Proiectul „noul Oțelul” i-a divizat pe suporteri. Mesaje cutremurătoare din partea fanilor gălățeni

Anunțarea proiectului „noului Oțelul”, care are ca punct de pornire asocierea dintre Metalosport și ASC Oțelul și țintă finală ajungerea în prima ligă și preluarea palmaresului de la FC Oțelul, după eventuala declarare a falimentului acestui club, a generat numeroase reacții pe site-urile de socializare și nu numai, din partea suporterilor oțelari. Aceștia au ajuns foarte repede să se dezbine în două tabere, una a celor care consideră necesară apariția noului Oțelul și o acceptă, iar cealaltă extrem de ostilă grupării pe care au catalogat-o drept „clonă”.

E ca și cum un bărbat are nevasta la spital, pe moarte, iar în loc să stea lângă ea și să o țină de mână, stă la ușa spitalului cu amanta, întrebând continuu: A murit, a murit?

Spre exemplu, Viorel Crăciun spune pe Facebook că „este bine că s-a început acum acest proiect! Dacă se aștepta până la falimentarea Oțelului din liga a doua, aveam ocazia să pierdem un an. Voi chiar credeți că se va juca ceva la Slobozia?”.

Alberto Antonio Alfredo, suporterul italian care spune că a venit în Galați îndrăgostit de o fată și a rămas din dragoste pentru Oțelul, critică tocmai momentul în care s-a anunțat acest proiect. „Cu toții, inclusiv eu, speram ca în caz de faliment să existe un alt club care să preia emblema, culorile și palmaresul Oțelului. Dar ce nevoie era să grăbiți lucrurile în așa fel încât acum trebuie să stați și să vă uitați nerăbdători, din 5 în 5 minute, dacă e oficial sau nu falimentul? E ca și cum un bărbat are nevasta la spital, pe moarte, iar în loc să stea lângă ea și să o țină de mână, stă la ușa spitalului cu amanta, întrebând continuu: „A murit, a murit?”, ca să se poată duce la starea civilă, să se căsătorească din nou. Cât timp va avea adevăratul Oțelul de trăit, vom rămâne lângă el și-l vom susține, pentru că ăsta e angajamentul de suporter, să fii lângă echipa la rău mai mult decât la bine, nu să treci la o altă barcă înainte de a se scufunda corabia definitiv”, a fost mesajul lui Alberto, tot pe Facebook.

Acum e momentul să luăm această minunată echipă și să o strângem la piept, să o alinăm, să-i sărutăm stema și drapelul sfânt și să mergem alături de ea până la capăt!

Un punct de reper important în comunitatea roș-alb-albastră, siteul suporterilor „oțelari”, dunareabatrana.ro, și-a spus tranșat poziția în acest subiect, anunțând că numele noii echipe nu va mai apărea în niciun articol.

„Oțelul nu a murit încă!!! Așa că nu putem să-l înlocuim deodată, ca pe o haină ruptă, prin cumpărarea uneia mai frumoase, mai lucioase, mai nouă sau mai la modă! Oțelul nostru, Oțelul roș-alb-albastru se zvârcolește în chinuri groaznice, iar oamenii care și-au dedicat viața lui se răsucesc în morminte! Acum e momentul să luăm această minunată echipă și să o strângem la piept, să o alinăm, să-i sărutăm stema și drapelul sfânt și să mergem alături de ea până la capăt! Chiar dacă acest capăt înseamnă falimentul, avem datoria morală să nu ne oprim. Dunărea Bătrână și probabil destui alți suporteri vor merge până la final cu Oțelul nostru, Oțelul adevărat, Oțelul lui Puiu Vasilache… Indiferent că unii îi alipesc total nepotrivit etichete precum București, Ilfov sau Adamescu, nu uitați că echipa aceasta are palmaresul, culorile sfinte și (re)numele de Oțelul. După ce acest Oțelul nu va mai exista și, din păcate, știu și simt că acest final tragic nu este departe, site-ul Dunărea Bătrână se va autosuspenda pe termen nedefinit până ce capul și corpul acestei entități vor fi iar unul. Adică atunci și numai atunci când palmaresul, numele și culorile echipei vor reveni acasă!”, a fost comunicatul semnat de Vlad Drăgan, unul dintre administratorii siteului.

Miting de susținere pentru FC Oțelul

Cunoscutul grup de suporteri „Steel Boys” a anunțat că intenționează să organizeze, pe 25 iulie, un miting prin care să-și exprime susținerea față de FC Oțelul, echipa din liga secundă. În acest sens, ieri a fost depusă cerere de autorizare la Primăria Municipiului Galați.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă