaleanu-raspuns-pentru-antrenorul-ceh-video-19261722

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-de-parere-ca-dinamo-va-fi-din-ce-in-ce-mai-bine-19261705

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-andrei-nicolescu-vorbeste-in-premiera-dupa-preluarea-lui-dinamo-vom-coopta-si-alti-antreprenori-nu-ne-imaginam-ca-vor-aparea-persoane-exotice-care-sa-reverse-rauri-de-bani-19261551

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sondajul-ddb-din-toiul-noptii-care-anunta-posibila-vanzare-a-lui-dinamo-foto-cu-cei-care-poarta-negocieri-secrete-cu-dorin-serdean-azi-pare-a-fi-ziua-decisiva-exclusiv-19261006

Cătălin MUREȘANU 01 Mar. 2023, 21:34 Liga 2
Pe aceeași temă