Încă un antrenor a demisionat în Liga 2, al treilea în acest sezon. Bolohan a plecat de la Clinceni. Cine este misteriosul finanțator al echipei ilfovene

Marius ANGHEL 27 Sep. 2016, 16:47 Liga 2
Încă un antrenor a demisionat în Liga 2, al treilea în acest sezon. Bolohan a plecat de la Clinceni.** Cine este misteriosul finanțator al echipei ilfovene

Învinsă sâmbătă la Satu Mare, 3-2 cu Olimpia, FC Academica Clinceni a înregistrat cea de-a cincea înfrângere în acest sezon de Liga 2 și a picat pe locul 15 în clasament, la un singur punct distanță de ultima echipă care se află pe loc retrogradabil. Gruparea ilfoveană nu-și revine cu toate că are în lot jucători cu experiență de Liga 1 și pretinde că are ca obiectiv promovarea.

După jocul de la Satu Mare, vicepreședintele Consiliului de Administrație, Alexandru Dragomir, anunța că sunt șanse extrem de mici pentru ca el și finanțatorul clubului să mai continue la Academica Clinceni. La două zile distanță, conducătorul echipei ilfovene spune că s-a răzgândit, însă anunță demisia antrenorului Mugur Bolohan (40 ani).

„Am purtat o discuție astăzi (n.r. – luni) cu Mugur Bolohan pe la ora prânzului, 12:00. A spus că are și el nemulțumirile lui, iar eu am și eu nemulțumirile mele. A fost decizia lui. Sincer să vă spun, eu aș fi vrut să-l mai las să lucreze, pentru că știu cum lucrează. Sunt prezent la fiecare antrenament al echipei, văd ce face cu băieții și vă spun că nu este un antrenor rău. A luat această decizie și urmează ca noi să ne mobilizăm să găsim un antrenor cât mai rapid pentru că avem un program foarte greu”, a anunțat Dragomir la radio Sport Total FM.

Astfel, înlocuitorul lui Laszlo Balint în partea a doua a sezonului trecut a decis să își dea demisia după startul slab al echipei din Clinceni din acest campionat. În primele nouă etape, Academica a obținut doar 10 puncte, în urma a trei victorii și a unei remize.

Mugur Bolohan e al treilea antrenor care demisionează în acest sezon al Ligii 2, după Adrian Iensi (Foresta Suceava) și Florin Fărcaș (Luceafărul Oradea). Un alt antrenor a cărei soartă s-ar putea decide în această săptămână este Sorin Brîndescu, de la ASU Poli.

„Ilie Laurențiu este misteriosul finanțator”

În altă ordine de idei, invitat luni seară la emisiunea „Trafic sport” de la Sport Total FM, Alexandru Dragomir a dezvăluit și numele misteriosului om de afaceri care sponsorizează clubul din Clinceni. Deranjat că i se tot spune misterios, vicepreședintele Academicii l-a prezentat într-un final pe personajul din umbră despre care spunea sâmbăta trecută că „nu va mai finanța echipa fără mine aici”.

„În momentul de față, echipa este susținută de misteriosul finanțator Ilie Laurențiu, un domn care a plecat în ”94 din țară, a avut multe afaceri în țară și s-a stabilit la un moment dat în Spania. În momentul de față el s-a mutat cu toate afacerile în Ghana și se ocupă de construcții. Din câte am înțeles de la el, Ghana este o țară în curs de dezvoltare, se află fix cum am fost noi după Revoluție. Acesta este misteriosul finanțator. Cred că are în jur de 50 și un pic de ani. Nu a dat cu piciorul în minge. Această dragoste pentru fotbal a pornit din Ghana. Este prieten foarte foarte bun cu Sami Kuffour, cel de la AC Milan, au acolo un fel de club al lor, nu știu, de fotbal, cu academie, cu nu știu ce, și el a venit să facă o piață de desfacere către Europa cu ghanezi. Unul o să vină săptămâna viitoare, sper să-l rezolvăm cât mai repede, pentru că am urmărit foarte multe meciuri cu el și este foarte talentat, și al doilea urmează să vină pe parcurs, pentru că nu avem voie cu mai mult de doi extracomunitari, nu ne lasă federația”, a dezvăluit Dragomir.

Dragomir spune de ce s-a răzgândit și nu mai pleacă: „Ar fi fost, probabil, o lipsă de respect”

Conducătorul Clinceniului a declarat și de ce s-a răzgândit să mai plece de la Clinceni. „Am revenit asupra acestei decizii. Vă spun sincer, eram foarte foarte hotărât sâmbătă să renunț și încă duminică eram la fel, până când am avut întâlnirea de duminică seară cu domnul Laurențiu, cu investitorul. Spunându-mi pentru ce a venit el aici, că practic pentru mine a venit, am decis să continui și să ne continuăm proiectul cel puțin până în vara viitoare. Unul pentru motivele pentru care am rămas, a fost pentru că eu am adus la această echipă jucători de valoare, care au venit pentru mine. Nume ca Matache, Predescu, Lemnaru au venit pentru că mă cunoșteau, știu ce om sunt, nu pentru bani, pentru că nu au câștigat niciodată atâți de puțin bani ca aici. M-au sunat și ei și mi-au explicat că au venit pentru mine aici și ar fi fost, probabil, o lipsă de respect față de ei să-i las acum să nu-i susțin în continuare, măcar până în iarnă sau până în vară să își poată găsi și ei alte echipe. Cât despre jucători, dacă sunt motivați sau nu acum, vă spun sincer că am auzit multe prin Clinceni, pe acolo, cum aud zi de zi. Unii dintre ei erau chiar bucuroși că voiam să plec, bine, nu foarte mulți, vreo doi. De când am venit eu la această echipă, cea mai mare întârziere salarială cred că a fost de o săptămână și jumătate, inclusiv cei care au plecat în iarnă, chiar dacă am avut mici divergențe cu ei”, a mai spus, la radio Sport Total FM, Alexandru Dragomir.

În etapa următoare, FC Academica Clinceni joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 15:00, cu Dacia Unirea Brăila.

Marius ANGHEL 27 Sep. 2016, 16:47 Liga 2
Pe aceeași temă