Ceahlăul a început modest noua ediție a Ligii 2. Impresiile italianului Marco Veronese după eșecul de la Miercurea Ciuc: ”Vreau să nu avem frică. Este un joc, nu un război”

Marius ANGHEL 05 Aug. 2024, 12:24 Liga 2

Ceahlăul n-a obținut niciun punct din meciul de debut în noul sezon al Ligii 2, din deplasarea de la Miercurea Ciuc, pierdută cu scorul de 1-3.

Cu un lot schimbat aproape din temelii și cu un nou antrenor principal, formația din Piatra Neamț se poate declara mulțumită că a primit doar trei goluri de la echipa condusă de Robert Ilyeș, și ea cu destule noutăți în primul 11, dar care a arătat mult mai multă forță.

Antrenorul italian Marco Veronese a apreciat modul în care jucătorii săi au abordat partea a a doua a întâlnirii și a spus că vrea mai mult curaj din partea lor pe viitor.

Ceahlăul, depășită ușor de FK Miercurea Ciuc în meciul de debut al lor în noul sezon de Liga 2. Veronese: ”Am început meciul cu foarte multă teamă de a juca”

A fost 3-0 pentru ciucani încă din minutul 34, diferența putea fi și mai mare, însă Ceahlăul, și pe fondul abordării gazdelor a unei alte tactici, a mai echilibrat balanța, a punctat o dată, a mai avut cel puțin o ocazie mare, însă și mult noroc la contraatacurile tratate superficial de adversari.

Ervin Bakoș (7′, 34′) și Jozef Dolny (14′) au înscris pentru trupa lui Robert Ilyeș, în timp ce pentru Ceahlăul a redus din diferență Carl Davordzie (68′).

Torvund (66), Babati (69), Makrai (88, 90, 90+4) și Anderson Ceara (90+1) au irosit mari situații de gol pentru FK Miercurea Ciuc în partea a doua a întâlnirii, una în care a contat și Ceahlăul în atac, prin Petre (58, 90+2) și Ciobanu (74). În prima repriză, Batantu (20), cu un șut din 5 metri pe lângă poartă, și Crețu (45+2), cu un șut din stânga reținut în doi timpi de portar, au fost singurii care au dat ceva emoții ciucanilor.

”Am început meciul cu foarte multă teamă de a juca, dar în repriza a doua jucătorii mei nu mai aveau ce pierde și nu am cum să nu apreciez reacția lor. Nu vreau să jucăm după ce primim două-trei goluri. Vreau să începem meciul cum am început a doua repriză. Poate că avem jucători tineri, fără experiență, dar avem calitate să jucăm cu astfel de echipe cu mai multă experiență. Trebuie ca atunci când începe meciul să fim pregătiți 100 la sută și să nu avem frică. Este un joc, nu un război. E doar un joc, a declarat Marco Veronese, la întrebările lui Gelu Crăcană, fost oficial al vechiului Ceahlăul.

Veronese: ”Atitudinea a fost diferită în a doua repriză”

Față de lotul cu care Ceahlăul a încheiat sezonul trecut, în primul 11 al meciului cu FK Miercurea Ciuc s-a aflat doar Mihael Onișa, care a și primit banderola de căpitan. Pe bancă s-au aflat doar Patrick Petre și Copoț-Barb. Și Robert Ciobanu a jucat la Ceahlăul în sezonul trecut, însă doar în primele etape, apoi fiind cedat sub formă de împrumut la Bucovina Rădăuți, în Liga 3.

În partea a doua a meciului au fost trimiși pe teren și Petre și Ciobanu, iar impresia a fost că după introducerea lui Patrick Petre jocul ofensiv al Ceahlăului a fost mai periculos.

”Putem schimba sistemul, jucătorii, dar atitudinea contează, iar atitudinea a fost diferită în a doua repriză”, a spus Veronese, întrebat despre acest lucru.

Iată ce a spus antrenorul italian reprezentanului clubului din Miercurea Ciuc, la conferința de presă: ”Am început foarte rău. La început parcă ne era frică să jucăm și să ne acomodăm la jocul foarte bun al oponenților. Adversarii merită toate laudele. Au arătat că au mai multă experiență decât jucătorii noștri. Noi avem jucători tineri, însă aceasta nu este o scuză, pentru că în a doua repriză, în momentul în care am început să evoluăm dezinvolt, cu mintea limpede, atunci am jucat mai bine, am reușit să ne creem ceva, dar am comis erori, ne-am asumat riscuri inutile. Însă sunt conștient că având mulți jucători tineri și jucători noi, așa că avem nevoie de timp mai mult. Ca antrenor trebuie să privesc lucrurile pozitiv și să încerc să lucrez la aspectele negative.

Sunt obișnuit să mă uit în față, pas cu pas, zi de zi. Pentru mine, munca este cea mai importantă. Dacă muncești, poți corecta greșelile și crește încrederea jucătorilor, pentru că trebuie să facem progrese și în această privință.”

Ceahlăul Piatra Neamț, în meciul cu FK Miercurea Ciuc: Brănescu – Țuțu, Bracelli, Asibey, Abel Folha – Batantu (Gibzie 56′), Onișa (cpt.), Rodrigo Lima (P. Petre 56′) – Gyulai (Rz. Neag 78′), Davordzie, G. Crețu (Rob. Ciobanu 68′). Rezerve neutilizate: Atănase – Copoț-Barb, Marie-Sainte, F. Trip, Răducioiu.

Jucătorii trupei din Piatra Neamț, încurajați la Miercurea Ciuc și la 3-0 pentru adversari

În deplasarea de la Miercurea Ciuc, Ceahlăul a fost însoțită de circa 50 de fani. Membri galeriei și-au încurajat favoriții inclusiv când tabela arăta 3-0 pentru adversari.

După joc, în postarea în care a anunțat rezultatul final al meciului, clubul nemțean a mulțumit suporterilor:

”Am pierdut cu 3-1 la Miercurea Ciuc, dar pentru noua noastră echipă extrem de important a fost mesajul de susținere venit de la galerie.
Cert este că drumul este lung și că va fi greu. Cert este însă și că toți vom munci pentru a fi mai buni și pentru a ne bucura suporterii.
Hai CSM Ceahlăul!”

CSM Slatina, următorul adversar al Ceahlăului

Ceahlăul nu joacă la mijlocul acestei săptămâni în Turul 2 al Cupei României, spre deosebire de opt colege, iar următorul său meci este în etapa a 2-a a campionatului.

Echipa din Piatra Neamț are meci acasă, sâmbătă, de la ora 11:00 contra CSM Slatina, care în prima rundă a fost egalată in extremis de FC Voluntari, scor 1-1.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

Foto: FK Miercurea Ciuc

Marius ANGHEL 05 Aug. 2024, 12:24 Liga 2
Pe aceeași temă