Tibor Selymes a avut 23 jucători la primul antrenament al anului la Știința Miroslava. Noutățile vin de la Poli Iași și LPS Iași

Narcis POHOAȚĂ 24 Jan. 2023, 11:40 Liga 3

După o vacanță lungă, de o lună și jumătate, echipa din Liga 3 Știința Miroslava a reluat, luni, 23 ianuarie, pregătirile pentru partea a doua a sezonului, la baza sportivă de la Uricani.

Antrenorul Tibor Selymes a avut la primul antrenament al anului un lot de 23 de jucători, cinci dintre aceștia venind de la Politehnica Iași și Liceul cu Program Sportiv Iași.

Cinci jucători noi la reunirea Științei Miroslava

Pe lângă 18 jucători cu care Știința a abordat prima parte a campionatului, la reunire s-au prezentat și cinci tineri de la LPS și Poli Iași.

Fundașul Dragoș Ungurenașu și mijlocașul Darius Deac aparțin de Politehnica Iași, dar au jucat sub formă de împrumut anul trecut la Rapid Brodoc, în aceeași serie a Ligii 3, iar ceilalți trei jucători noi sunt juniorii Mario Baban (mijlocaș născut 2003, Poli Iași), Ionuț Grigoriu (atacant, 2004, Poli Iași) și Mattias Bogleș (mijlocaș, 2006, LPS Iași).

Față de anul trecut, au plecat de la Miroslava jucătorii Giani Unghianu (la CSM Bacău), Franck Tchassem (la Viitorul Dăești), Alexandru Azoiței (Rapid Brodoc), Cezar Verdeș și Irinel Popescu (destinații necunoscute).

Potrivit oficialilor Științei, în următoarea perioadă sunt așteptați în probe mai mulți jucători, pentru a fi testați de către antrenorul Tibor Selymes.

De asemenea, ieșenii îl așteaptă la Uricani și pe Octavian Cracea, de la Vaslui, mijlocaș la care Poli Iași tocmai a renunțat.

Cantonament la Vatra Dornei pentru echipa lui Tibor Selymes

Echipa antrenată de fostul internațional Tibor Selymes va continua pregătirile la Uricani, iar în perioada 12-19 februarie va efectua un cantonament la Vatra Dornei.

Moldovenii au perfectat până acum și patru meciuri amicale: acasă cu Șomuz Fălticeni (4 februarie), acasă cu Aerostar Bacău (11 februarie), în deplasare cu Ceahlăul Piatra Neamț (25 februarie) și acasă cu CSM Bacău (4 martie).

Știința Miroslava e în afara locurilor de calificare în play-off

După 15 etape, Știința Miroslava ocupă locul 6 în Seria 1 a Ligii 3, cu 22 de puncte, fiind la două lungimi de noul loc 4, care asigură prezența în play-off, ocupat de Ceahlăul. Până săptămâna trecută această poziție era ocupată de Dante Botoșani, însă aceasta a fost penalizată cu 4 puncte, astfel că a căzut pe locul 5, acum având 22 de puncte.

Știința mai are de jucat trei meciuri din sezonul regulat, cu Dante Botoșani (acasă), Foresta Suceava (deplasare) și Viitorul Darabani (acasă).

Lotul prezent la reunirea Științei Miroslava:

portari: Ștefan Daniliuc, Cristian Acatrinei;
fundași: David Petrișor, Rareș Nazare, Vasilică Mihăeș, Cosmin Saizu, Iulian Iurașcu, Victor Petrișor, Dragoș Ungurenașu (Rapid Brodoc);
mijlocași: Gabriel Bordeianu, Jose Ntamack, Lorenzo Lupu, Petru Corobuță, Eric Alima, Alexandru Leonard, Robert Sonea, Cosmin Bârlădeanu, Mario Baban (Poli Iași), Mattias Bogleș (LPS Iași), Darius Deac (Rapid Brodoc);
atacanți: Daniel Cazacu, Răzvan Costin, Ionuț Grigoriu (Poli Iași).

Au lipsit motivat de la reunire portarul Denis Ciofu, care va ajunge marți, fundașul Bilendo Durell (învoit până vineri) și atacantul Abraham Ayemantey.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-un-jucator-plecat-de-la-unirea-constanta-si-a-gasit-echipa-stefan-cana-a-ajuns-sub-comanda-lui-dorin-goian-la-foresta-suceava-19258549

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-o-echipa-din-liga-3-a-fost-depunctata-era-in-top-4-in-seria-sa-iar-acum-are-emotii-sa-prinda-play-off-ul-in-aceasta-pauza-de-iarna-patronul-a-vrut-sa-si-pacaleasca-jucatorii-ca-desfiinteaza-c-19258508

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-ingroasa-lista-jucatorilor-de-care-se-desparte-leo-grozavu-mai-asteapta-un-portar-un-mijlocas-si-un-atacant-19258179

https://liga2.prosport.ro/liga-3/franck-tchassem-a-ratat-transferul-la-poli-iasi-dupa-ce-nu-l-a-convins-pe-leo-grozavu-dar-nu-continua-nici-cu-stiinta-miroslava-africanul-merge-la-alta-echipa-din-liga-3-19257721

Narcis POHOAȚĂ 24 Jan. 2023, 11:40 Liga 3
Pe aceeași temă