Reacțiile jucătorilor legendari ai Oțelului la situația critică în care a ajuns echipa de fotbal gălățeană

Reacțiile jucătorilor legendari ai Oțelului** la situația critică în care a ajuns echipa de fotbal gălățeană

Echipa de fotbal Oțelul Galați a retrogradat anul acesta după 24 de sezoane consecutive petrecute în prima ligă, iar la sfârțitul săptămânii trecute s-a anunțat și că meciurile considerate pe teren propriu nu vor mai fi jucate la Galați, ci la Slobozia. Proprietarul stadionului, ArcelorMittal Galați, a evacuat echipa de pe arena pe care a jucat în ultimele decenii pentru că clubul a acumulat datorii de aproape 500.000 de euro la chirie, iar stadionul de la baza „Zoltan David” (ex-Ancora) nu poate fi omologat din cauza capacității reduse a tribunelor și o altă arenă funcțioanlă în oraș nu mai este.

Totodată, societatea care administrează echipa, Fotbal Club Oțelul SA, este în insolvență, proces reluat și în care trebuie prezentat instanței, în luna septembrie, un nou plan de reorganizare, existând riscul declarării falimentaului dacă acest plan nu va fi acceptat de către judecătări.

Gelu Popescu: „Sunt deja în faliment, doar că nu s-a pronunțat încă”

Fostele glorii ale Oțelului deplâng situația în care a ajuns cea mai iubită echipă a orașului Galați: unii sunt convinși că nu mai poate fi evitată deființarea, iar alții încă speră.

Gelu Popescu, fostul fundaș care a lucrat în cadrul clubul ca administrator inclusiv o bună parte din perioada trecută de la preluarea acționariatului de către TNG, companie controlată de Dan Adamescu, nu mai crede în minuni, fiind convins că în septembrie va fi declarat falimentul. „Nu cred că o să continue în Liga a II-a. Nici într-un caz. Opinia mea e că ei sunt deja în faliment, doar că nu s-a pronunțat încă falimentul. Dar în septembrie se va pronunța”, a spus Gelu Popescu. În opinia fundașului care a făcut parte din echipa Oțelului ce învingea pe Juventus Torino la Galați, în 1988, un nou început ar trebui făcut din campionatul județean: „O s-o luăm de la zero, de la județ și se poate promova. În maximum patru ani se poate ajunge din nou în prima ligă”.

Haraga: „Spiritul Oțelului oricum nu va muri niciodată”

Cu toate acestea, există încă voci optimiste, care mizează pe puterea spiritului Oțelului, generată de numeroșii suporteri. Una dintre acestea îi aparține fostului fundaș central Sorin Haraga: „Spiritul Oțelului oricum nu va muri niciodată, noi sperăm ca și echipa să aibă continuitate. Asta este și dorința noastră, și dorința suporterilor”.

Fostul căpitan al echipei, Viorel Tănase, cere acționariatului să susțină financiar existența clubului: „Patronatul să investească și să mențină echipa. Și eu sper la fel, să nu moară”.

Un alt fost jucător al Oțelului, Iulian Arhire, a spus că tot fotbalul gălățean a ajuns într-o situație de neînțeles: „Cel puțin, sufletește, pentru noi, Oțelul nu va muri. Sperăm ca cei din Galați și cei care dețin clubul să facă ceva. Sincer, nu pot să înțeleg ce se întâmplă acum cu fotbalul gălățean, în general”.

În foto, „legendele” Oțelului, în decembrie anul trecut, la aniversarea a 50 de ani de existență a clubului.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă