Amicalul Poli Iași – Știința Miroslava, întrerupt de un cod roșu de viscol, după o oră de joc. Înaintea seniorilor, pe același teren, juniorii Politehnicii au fost eliminați la lovituri de departajare de Farul, în Cupa de Tineret

Narcis POHOAȚĂ 06 Apr. 2023, 09:08 Liga 2
Amicalul Poli Iași - Știința Miroslava, întrerupt de un cod roșu de viscol, după o oră de joc. Înaintea seniorilor, pe același teren, juniorii Politehnicii au fost eliminați la lovituri de departajare de Farul, în Cupa de Tineret

În ciuda viscolului puternic care s-a abătut peste Iași, miercuri a fost agitație mare pe terenul sintetic din Complexul ”Emil Alexandrescu” din Copou.

Curățat de zăpadă în cursul dimineții, terenul a fost gazda a două meciuri. Primul, cel oficial, contând pentru semifinalele grupelor Cupei de Tineret, s-a disputat cu o oră întârziere, însă amicalul dintre Poli Iași și Știința Miroslava a fost întrerupt de viscol, după o oră de joc.

Tineretul Politehnicii Iași a pierdut la lovituri de departajare în fața Farului

La primele ore ale dimineții, mai mulți lucrători de la Salubris au intrat cu utilajele pe teren, pentru a-l curăța de zăpada căzută din abundență în cursul nopții. Astfel, chiar și cu o oră întârziere, tineretul Politehnicii Iași și al Farului Constanța au putut disputa în condiții optime meciul din semifinalele grupelor Cupei de Tineret.

Partida s-a încheiat 1-1 (1-0) după 90 de minute, iar Farul s-a impus la lovituri de departajare cu 5-3, calificându-se în semifinale.

În acest meci au jucat și patru jucători care se pregătesc cu echipa de seniori a clubului din Copou: Ștefanovici, Ciaun, Hrib și Fărcaș. Primii doi au marcat la loviturile de departajare, în timp ce Fărcaș a fost eliminat pentru două cartonașe galbene, în minutul 82, la scorul de 1-1.

Amicalul Poli Iași – Știința Miroslava, întrerupt în minutul 68. A fost cod roșu de viscol!

Încurajați de faptul că juniorii au dus la bun sfârșit meciul cu Farul, seniorii Politehnicii Iași au ieșit și ei pe teren, în jurul orei 17:00, pentru un amical cu echipa din Liga 3 Știința Miroslava, participantă doar în play-out-ul Seriei 1.

Nu s-a jucat, însă, decât ceva mai mult de o oră. Spre seară, viscolul s-a întețit la Iași, vizibilitatea a devenit tot mai redusă, iar autoritățile au emis chiar cod roșu de viscol și ninsori. În aceste condiții, antrenorii celor două echipe au decis să întrerupă meciul în minutul 68.

Poli conducea cu 5-2 în amicalul cu Știința Miroslava

În momentul întreruperii partidei, Poli Iași conducea cu scorul de 5-2 (2-1), prin golurile marcate de Francisc Cristea (minutele 12 și 23), Bogdan Istratie (49) și Antonio Dumitru (61, 64), respectiv Vlad Danale (29, din penalty) și Rareș Nazare (50).

Antrenorul Leo Grozavu a trimis pe teren următorii jucători: Brînză (Ailenei 46) – Martac, Lică, Tincu, Finica – Telcean (Gău 46), Fr. Cristea, Mogoș – Ant. Dumitru, Harrison (Istratie 46), Rob. Ion.

Ștefanovici, Ciaun, Hrib și Fărcaș au evoluat la juniori, iar restul jucătorilor au efectuat un antrenament în sală, dimineață.

De cealaltă parte, antrenorul Științei Miroslava, Tibor Selymes, a început meciul în formula: Ciofu – Iurașcu, Mihăeș, Durell, Bordeianu – Bogles, Alima – Ntamack, Corobuță, Danale – Deac, iar după pauză au mai intrat Nazare, Costin, Saizu, Ungurenașu, Lupu, V. Petrișor, Sonea și Grigoriu.

  • Acum, Poli Iași, locul 1 în play-off-ul Ligii 2, cu 44 de puncte, se pregătește pentru meciul din etapa 3 cu Steaua (locul 2, 43 puncte), programat în Ghencea, marți, 11 aprilie, de la ora 19:00.
  • În schimb, Știința Miroslava (locul 2, 29 puncte) va evolua acasă duminică!, de la ora 15:00, cu Șomuz Fălticeni (locul 1, 30 puncte), în etapa a 2-a din play-out-ul Seriei 1 A Ligii 3.

Foto și video: Politehnica Iași 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iarna-s-a-mutat-la-mijlocul-primaverii-nametii-fac-probleme-la-iasi-brasov-si-miercurea-ciuc-municipii-cu-echipe-in-liga-2-19265589

https://liga2.prosport.ro/program-tv/programul-celor-doua-etape-din-liga-2-din-preajma-pastelui-jocurile-din-play-off-sunt-intinse-pe-mai-multe-zile-in-play-out-runda-a-4-a-are-loc-vineri-nu-sambata-19265570

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-lui-gabriel-vasvari-tot-pe-gazon-mijlocasul-echipei-poli-iasi-a-inceput-scoala-de-antrenori-dar-nu-se-gandeste-inca-la-retragere-vreau-sa-am-un-punct-de-plecare-cand-ma-voi-lasa-19265531

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nemultumirile-lui-shayon-harrison-care-l-au-facut-pe-leo-grozavu-sa-l-lase-pe-al-treilea-golgheter-al-politehnicii-iasi-in-afara-lotului-la-meciul-cu-gloria-buzau-19265435

Narcis POHOAȚĂ 06 Apr. 2023, 09:08 Liga 2
Pe aceeași temă