Încă doi utiști sunt aut din lotul pentru meciul cu CS Mioveni. Roșu: „Trebuie să ne descurcăm cu ce avem”

Marius ANGHEL 08 Mar. 2017, 17:13 Liga 2

Chiar dacă azi nu s-a mai depistat niciun caz de varicelă, lotul utist a mai suferit alte două pierderi de lot înainte de deplasarea de la Mioveni, acolo unde urmează să joace vineri, de la ora 18:00. Teoretic, nu ar trebui să fie unele foarte importante atâtă timp cât Norbert Polgar (ruptură musculară) și Bogdan Burlă (recidivă la unul dintre degetele piciorului stâng accindentat în Spania) nu au prins lotul cu Metalul Reșița. „Burlă a ieșit din antrenament șchiopătând, îl vom trimite să facă un film radiologic, pentru a vedea dacă e sau nu fisură”, a menționat Laurențiu Roșu.

Practic, Laurențiu Roșu a decis să deplaseze în județul Argeș tot lotul valid, adică 19 fotbaliști, cu mențiunea că e pregătită o mașină mică dacă Burlă își va reveni sau va fi nevoie și de serviciile lui Mara, în caz că unul dintre portari va cădea și el la pat în ziua partidei. Asta înseamnă automat că Stahl și Costin, fotbaliști rămași în tribună cu Metalul sunt la dispoziția primei echipe, deși e greu de crezut că vreunul dintre ei va apuca să joace vineri seara.

Roșu a recunoscut că accidentarea lui Curtuiuș și faptul că Piccioni nu poate duce un meci întreg l-a determinat să abandoneze puțin filozofia sa cu doi atacanți clasici. „Trebuie să ne descurcăm cu ce avem și să încercăm să scoatem ce e mai bun din fiecare jucător. De exemplu, Mitruț (n.r. – Dumitru Copil) dă randament mai bun ca mijlocaș ofensiv în spatele unui singur atacant. Mai avem noroc că Petre a mai jucat de unul singur în atac, chiar cu Reșița s-a descurcat foarte bine din moment ce a marcat un hat-trick. În plus, Adi are execuții foarte bune, poate decide o fază de unul singur, dar asta e valabil și pentru alți jucători din lotul nostru”, a menționat „principalul” arădenilor în cadrul conferinței de presă de azi la Restaurantul Spartan, de pe Bulevardul Revoluției, nr. 44.

Întrebat dacă se mai pune problema amânării partidei de la Mioveni în cazul în care se mai confirmă și alte cazuri de varicelă, Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne” a spus: „În momentul în care plecăm la Mioveni este clar că mergem să jucăm. Mâine sau vineri va fi deja prea târziu să schimbăm ceva. Doar în cazuri de forță majoră, dar nu credem că va fi cazul.”

Delegația arădeană pleacă mâine la orele amiezii spre Mioveni la bordul unui autocar, urmând a-și recupera energiile pierdute pe drum și a doua zi, atâta timp cât meciul e programat în nocturnă, începând cu ora 18:00.

Petre face cunoștință cu fundașii Mioveniului: „Dacă au gabarit cu atât mai bine, vor fi mai lenți”

Altfel, de la revenirea în Liga a 2-a, UTA și CS Mioveni s-au întâlnit de cinci ori, dar niciodată Adrian Petre nu a fost titular pentru arădeni. A intrat pe final în două dintre confruntări (odată în deplasare, în minutul 73 și odată acasă, în minutul 80), timp insuficient pentru a rămâne cu ceva din duelurile cu masivii fundași adverși, I. Stoica, Vișa, Gugu sau Ed. Stoica.

Chiar meciul din tur (încheiat la egalitate: 0-0) s-a disputat fără golgheterul „Bătrânei Doamne” și al campionatului, plecat atunci la o acțiune a naționalei Under 19. „Într-adevăr, nu-i prea cunosc, dar asta și pentru că, în general, eu nu urmăresc neapărat jocul fundașilor centrali adverși. Dar, dacă e așa cum se spune și au gabarit, înseamnă că sunt mai lenți, iar nouă ne convin spațiile. Nici măsurile speciale ce s-ar putea lua în ceea ce mă privește nu mă descurajează. Și cei de la Suceava au pus om pe mine, dar cu toate astea cred că am avut ceva ocazii de gol, dar mai ales am și creat spații pentru colegii mei”, a menționat „gura de tun” a „Bătrânei Doamne”.

Chiar dacă vine după un hat-trick cu Reșița, Adi Petre spune că atât el, cât și echipa mai au multe de demonstrat. „Luăm meciurile pas cu pas, iar la Mioveni chiar ne așteaptă un meci foarte greu. Ne bazăm pe același grup unit, pe jocul bun prestat cu Metalul Reșița și moralul ce l-am dobândit în urma victoriei clare de luni. Am înțeles că terenul e bun acolo, ceea ce ne convine. Sperăm să câștigăm, căci avem mare nevoie de puncte”, a mai spus atacantul de 19 ani al „roș-albilor”.

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 08 Mar. 2017, 17:13 Liga 2
Pe aceeași temă