Incertitudinea de la Oțelul a dus la a doua amânare a reunirii. Gălățenii sunt departe de bugetul pe care îl prefigurau pentru noul sezon

Incertitudinea de la Oțelul a dus la a doua amânare a reunirii.** Gălățenii sunt departe de bugetul pe care îl prefigurau pentru noul sezon

Starea de incertitudine de la FC Oțelul este amplificată de întârzierea reunirii lotului de jucători pentru începerea pregătirilor în vederea următorului campionat al ligii secunde, eșalon unde echipa gălățeană a retrogradat după 24 de ani fără întrerupere de prezență în prima ligă.

În prima fază, reunirea ar fi trebuit să aibă loc pe 6 iulie, dar managerul sportiv Ovidiu Burcă preciza că e o programare provizorie. Apoi a fost anunțată data de 10 iulie pentru primul antrenament de după vacanță, dar din nou reunirea a fost amânată, de data aceasta pentru 15 iulie, ora 17:00.

„Am o obligație față de Oțelul, mă simt foarte bine la Galați. Am colaborat și colaborez în continuare foarte bine cu Ovidiu Burcă, Cristi Munteanu sau Vlad Răpișcă. Ne dorim să creăm o nouă echipă și să o promovăm în prima ligă. Din punctul meu de vedere e mai bine cu două serii. O singură serie înseamnă mai multe echipe bune care au retrogradat din Liga 1, plus echipele de sezonul trecut din Liga a 2-a. Cu două serii în liga secundă ne va fi mai ușor, părerea mea”, a spus antrenorul Florin Marin în emisiunea Lider Sportiv de la Radio ProFM Lider FM.

La cum decurg lucrurile în ultima perioadă, suporterii au destule motive să aștepte cu îngrijorare data de 20 iulie, ultima zi în care mai pot face înscrieri în Liga a II-a.

Abraham, cedat la Dinamo pentru 50 la sută dintr-un eventual transfer

Deocamdată, în ceea ce privește componența lotului de jucători, în această perioadă precompetițională au fost anunțate doar plecări. Ultima la acest capitol este cea a portarului Gabriel Abraham, care a semnat cu Dinamo un contract pe patru ani. Acesta avea o clauză în contractul cu Oțelul conform căreia din sezonul care urmează îi crește salariul la 2.000 de euro, mult prea mare pentru posibilitățile actuale ale clubului, astfel că s-a preferat să fie lăsat să plece gratis, Oțelul urmând să primească 50 la sută din suma unui eventual transfer ulterior, dar nu mai puțin de 100.000 de euro.

Astfel, dintre cei care au făcut parte și sezonul trecut din lot, au mai rămas sub contract cu Oțelul doar Tătar, Stoian, Moglan, Murgoci, Hotoboc și Leca.

Bugetul pentru noul sezon e format deocamdată doar din banii luați pe Tudorie

Nici din punct de vedere financiar nu sunt motive de optimism. Surse din interiorul clubului au dezvăluit că în urma întâlnirii administratorului special Vlad Răpișcă cu reprezentanții lui Dan Adamescu (principal acționar, prin intermediul companiei TNG), FC Oțelul are la dispoziție pentru a începe campionatul doar în jur de 200.000 de euro, banii veniți din transferul lui Tudorie la Steaua, nimic în plus pentru a se ajunge la bugetul dorit, de 800.000 de euro, pentru declaratele ambiții de promovare.

Fotbal Club Oțelul SA, societatea care adminsitrează echipa, se află în proces de insolvență. În luna septembrie trebuie să prezinte la Tribunalul București un nou plan de reorganizare, iar dacă acesta nu va fi aprobat de instanță, va fi declarat falimentul.

CITEȘTE și: Proiectul „noul Oțelul” i-a divizat pe suporteri. Mesaje cutremurătoare din partea fanilor gălățeni

La Galați se vrea un nou Oțelul. Marius Stan susține asocierea dintre Metalosport și AFC Oțelul: „Vom face tot ceea ce este omenește și legal”

Reacțiile jucătorilor legendari ai Oțelului la situația critică în care a ajuns echipa de fotbal gălățeană

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă