Încă un jucător a fost convins să continue cu FC Brașov, iar conducerea poartă negocieri pentru readucerea în țară a unui basarabean fost la CFR Cluj, FCSB sau Dinamo

Adi MARICA 12 May. 2023, 13:59 Liga 2
Încă un jucător a fost convins să continue cu FC Brașov, iar conducerea poartă negocieri pentru readucerea în țară a unui basarabean fost la CFR Cluj, FCSB sau Dinamo

După ce joi, 11 mai, a anunțat nu mai puțin de 10 jucători care au acceptat prelungirea contractului și pentru următorul sezon de Liga 2, FC Brașov a comunicat numele a încă unui component al lotului care a dus la final acest campionat și care va continua sub comanda lui Dan Alexa.

Tudor Oltean continuă și el cu FC Brașov

Fundașul Tudor Oltean (20 de ani) va continua cel puțin încă un sezonul cu FC Brașov, unul la finalul căruia speră să promoveze în SuperLigă.

”Fundașul stânga, Tudor Oltean, şi-a prelungit contractual cu FC Brașov. În acest sezon fundașul de 20 de ani a fost unul dintre oamenii de bază ai lui Dan Alexa, jucând în aproape toate meciurile. Tudor Oltean a jucat în total 24 de jocuri, dintre care 20 ca titular. A adunat în total 1.741 de minute fiind unul dintre stegarii cu cele mai multe minute în acest sezon”, este anunțul clubului brașovean.

Într-adevăr, Oltean a evoluat în 24 din cele 25 de jocuri disputate de FC Brașov în acest sezon de Liga 2, însă în 19 a început ca titular, nu în 20, și are mai multe minute bifate decât cele anunțate de club. A stat pe teren 1761 de minute, deoarece în opt jocuri a fost înlocuit. În sezonul 2021-2022, fotbalistul originar din Agnita, oraș din județul Sibiu, a evoluat în 19 partide (1474 minute), pentru Gloria Buzău, tot în Liga 2, pentru care a și înscris 2 goluri.

Oltean spune că a avut și alte oferte

Adus în vara trecut la FC Brașov, venit odată cu președintele Marin Mitran, dar și alți jucători foști la Buzău, Oltean s-a integrat rapid în echipa antrenată de Dan Alexa.

”M-am simțit bine la FC Brașov și de aceea am acceptat imediat oferta de prelungire. Au fost ceva discuții și cu alte echipe, dar am preferat să rămân la Brașov pentru antrenorul Dan Alexa și cei din conducerea clubului”, a spus Oltean pentru Liga2.ro.

FC Brașov îl vrea pe Cătălin Carp

Altfel, un fundaș central care este legitimat la un club din Rusia, trecut pe la CFR Cluj, FCSB, Viitorul (actuala Farul) sau Dinamo, este în vizorul șefilor de la FC Brașov.

Este vorba despre Cătălin Carp (29 de ani). Basarabeanul a retrogradat vara trecută cu Dinamo și a plecat la formația FC Ufa, din liga a doua din Rusia. Cu patru etape înainte de finalul sezonului, Ufa se află pe locul 16, poziție retrogradabilă.

Carp și-a făcut junioratul la Șahtior și Dinamo Kiev, iar în România a ajuns în 2014, la CFR Cluj, unde a stat un sezon. Apoi a trecut la FCSB și Viitorul Constanța și după aceea a mers pentru mai multe sezoane în Rusia, la UFA, care atunci evolua în prima ligă. A evoluat și pentru Tambol, altă echipă din prima ligă rusă, și în ulterior a ajuns la Dinamo, pentru care a evoluat în 13 partide în sezonul retrogradării.

Carp ar agrea varianta revenirii în România, iar cei de la FC Brașov îl văd ca o soluție viabilă pentru centrul defensivei.

Insistă și pentru Gabi Tamaș!

Nici pista Gabriel Tamaș (39 de ani) nu a fost abandonată.

Cum primarul Chiajnei, Mircea Minea, este în vizorul DNA, brașovenii încearcă să-l convingă pe Tamaș să se răzgândească în privința semnării prelungirii contractului cu Concordia și să accepte oferta de la FC Brașov, echipa din orașul său natal.

Până acum, Tamaș nu a dat un răspuns favorabil, semn că Concordia Chiajna rămâne prima sa opțiune.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-mizeaza-pe-experienta-la-fc-brasov-si-in-noul-sezon-al-ligii-2-cinci-jucatori-cu-varsta-trecuta-bine-de-30-de-ani-au-semnat-prelungirea-contractului-19270367

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-schimbari-radicale-la-nivelul-lotului-iar-pentru-banca-tehnica-are-trei-variante-19270368

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbalistii-de-la-fc-brasov-au-strans-gunoaie-la-pietrele-lui-solomon-pentru-un-punctaj-mai-bun-la-certificare-19270200

https://liga2.prosport.ro/seria-1/probleme-pentru-concordia-chiajna-primarul-mircea-minea-trimis-in-judecata-de-dna-fiindca-a-prejudiciat-institutia-pe-care-o-conduce-cu-10-milioane-de-euro-prin-intermediul-clubului-19270166

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bradley-diallo-primul-jucator-intrat-in-vacanta-de-la-fc-brasov-francezul-despre-posibilitatea-de-a-continua-sub-comanda-lui-dan-alexa-19270141

Adi MARICA 12 May. 2023, 13:59 Liga 2
Pe aceeași temă