Întăriri pentru play-off! Știința Miroslava a semnat cu doi foști jucători de la Poli Iași, care au evoluat în trecut și în prima ligă

Narcis POHOAȚĂ 24 Feb. 2023, 13:02 Liga 2
Întăriri pentru play-off! Știința Miroslava a semnat cu doi foști jucători de la Poli Iași, care au evoluat în trecut și în prima ligă

Știința Miroslava, clasată pe locul 5 în Seria 1 a Ligii 3, a achiziționat în această iarnă mai mulți tineri, dar s-a întărit și cu doi jucători cu ștate vechi în ligile inferioare, cu meciuri chiar și în prima ligă. Pe lângă Dragoș Ungurenașu, Darius Deac (ambii de la Rapid Brodoc), Ionuț Grigoriu (Poli Iași) sau Mattias Bogleș (LPS Iași), echipa ieșeană i-a adus și pe Vlad Danale și Robert Asăvoaei, doi foști jucători ai Politehnicii Iași.

Vlad Danale și Robert Asăvoaei au semnat cu Știința Miroslava

Mijlocașii ofensivi Vlad Danale (25 de ani) și Robert Asăvoaei (24 de ani) au semnat cu Știința Miroslava până la finalul acestui sezon, iar oficialii grupării din județul Iași speră ca noile achiziții să aducă un plus în lupta pentru play-off.

Dacă Asăvoaei a mai evoluat la Știința, Vlad Danale este în premieră la echipa pregătită de Tibor Selymes. În vârstă de 25 de ani, Danale a făcut junioratul la Politehnica Iași, iar până acum a mai evoluat la echipele Sportul Snagov, Aerostar Bacău, Hușana Huși și Dante Botoșani.

Danale a debutat în prima ligă cu Politehnica Iași, în 2017, sub comanda lui Eugen Neagoe, într-un meci cu U Craiova și a reușit chiar să înscrie pe prima scenă, tot împotriva Craiovei, un an mai târziu.

De cealaltă parte, Robert Asăvoaei a făcut și el junioratul la Politehnica Iași, după ce a fost format la Clubul Noua Generație, iar ulterior la LPS Iași. A mai jucat la Miroslava, în sezoanele 2017-2018 și 2020-2021, dar și la formațiile SCM Gloria Buzău, Ozana Târgu Neamț și Dante Botoșani.

Ca și Danale, Asăvoaei a fost debutat în Liga 1 tot de Eugen Neagoe, la Poli Iași, în finalul sezonului 2016-2017. Acesta fusese remarcat de ”Geană” la juniorii Iașiului, unde marcase doar în retur 20 de goluri.

”Scorpionul” de la Miroslava

Robert Asăvoaei avea să devină celebru printr-un gol marcat pe 18 noiembrie 2020, pentru Știința Miroslava, într-un meci disputat împotriva lui CSM Pașcani. Mijlocașul ofensiv ieșean a înscris cu un procedeu numit ”scorpion”, iar reușita sa de atunci a ajuns în mai multe publicații din întreaga lume, fiind propus chiar și pentru titlul de cel mai frumos gol al anului.

Știința, locul 5 în Seria 1, la două lungimi de play-off

După 15 etape derulate din acest sezon, Știința Miroslava ocupă locul 5 în Seria 1 a Ligii 3, cu 22 de puncte, fiind la două lungimi de locul 4, care asigură prezența în play-off, ocupat de Ceahlăul Piatra Neamț. Asta, în condițiile în care Dante Botoșani a primit o penalizare de 8 puncte în pauza de iarnă și de pe locul 4 a ajuns pe 6, cu 18 puncte.

În ultimele trei meciuri din sezonul regular, Știința mai are de jucat acasă cu Dante Botoșani, în deplasare cu liderul Foresta Suceava și din nou acasă cu Viitorul Darabani. Interesant este faptul că Știința a administrat liderului Foresta Suceava singurul eșec din acest sezon, impunându-se cu 2-1, la Uricani, în etapa a 8-a.

Până la sfârșitul sezonului, echipa pregătită de Tibor Selymes va mai juca trei meciuri amicale. Două dintre acestea sunt deja stabilite, cu Ceahlăul Piatra Neamț (25 februarie) și CSM Bacău (4 martie), iar la mijlocul săptămânii viitoare ieșenii ar putea juca cu o echipă de Liga a 4-a.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/tibor-selymes-a-avut-23-jucatori-la-primul-antrenament-al-anului-la-stiinta-miroslava-noutatile-vin-de-la-poli-iasi-si-lps-iasi-19258594

https://liga2.prosport.ro/liga-3/interviu-tibor-selymes-socat-de-declinul-clubului-dinamo-un-asemenea-brand-nu-avea-voie-niciodata-sa-ajunga-aici-fostul-international-despre-sansele-echipei-pe-care-o-antreneaz-19255315

https://liga2.prosport.ro/liga-3/franck-tchassem-a-ratat-transferul-la-poli-iasi-dupa-ce-nu-l-a-convins-pe-leo-grozavu-dar-nu-continua-nici-cu-stiinta-miroslava-africanul-merge-la-alta-echipa-din-liga-3-19257721

Narcis POHOAȚĂ 24 Feb. 2023, 13:02 Liga 2
Pe aceeași temă