Știința Miroslava s-a întărit serios și visează din nou la Liga 2. Tibor Selymes: ”Nu avem un buget foarte mare, dar este stabilitate”

Narcis POHOAȚĂ 10 Aug. 2023, 11:32 Liga 3
Știința Miroslava s-a întărit serios și visează din nou la Liga 2. Tibor Selymes: ”Nu avem un buget foarte mare, dar este stabilitate”

După un loc 5 ocupat în sezonul trecut al Ligii 3, atât la sfârșitul sezonului regular, cât și la final de sezon, prin câștigarea play-out-ului, Știința Miroslava speră ca în viitoarea stagiune a Ligii 3 să urce cel puțin o poziție. Asta ar însemna accederea în play-off și implicit lupta pentru promovare în Liga 2, campionat unde a jucat în premieră în sezonul 2017-2018.

Știința Miroslava se gândește din nou la Liga 2

În campionatul trecut al Ligii 3, Știința Miroslava a fost prima sub linia play-off-ului la final de sezon regular, iar în play-out a câștigat grupa cu un avans de șapte puncte față de ocupanta locului secund, Șomuz Fălticeni.

În noul sezon, formația din comuna ieșeană Miroslava are ca prim obiectiv calificarea în play-off-ul Seriei 1, pentru ca apoi să fie atacată promovarea în Liga 2.

Antrenorul Tibor Selymes a explicat că odată atins primul obiectiv, calificarea în play-off, ieșenii se pot gândi și mai departe, implicit la promovare.

”Noi încercăm să ajungem cel puțin în play-off. Acesta ar fi primul nostru obiectiv, să ajungem în play-off, iar de acolo mai departe vedem, ne putem gândi și la lupta pentru promovare. Dar Liga 3 nu e un campionat ușor. Sunt echipe bune, cu bugete mari, care investesc mulți bani și nu o să fie ușor. Dar noi avem o bază foarte frumoasă, cu trei terenuri de antrenament, avem sală și, cel mai important, stabilitate financiară. Nu avem un buget foarte mare, dar este stabilitate. Ceea ce s-a promis s-a dat la zi, la oră chiar. De aici pornim și trebuie să construim o echipă puternică”, a declarat Tibor Selymes.

Victorii în amicale, eșec în Cupa României

Știința a disputat în această vară patru meciuri, trei amicale și unul oficial, contând pentru Turul 1 al Cupei României.

În Cupă, elevii lui Tibor Selymes au cedat cu 1-2 în deplasare cu Șomuz Fălticeni, după ce a jucat în repriza a doua în inferioritate numerică, Abraham Ayamantey fiind eliminat în minutul 43.

În amicale, în schimb, Miroslava a obținut victorii pe linie: 2-0 cu Rapid Brodoc (Liga 3 – goluri Danale și Abraham), 9-2 cu Tonmir Iași (Liga a 4-a – goluri Nemțanu 2, Corobuță 2, Abraham 2, Danale, Niamțu și Taciuc) și 2-1 cu Politehnica Iași (SuperLigă – goluri Danale și Abraham).

Până la startul campionatului, ieșenii mai au perfectate două amicale cu echipe de Liga 3. Sâmbătă, 12 august, Știința va juca la Uricani, cu CSM Vaslui, iar sâmbăta viitoare, pe 19 august, se va deplasa la Suceava, pentru un meci test cu Foresta.

Antrenorul a anunțat că își mai dorește încă două amicale cu echipe de Liga a 4-a din Iași, la mijlocul următoarelor două săptămâni. ”Am făcut până acum partea fizică, ușor-ușor trebuie să trecem pe partea tehnico-tactică. Fizic suntem bine, chiar am rezistat bine cu Poli Iași, o echipă de SuperLigă. Suntem pe un drum bun, eu sunt mulțumit de nivelul la care am ajuns”, a punctat Selymes.

Vlad Danale a marcat în toate meciurile

Venit în iarna acestui an la Știința, Vlad Danale s-a integrat foarte bine la echipa pregătită de Tibor Selymes, iar oficialii clubului i-au oferit un contract pe două sezoane, până în 2025.

Faptul că Danale a devenit om de bază la Știința o arată și pofta de gol arătată până acum de mijlocașul în vârstă de 24 de ani, care a marcat în toate cele patru meciuri jucate. Danale a punctat atât în Cupă, contra Șomuzului, cât și în cele trei amicale, cu Brodoc, Tonmir și Poli Iași.

Alte mutări importante reușite de Știința sunt revenirile lui Cosmin Andrei Nemțanu (atacant) și Alexandru Taciuc (mijlocaș), precum și achizițiile lui Cristian Sîrghi (portar moldovean), Alexandru Gău (mijlocaș) și Robert Niamțu (atacant), ultimii doi venind de la Poli Iași. De asemenea, stoperul Alexandru Ungurenașu, de la Poli Iași, și-a prelungit împrumutul pe încă un sezon cu Știința.

Tibor Selymes mai așteaptă încă jucători la Uricani, dorindu-și un stoper și un atacant.

Miroslava și-a aflat miercuri adversarii din serie în noul ediție a Ligii 3. A fost pusă în aceeași grupă cu FC Bacău, fosta Dinamo Bacău din Seria 2, care se anunță, de departe, principala favorită la promovare.

Foto: Știința Miroslava

https://liga2.prosport.ro/liga-3/componenta-seriilor-de-liga-3-pentru-sezonul-2023-2024-tragerea-la-sorti-a-programului-va-fi-efectuata-in-curand-19279632

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-2-al-cupei-romaniei-29-de-meciuri-au-loc-acum-19279644

https://liga2.prosport.ro/liga-3/costel-enache-explica-de-ce-ales-sa-antreneze-in-liga-3-19279202

Narcis POHOAȚĂ 10 Aug. 2023, 11:32 Liga 3
Pe aceeași temă