Robert Ilyeș, mulțumit de debutul ”perfect” de sezon, dar a scos în evidență și minusurile din victoria cu Ceahlăul: ”Sunt puțin supărat”

Narcis POHOAȚĂ 04 Aug. 2024, 23:53 Liga 2

FK Miercurea Ciuc nu a avut nicio emoție în a obține cele trei puncte în primul meci al sezonului 2024-2025.

Gruparea pregătită de Robert Ilyeș s-a impus cu scorul de 3-1 (3-0) în fața Ceahlăului, golurile fiind semnate de Ervin Bakoș (minutele 7 și 34) și Josef Dolny (14), respectiv Carl Davordzie (68).

Robert Ilyeș, nemulțumit de ratările din final ale echipei sale

Deși ciucanii s-au impus fără emoții, asigurându-și victoria încă din minutul 34, antrenorul Robert Ilyeș a subliniat părțile negative ale succesului din prima rundă. Acesta s-a arătat nemulțumit de golul încasat, dar și de faptul că elevii săi au ratat prea mult pe final pe contraatac, prin Babati (69), Makrai (88, 90, 90+4) și Anderson Ceara (90+1).

”Am început foarte bine meciul, mai ales în cele 30 de minute, când am și înscris trei goluri. A fost o partidă perfectă pentru noi. Din păcate, sunt puțin supărat pentru faptul că am luat golul pe faza noastră de apărare, când eram așezați în defensivă. Ce mă supără este că am avut vreo trei situații de contraatac pe care nu am reușit să le fructificăm și să mai înscriem goluri. Pentru că la 3-1 și ei au avut o ocazie mare, dacă marcau mai erau destule minute și puteau să reintre în joc”, a declarat Robert Ilyeș.

Tactica aleasă de harghiteni în repriza secundă a întâlnirii cu Ceahlăul

Antrenorul formației harghitene a explicat că în repriza a doua tactica a fost ca elevii săi să se apere bine și să mizeze pe contraatacuri tăioase.

”În repriza a doua ne-am focusat mai mult pe faza defensivă, să avem spații pentru a pleca pe contraatac. Ceea ce s-a și întâmplat. Am închis foarte bine culoarele, în afară de una-două ocazii ale lor am stat bine, am fost compacți, am plecat foarte bine pe tranziție pozitivă, chiar am prins de vreo trei ori singuri cu portarul. Din păcate, nu am reușit să le fructificăm”, a completat Ilyeș, care a vorbit și despre obiectivul echipei sale în actualul sezon: ”În primul rând ne dorim să terminăm în primele șase, acesta e primul obiectiv al nostru. După aceea, rămâne de văzut ce echipe vor intra, ce șanse ai mai departe. Dar pe primul loc este calificarea în play-off.”

FK Miercurea Ciuc, în meciul cu Ceahlăul: M. Simon – Kelemen, Hegedus, Palmeș – Bloj, Sz. Szilagyi (Csuros 37′), Bakoș, Gal-Andrezly – Babati (B. Pinter 83′), Dolny (Makrai 83′), Torvund (Anderson Ceara 69′). Rezerve neutilizate: Karacsony – Gheralia, J. Nagy, M. Kovacs.

Ciucanii joacă la Severin următorul meci

Cu golaveraj 3-1, FK Miercurea Ciuc a urcat, pentru moment, pe locul 2-3 în clasamentul Ligii 2, la egalitate perfectă cu CSC Dumbrăvița și sub CS Afumați, cu golaveraj 4-1.

Harghitenii nu joacă la mijlocul săptămânii următoare în Turul 2 al Cupei României, spre deosebire de opt colege, iar următorul meci îl au în etapa a 2-a a campionatului.

Joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Drobeta Turnu Severin, contra Viitorul Pandurii, adversar care sâmbătă a remizat la Oradea cu FC Bihor, scor 0-0.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

Foto: FK Miercurea Ciuc

Narcis POHOAȚĂ 04 Aug. 2024, 23:53 Liga 2
Pe aceeași temă