FK Miercurea Ciuc, debut convingător în noul sezon de Liga 2. Victorie cu 3-1 a ciucanilor în fața unui Ceahlăul mult schimbat în rău

Narcis POHOAȚĂ 04 Aug. 2024, 19:33 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a început noul sezon al Ligii 2 cu o victorie concludentă, 3-1 (3-0) pe teren propriu cu Ceahlăul Piatra Neamț.

Dubla lui Ervin Bakoș (minutele 7 și 34) și o reușită semnată de Josef Dolny (14) au parafat încă din prima repriză primul succes al ciucanilor în acest sezon, nemțenii reducând din diferență prin Carl Davordzie, în minutul 68.

Ciucanii și-au asigurat victoria contra Ceahlăului încă din minutul 34

Trupa lui Robert Ilyeș a pierdut mai mulți jucători importanți în pauza competițională, inclusiv pe golgheterul Richard Jelena, dar acest lucru pare să nu conteze. Având în față, ce-i drept, un adversar apatic, ciucanii s-au impus fără să se întrebuințeze prea mult și și-au asigurat punctele încă din minutul 34, când scorul era deja 3-0.

Italianul Marco Veronese a început meciul cu un singur titular din stagiunea trecută, căpitanul Mihael Onișa și, surprinzător, cu Patrick Petre pe bancă. Iar cu o defensivă extrem de șubredă, rudimentară, Ceahlăul a fost o pradă sigură.

La prima fază de poartă, echipa gazdă a deschis scorul prin Ervin Bakoș, în minutul 7. Babati a bătut un corner de pe stânga, la prima bară, Bracelli a intervenit stângaci și nu a reușit să respingă, Bakoș a profitat și a împins balonul în plasă din trei metri.

Defensiva Ceahlăului a fost depășită din nou, mult prea ușor, în minutul 14, când Josef Dolny a profitat de ieșirea din poartă a portarului Brănescu și a majorat diferența cu un lob de la marginea careului.

Nemțenii au primit lovitura decisivă în minutul 34, Ervin Bakoș semnând dubla cu un șut de la nouă metri, poziție centrală, după o centrare din dreapta a lui Torvund.

Ceahlăul a redus din diferență, dar nu a avut forța de a reveni

În repriza a 2-a ciucanii au ieșit mult prea relaxați de la cabine, nu au mai contat în ofensivă, preferând să apere avantajul, iar nemțenii au prins curaj. Mult mai consistentă la mijloc după intrarea în teren a lui Patrick Petre, Ceahlăul a redus din diferență prin Carl Davordzie, în minutul 68, cu o lovitură de cap, din centrarea de pe dreapta a lui Mark Țuțu. Șase minute mai târziu, trupa lui Veronese a fost foarte aproape de a strânge ecartul la un singur gol, dar Robert Ciobanu a ratat singur cu portarul.

A fost un simplu foc de paie pentru nemțeni, care nu au mai avut forța de a reveni în joc pe final, deși au avut mai mult posesia, pe fondul retragerii ciucanilor.

Mai mult, echipa lui Robert Ilyeș putea majora diferența de două ori în prelungiri, dar Gabor Makrai și Ceara au ratat singuri cu Brănescu.

Ceahlăul, mult schimbată în rău față de sezonul trecut

Victorie mai clară decât o arată scorul pentru FK Miercurea Ciuc, care pare să nu resimtă despărțirea de mai mulți jucători importanți.

De cealaltă parte, Ceahlăul a arătat rău de tot în primul meci al sezonului, echipa italianului Marco Veronese fiind schimbată radical față de stagiunea anterioară. Nu doar nominal, ci și calitativ, în rău. O decizie inexplicabilă a conducerii de a remania lotul aproape în totalitate, în condițiile în care echipa nu s-a zbăzut la retrogradare, ci a fost chiar aproape de play-off.

Deși e devreme de tras concluzii, cert este că italianul Marco Veronese va avea o misiune extrem de grea de a omogeniza echipa și de a o face să joace. Cel puțin la nivelul din stagiunea trecută, când echipa a produs fotbal de multe ori sub comanda lui Cristian Pustai.

În etapa a doua, ciucanii vor juca în deplasare cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în timp ce Ceahlăul va întâlni Slatina, pe propriul teren.

FK MIERCUREA CIUC – CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ 3-1

Ervin Bakoș 7′, 34′, Jozef Dolny 14′ / Carl Davordzie 68′

FK Miercurea Ciuc: M. Simon – Kelemen, Hegedus, Palmeș – Bloj, Sz. Szilagyi (Csuros 37′), Bakoș, Gal-Andrezly – Babati (B. Pinter 83′), Dolny (Makrai 83′), Torvund (Anderson Ceara 69′)
Rezerve neutilizate: Karacsony – Gheralia, J. Nagy, M. Kovacs
Antrenor: Robert Ilyeș

Ceahlăul Piatra Neamț: Brănescu – Țuțu, Bracelli, Asibey, Abel Folha – Batantu (Gibzie 56′), Onișa (cpt.), Rodrigo Lima (P. Petre 56′) – Gyulai (Rz. Neag 78′), Davordzie, G. Crețu (Rob. Ciobanu 68′)
Rezerve neutilizate: Atănase – Copoț-Barb, Marie-Sainte, F. Trip, Răducioiu
Antrenor: Marco Veronese

Stadion: Municipal (Miercurea Ciuc – Harghita). Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea). Asistenți: Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova) și Andrei Diaconu (Iaşi). Rezervă: Dragoș Nicolae Lunca (Cluj-Napoca). Observator arbitri: Cristian Sava (Bacău). Delegat joc: Mircea Bucur (Târgu Mureş).

Foto: FK Miercurea Ciuc

Narcis POHOAȚĂ 04 Aug. 2024, 19:33 Liga 2
Pe aceeași temă