Încă o lovitură pentru Foresta. Dănuț Perjă și-a dat și el demisia. „Dacă nu va interveni cineva rapid să salveze echipa, mulți dintre jucători vor rămâne pe drumuri”

Marius ANGHEL 31 Mar. 2017, 15:31 Liga 2

După ce la începutul anului președintele executiv Dorin Goian își dădea demisia de la Foresta, clubul sucevean din Liga 2 a rămas începând de ieri, 30 martie, și fără directorul sportiv Dănuț Perjă. În această săptămână, Foresta s-a despărțit și de antrenorul Cristian Popovici, căruia i-a reziliat unilateral contractul.

„Directorul sportiv Dănuț Perjă a solicitat în cursul zilei de miercuri rezilierea de comun acord a contractului cu Foresta Suceava. Doresc să îi mulțumesc pentru toată susținerea și pentru tot sprijinul pe care mi l-a acordat în toată această perioadă și îi doresc mult succes în continuare”, a declarat, citat de Monitorul de Suceava, Andrei Ciutac, președintele Consiliului de Administrație al grupării sucevene, care a rămas singur în acest proiect pornit la începutul campionatului aflat în desfășurare.

Perjă, care a mai fost în conducerea Rapidului, a revenit în vară la Suceava pentru a i se alătura lui Dorin Goian și Andrei Ciutac în fruntea echipei Foresta, care înaintea startului actualului sezon se restarta prin reprănduirea de la Rapid CFR Suceva șa Foresta Suceava.

„Cu părere de rău anunț că mi-am reziliat contractul cu Foresta. Am mai avut discuții pe această temă și în iarnă, după demisia lui Dorin Goian. Atunci am hotărât însă să rămân pentru a-mi duce contractul până la capăt. A fost o perioadă grea, în care am încercat să supraviețuim doar cu banii de la sponsori. Am tot așteptat să văd o schimbare, însă nu a venit nimeni lângă noi să ajute. Am ajuns la capătul puterilor, am încercat să ne descurcăm, să o scoatem la capăt, însă este foarte greu de susținut o activitate în care sunt foarte multe cheltuieli zilnice, atât cu echipa mare, cât și cu grupele de juniori. Am venit la Suceava cu gânduri mari, să fac multe, dar atât am putut, pentru că, până la urmă, totul se rezumă la bani. La un moment dat am încercat chiar să-mi conving familia să ne mutăm la Suceava, încrezător fiind că putem face lucruri mărețe aici. Din păcate, n-a fost să se întâmple așa, iar acum voi face cale-ntoarsă la București”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, Dănuț Perjă.

Fostul fundaș a plecat de la Foresta nu înainte de a trage un nou semnal de alarmă și anunță că situația financiară la gruparea suceveană este una critică, echipa aflându-se în pragul colapsului. „Sper să se găsească cineva care să ajute echipa în ceasul al doisprezecelea, pentru că datoriile nu sunt mari, în jur de 300.000 de lei. Îmi pare rău de jucători, deoarece, dacă nu va interveni cineva rapid să salveze echipa, mulți dintre ei vor rămâne pe drumuri. Cum am mai spus, fără bani este imposibil de făcut fotbal. Eu am fost băiat deschis, am încercat să colaborez cu toată lumea. Ce a depins de mine am făcut. Din păcate, ne învârtim într-un cerc vicios. Cred că și legislația este foarte proastă în acest domeniu, ne îngrădește desfășurarea activității foarte mult, iar dacă nu se va interveni de la cel mai înalt nivel în această problemă, în perioada următoare vor dispărea multe echipe sportive din România. În ce mă privește, doresc să mulțumesc tuturor celor cu care am colaborat, sponsorilor, dar și autorităților locale, cărora le cer să vină și mai aproape de fotbalul sucevean”, a mărturisit fostul oficial al Forestei.

După 26 de etape desfășurate în actualul sezon al Ligii 2, Foresta Suceava se află pe locul 11, cu 30 de puncte acumulate în 23 de meciuri. Sâmbătă, de la ora 11:00, va juca pe teren propriu cu Academica Clinceni (locul 13 cu 27 de puncte), iar interimatul pe banca tehnică este asigurat de Marius Lup și Bogdan Tudoreanu.

Foto: Gazeta SV

Marius ANGHEL 31 Mar. 2017, 15:31 Liga 2
Pe aceeași temă